Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért gondolják, hogy majd az...

Miért gondolják, hogy majd az elektromos autó meghozza a megváltást?

Figyelt kérdés
Épp a gyárak fejlesztenek áramot és juttatnak CO2t a levegőbe áttételesen CO2-t bocsájt ki csak 2 lépésben, az emberek annyira csőlátásúak hogy látják az E-autó nem bocsájt ki szmogot ezért környezetkímélő? Környezetszennyező eljárás termeli az üzemanyagát, amíg nincsenek napelemek addig ez így is marad.
2016. nov. 18. 20:21
1 2 3
 21/28 EagleHUN ***** válasza:

Az atomenergia nem szép, de igenis máig a leghatékonyabb.

A leadott teljesítményhez képest egy "igen kis méretű" erőmű.

A fűtőelemek végleges elhelyezése valóban nem megoldott még, de a többi hulladék kezelhető mennyiségre és veszélyességre nézve is.

"Ha valaki atomerőművet akar építeni, hogy "mindig" legyen áram, az nem a jövőbe tekint... "

Ez is csak részben igaz.

Magyarországon a jövőbe tekint aki atomerőművet épít, minden hátránya ellenére:

- Mert bár nagyon fotosak a megújulók, sem szél sem nap sem víz sajnos nem áll annyi rendelkezésünkre ami elegendő lenne az országnak!

//(Hiába lenne mindenkinek napelemcserepe annak bőven a sokszorosára lenne szükségünk. A termőföldet erdőt csak ne fedjük már le. A másik kettőn szél és vízenergián meg nagyon nem változtathatunk sajnos. Talán a geotermikussal együtt elég lesz a távoli jövőben.)

- Mert emiatt csak így biztosítható az energia függetlenségünk.

- Mert az ország atomhatalmi státuszáról is szó van!

Magyarország ugyanis azon országok közé tartozik nemzetközi szinten is aki bármikor építeni tud atombombát.

2016. nov. 20. 20:52
 22/28 Topor G ***** válasza:
100%

@EagleHUN:

Látom, az atomenergiát támogatók táborához tartozol, ezen nem tudok és nem is akarok változtatni. Ismerős az érzés, mert sok évig én is maximálisan így gondoltam, illetve szükségesnek láttam Mo.-n is egy Paks II. felépítését, még akkort is, amikor még komolyan szó sem esett róla. Ma úgy gondolom, hogy hacsak lehet, kerüljük el. A hatásfok itt is relatív (Paks termikus hatásfoka elég rossz, de ezzel sokan nem törődnek).

A fosszilis tüzelőkre vonatkozó jóslások elég változóak, ha hittem volna a legkorábbi, leg-borúlátóbb előrejelzésnek, amit hallottam, ma már csak arany áron volna földgáz. Szóval nem tudom, mi a pontos igazság, én így tanultam, igaz elég régen, szóval lehetséges, hogy nem igaz. (Az adatok forrása, mint a hozzászólásomban idézettek közül soké: Tóth-Bulla: Energia & Környezet, SZIF jegyzet Győr, 1999)

2016. nov. 21. 06:29
 23/28 EagleHUN ***** válasza:
Thx ezt elolvasom.
2016. nov. 21. 07:18
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Időnként megfordulok egy hőerőmű területén. Ott 2000 körül azt az infót hallottam, hogy 2010-ig az összes szénerőművet be kell zárni.

Hát, ez a dátum már elmúlt, jelenleg az adott erőmű mellett épp most folyik egy új bányarészleg nyitása.

2016. nov. 22. 08:09
 25/28 anonim ***** válasza:
31%
csak a 18-asra reagálnék. Milyen állapotban szereted jobban a szenet? Az erdő mélyén a fa anyagába ágyazva, vagy az élettered környékén gáz formájában CO2-ként belélegezve?
2016. nov. 22. 21:26
 26/28 EagleHUN ***** válasza:

"az adott erőmű mellett épp most folyik egy új bányarészleg nyitása."

Ez Magyarországon van? Hol? Mert mélyművelésű utolsó bányánk is bezárt már, ez csak valami külszíni fejtés lehet.

2016. nov. 24. 06:14
 27/28 EagleHUN ***** válasza:

Na ebben a cikkben lévő hozzáállás:

[link]

Na az tényleg veszélyes!

2016. nov. 24. 06:15
 28/28 Topor G ***** válasza:

#25 (nevét nem vállaló hozzászóló) kérdésére:

Nem mondtam, hogy "szeretem" a szenet. Biztos sokat írtam, így félreértetted. Amúgy a fa anyagába a levegő megkötött CO2-ja kerül, úgyhogy ez nem egyértelmű kérdés...

Amúgy az embernek semmi baja sem lesz, ha akár néhány tized% CO2 tartalmú levegőt lélegez is be, ellenben a föld alól kibányászott szénből származóval, amely komoly hatással van a megszokott klímánkra.

2016. dec. 5. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!