C-vitamint túl lehet adagolni egy 2 éves gyereknek?
legalsó sor a túladagolásról.
Szerintem nem véletlen, hogy a cebionra is rá van írva, kor szerint hány csepp szedhető. 2, 5 éves a gyerkőcöm, szintén bölcsis, és másodjára van középfülgyulladása, meg takonykórja. Én ilyenkor max napi 15 cseppet adok neki, de mellette kapja a cebion multit.
Nagyon javasolták a béres cseppet is.
Szerintem inkább tartsd be az előírt adagot, és adj imunnerősítőt (amiket fenn írtam pl)
Egyébként meg minden gyerkőc így kezdi a bölcsit sajnos... ráadásul nekünk mindig rámegy a fülünkre is, amit fel kell szúrni is...
Szerintem akkor, hogy ha betegség idején dupla dózist kap, nem beszélhetünk túladagolásról. De nem vagyok szakértő, csak a józan eszemet használom.
Nagyon megoszlanak a vélemények amúgy.
Az egyik oldal szerint ugye nem lehet túladagolni, mert a vizelettel kiürül a szervezetből és szerint napi 1000 mg az alap.
A másik oldal szerint meg pl. vesekövet okozhat és szerintük 50 mg elég naponta.
Na, akkor most kinek higgyünk? :)
A mi gyerekorvosunk amúgy aszkorbinsavat írt fel por formájában és 500 mg-ot ajánlott belőle a gyerekeknek, fejenként! Én hiszek neki és lehet is benne valami, mert az 5 éves középsős fiam idén még nem volt beteg! Tavaly ilyenkor már kb. 2 hörghuruton és 3 torokgyulladáson voltunk túl... De azért minden nao
Véletlenül elküldtem :)
Szóval nem kapja minden nap, hanem heti 4-5x, legtöbbször elfelejtjük :)
És persze nyáron sem kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!