Miért nincs kutatás azzal kapcsolatban, hogy az 5G káros-e?
Az a baj, hogy nem vagy geofizikus hallgató, és az egyetemek közelében se jártál soha. Az a baj, hogy te a tudománnyal, mint módszertan fogalmával se vagy tisztában.
Ha kitalálsz egy légbőlkapott hülyeséget vagy felállítasz bármilyen hipotézist (káros az 5G, Merkúr és a teáscsésze stb), akkor azt neked kell bizonyítanod. Ha nem tudod bizonyítani, akkor a tudomány szempontjából nem "nem tudjuk", hanem NINCS. PONT.
Miért nincs? Azért nincs, mert ha nincs, akkor hiába keresem a repülő teáscsészét, soha nem fogom megtalálni. És te mindvégig az arcomba röhögsz, hogy nem találom, tehát szerinted "nem tudjuk", hogy létezik. Az 5G-ről is kitalálod, hogy ha 1 nap besugárzás alatt nem haltunk meg, akkor az nem bizonyíték, mert mi van a második nap? Második nap se történik semmi. Hát 1 hét múlva? 1 év múlva? Tehát soha, semmiről nem jelenthetünk ki semmit, azért, mert te a biztonságiőr fejeddel nem vagy képes felfogni, hogy az indukciós módszer miről szól..
Dél-Koreában már több, mint 1 éve működik országos szinten, és se az élővilágban, se az emberekben nem tett kárt. Tehát kijelenthetjük, se az elméletben, se a gyakorlatban sincs arra utaló jel, hogy káros lenne.
Te meg nyugodtan gyárts újabb légbőlkapott hülyeségeket, hogy akkor majd 10 év múlva egyszerre mindenki meghal az 5G-től. Aztán ha 10 év múlva se történik semmi, akkor majd 100 év múlva. A légbőlkapott baromságaiddal való riogatás semmire nem jók, csak arra, hogy lázadj a képzeletbeli szörnyeid ellen.
"Ha nem tudod bizonyítani, akkor a tudomány szempontjából nem "nem tudjuk", hanem NINCS. PONT."
Ebből látszik hogy valójában te nem vagy tisztában a tudomány módszertanával. Szerinted lehet embereken kísérletezni olyan gyógyszerekkel, amiket még csak csótányokon teszteltek, de nem bizonyosodott be, hogy káros? Ha a válaszod nem, akkor hülyeséget beszéltél.
És mégegyszer:
Azt állítottátok, hogy a középiskolai fizikakönyv bizonyítékot szolgáltat az 5G veszélytelenségére. Szóval, hol a bizonyíték?
#112 Mondok egy hipotézist: ha éjfélkor a tükör előtt háromszor kimondod, hogy "káros az 5G", akkor a Vodafone vezérigazgatója megjelenik és lecsap egy Obis rotációskapával.
Tehát azt mondod, hogy a tudósok közveszélyt okoznak azzal, ha letesztelik, ugyanis "nem tudjuk, hogy megjelenik-e a Vodafone vezérigazgatója". Hát ezt nagyon gyorsan gondold át, mert most már abban se vagyok biztos, hogy ennyi ésszel az óvodát ki tudtad járni.
Egy új gyógyszerről is lehet a tudománynak az az álláspontja, hogy veszélytelen, és egyből elkezdhetjük a tesztelést embereken. Ilyen például a homeopátiás altató és a többi hülyeség, mert a tudomány álláspontja szerint a homeopátiára semmilyen bizonyíték nincs, ezért a homeopátiás gyógyszerek ártalmatlanok, és azonnal tesztelhetőek. Ez így működik.
Valószínűleg az a bajod (bár lehet, hogy nem biztonsági őr vagy, hanem árufeltöltő vagy portás), hogy nem vagy képes felfogni, hogy a tudomány dialektikus, nem pedig dogmatikus, mint a te szektád. A tudomány álláspontja változik. A jelenlegi álláspont az, hogy sem a homeopátiás gyógyszerek és a mikrohullámú sugárzás ártalmatlan. Az utóbbi nagy intenzitással legfeljebb megéget. TE vagy az, aki a tudományos állásponttal szembemegy. Neked kell bizonyítani.
Tudom, hogy a pizzafutár agyad ezt a fogalmat már nem tudja értelmezni, dehát tudod ilyen ez a világ. Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni, szóval sajnálom, ha a magadfajta vécépucolóknak már kínai amit mondok.
"Egy új gyógyszerről is lehet a tudománynak az az álláspontja, hogy veszélytelen, és egyből elkezdhetjük a tesztelést embereken."
Előbb még nem ezt állítottad, hanem azt, hogy ha valamire nincs bizonyíték, az nincs. Tehát most módosítottad a saját véleményedet.
Azért tűnik úgy, hogy módosítottam az álláspontomat, mert végig az indukciós módszerről beszéltem neked, és te még mindig nem tudod felfogni, hogy miről szól.
Tudjuk, hogy az infravörös sugárzás ártalmatlan, meg a rádióhullám is, mert minden pillanatban hatalmas intenzitással ér minket pl a napból, ahogy a látható fénytartomány is, illetve a mikrohullám egy része is. És mivel semmilyen jelet nem találtunk az évezredek alatt arra, hogy a nem ionizáló sugárzások károsak lennének, ezért az a tudományos álláspont az, hogy nem károsak. Ez az indukciós szabály.
Azóta gyakorlatban is megerősítettük, mert se az 1G, se a 2G, se a 3G, se a 4G, és immáron lassan másfél éve az 5G se mutat semmilyen jelet arra vonatkozóan, hogy káros lenne.
Tehát a tudományos álláspont az, hogy az 5G ártalmatlan. Azért ennyire nem kell hülyének tettetni magad, hogy még ezt se tudd felfogni.
Indukciós szabály más formában: leteszteljük egyszer, hogy ha kimondjuk éjfélkor a tükör előtt , hogy "káros az 5G": nem haltunk meg. Kétszer teszteljük le: nem haltunk meg. Háromszor: még mindig nem. Mi az indukciós módszer lényege? Az, hogy negyedjére sem fogunk meghalni, és ötödjére sem.
Szerinted ez hülyeség, mert ha nem teszteljük le végtelenszer, akkor nem lehet kimondani semmit biztosra. De ezt csak azért mondod, mert még nem jártál soha egyetem közelébe.
Megint más formában: Leteszteljük, hogy éjfélkor nem öl meg a vezérigazgató. délben, nem öl meg az igazgató. Leteszteljük, hogy délután háromkor: nem öl meg az igazgató. Leteszteljük, éjfél után a 15. másodpercben, és nem öl meg az igazgató. Mit mondhatunk az indukciós módszerből? Azt, hogy napszaktól függetlenül nem öl meg az igazgató.
Szerinted ez hülyeség, mert ha nem teszteljük le végtelenszer, akkor nem lehet kimondani semmit biztosra. De ezt csak azért mondod, mert még nem jártál soha egyetem közelébe.
Megint más: leteszteljük 1 nap múlva. Leteszteljük 1 hét múlva, leteszteljük 1 év múlva. Mit mondhatunk ki? Azt, hogy nem öl meg az igazgató.
"Szerinted ez hülyeség, mert ha nem teszteljük le végtelenszer, akkor nem lehet kimondani semmit biztosra. De ezt csak azért mondod, mert még nem jártál soha egyetem közelébe."
Kár, hogy semmi köze nem volt ennek ahhoz, amit én mondok. (Csak te ezt nem fogtad fel, mert még elsős nyelvtanórára se jártál. Bocs, nem szeretnék lesüllyedni a te szintedre.)
Igazából nem is lehet többet reagálni, mert te két hozzászóláson keresztül azt ecseteled, hogy az 5G ki van próbálva a napsugárzás által, ami úgy ahogy van marhaság.
Nem marhaság, mert így működik az indukciós módszer. Ez a következtetés lényege, mert nem tudunk letesztelni minden egyes frekvenciát, mert végtelen frekvencia van. Erről beszélek még mindig, és még mindig nem fogod fel.
Ugyanolyan nemionizáló sugárzásról van szó. A testünk is nagy intenzitással bocsát ki infravörösben, ezt érzékeli a hőkamera. A kozmikussugárzás is nagyon erős, az meg rádióban. Ha te nem tudsz ezekből interpolálni, akkor az csak azt jelenti, hogy nem jártál soha egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!