Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » C-vitamint túl lehet adagolni?...

C-vitamint túl lehet adagolni? Ha igen, akkor mik a tünetei?

Figyelt kérdés

2015. febr. 27. 20:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
78%

"Egyetlen egy 29 éves lánynál állapították meg a LEHETSÉGES összefüggést a nagy dózisú C vitamin és a vesekő között, azóta teli tüdőből ordítják a hülyeségüket."

"In an article published yesterday in JAMA Internal Medicine, Swedish researchers detail a connection between kidney stone formation and use of vitamin C supplements among more than 23,000 Swedish men. Over an 11-year period, about 2% of the men developed kidney stones. Those who reported taking vitamin C supplements were twice as likely to have experienced the misery of kidney stones. "

Forrás:

* [link]

* [link]

2015. febr. 27. 22:34
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

A ciánkáli is vízben oldódó, mégis túl lehet adagolni.

Your argument is invalid.

2015. febr. 27. 22:51
 13/34 anonim ***** válasza:

Kérdező, megkérdezhetem, hogy mennyit vettél be? Én naponta 1500 (néha 2000) mg-ot szoktam, de a leghatásosabb, ha napi 3 liter vizet megiszol, és 2-3 óránként beszedsz egy 500 mg-os C-vitamin tablettát az étkezésektől és egyéb táplálékbevételtől függetlenül.

De vannak vitaminok, melyek akkor a leghatásosabbak, ha más vitaminokkal szeded be őket, tehát egymás hatékonyságát erősítik. Ezért érdemes a C-vitamin mellé megfelelő mennyiségű E-, A-, B-, és D-vitamint fogyasztani. Ha bírja a pénztárcád ezeken kívül ajánlom még az 500 mg kálcium, és a 250 mg magnézium fogyasztását. A magnézium és a kálcium is segítik egymás hatékonyságát. Illetve ezeken kívül még szedhetsz be napi 20-30 csepp bérescseppet, hogy egyéb ásványi anyaghoz is jusson a szervezeted. Persze mindezt akkor, ha bírja a veséd, meg a pénztárcád.

2015. febr. 27. 23:09
 14/34 anonim ***** válasza:

"A tengerimalacon és az emberen kívül minden állat önmaga állítja elő a számára szükséges mennyiséget."

No ez sem teljesen igaz.

Például egyes verebek nem:

"A number of species of passerine birds also do not synthesize, but not all of them"

vagy az orrtükör nélküli főemlősök se:

"Among the animals that have lost the ability to synthesize vitamin C are simians and tarsiers, which together make up one of two major primate suborders, Haplorrhini."

A denevérek se:

"All tested families of bats, including major insect and fruit-eating bat families, cannot synthesize vitamin C."

Forrás: [link]

2015. febr. 27. 23:24
 15/34 anonim ***** válasza:
51%

Emberek! Ha annyira káros, akkor egy tegeri malacnak miért kell 50-60mg C vitamint adni naponta a zöldséget mellé? Egy tengeri malac atlagosan kb 1kg. 50-60 mg C vitamin miért elég egy embernek is?

Hát nem elég. Jól írta egy korábbi válaszoló, hogy kevesebb C vitaminnal könnyebben betegszünk és jobban fogy a "gyógyszer"...

Nyugodtan lehet napi 1-2 grammot fogyasztani, de legalább 1g-t.

2015. febr. 28. 01:45
 16/34 anonim ***** válasza:
80%

"Ha annyira káros"

Nem káros, csak nagy dózisban okozhat problémákat.

"kevesebb C vitaminnal könnyebben betegszünk és jobban fogy a "gyógyszer""

"A jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kijelenthető, hogy a megelőzési és terápiás céllal szedett, néhány 100 mg dózisú C-vitamin nincs jelentősen kedvező hatással a megfázásos betegségek előfordulási gyakoriságára, súlyosságára és a betegség időtartamára átlagos fizikai terhelés esetén. Jelenleg semmi nem támasztja alá azokat az interneten terjesztett ajánlásokat, amelyek szerint a megfázás kezelésére akár napi 30-150 g (!) C-vitamin is szedhető. "

"Nyugodtan lehet napi 1-2 grammot fogyasztani, de legalább 1g-t."

Kvázi fölösleges. Napi 400 mg C-vitamin fogyasztása felett a vérben és az immunrendszer sejtjeiben már nem emelkedik tovább a vegyület mennyisége, ugyanis a „felesleg" a vizelettel igen gyorsan kiürül.

Forrás: [link]

2015. febr. 28. 02:11
 17/34 anonim ***** válasza:
0%

Sosem szedek ilyen sz*rokat, a vitaminokat a táplálkozás során viszem be (pl pizzával, csokival, sörrel), mégsem vagyok beteg szinte soha! 1-2 évente lekap az influenza, 2 nap alatt kipihenem, és kész. Dokinál nem voltam betegséggel már vagy 5 éve!

Ellenben ismerek olyanokat, akik folyton szedik az A-Z vitaminokat, meg a Béres-cseppet, meg halolaj kapszulát és az egyéb GYÓGYSZERGYÁRI vackokat, mégis pár havonta ágynak esik!

Jobban fogy a gyógyszer, mi? Az ilyen "táplálékkiegészítőkben" van ám a biznisz!

2015. febr. 28. 02:22
 18/34 anonim ***** válasza:
Na másik meg ez. En vettem fél kiló C vitamint por formában, mert igy sokkal olcsóbb tán. Minden nap kb 1g-nyit meg is ittam vízzel. Mostanra elfogyott és semmi változás, nem vettem észre semmit. Én is ritkán betegszem meg. Nem tudom, hogy meg érte-e ennem ezt.
2015. febr. 28. 09:33
 19/34 anonim ***** válasza:
89%

"Ellenben ismerek olyanokat, akik folyton szedik az A-Z vitaminokat, meg a Béres-cseppet, meg halolaj kapszulát és az egyéb GYÓGYSZERGYÁRI vackokat, mégis pár havonta ágynak esik!"

Pont azért szedik. Nem azért esnek ágynak, mert vitamint szednek, hanem azért szednek vitamint, mert könnyen betegek lesznek.

2015. febr. 28. 10:02
 20/34 anonim ***** válasza:
Raptoid, egy ideig elmegy a szekér így is. Nálam is elment majd' 40 évig. Akkor azt mondták, fél évem van. Szóval lemondtak rólam. Cserébe én is lemondtam róluk, meg a kezelésről, és kezembe vettem a sorsomat, és azóta köszönöm, jól vagyok.
2015. febr. 28. 11:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!