Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » C-vitamint túl lehet adagolni...

C-vitamint túl lehet adagolni egy 2 éves gyereknek?

Figyelt kérdés
Állandóan beteg mióta bölcsödébe jár, reggel-este kap 10 cseppet, meg minden délután iszik mandarinlét(kb. 2 dl.-t)Nem lesz baja így a veséjének?
2011. dec. 13. 10:09
 1/9 anonim ***** válasza:
c vitamin kiűrül a szervezetböl nem lehet túladagolni. adjál neki multivitamint
2011. dec. 13. 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:
A veséjének nem lesz baja. Az unokaöcsém volt olyan beteges, mikor bölcsibe került, h tél végével még összesen csak két-három hónapot járt (nem egyhuzamban, ugyebár). Végül az orvos azt mondta, h ennek semmi értelme, így megmondta, h nyárig ne is menjen vissza. Utána már nem betegeskedett annyit.
2011. dec. 13. 10:23
 3/9 anonim ***** válasza:
A mai kutatások szerint igenis túl lehet adagolni, ha a vese nem tudka olyan iramban üríteni, mint ahogy bevisszük. De ez nem pár hetes folyamat.
2011. dec. 13. 10:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez már szeptember óta így megy, kap még Béres-cseppet, meg Pro-kidet. Nem szeretném kivenni, mert félek akkor sose erősödik meg az immunrendszere.
2011. dec. 13. 10:36
 5/9 anonim ***** válasza:
én amikor beteg,akkor adok kétszer tíz cseppet,alapból vagy nem adok,vagy csak tízet.ő marslakócskát kap még mellette és szintén pro+kidet.
2011. dec. 13. 12:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha éppen vírus van a szervezetében, akkor nem szabad multivitamint adni, sőt a béres cseppet sem, csak c-vitamint, mert a multivitamin és a béres csepp is erősíti a vírusokat és a bacikat.
2011. dec. 13. 14:01
 7/9 fotucsok ***** válasza:

[link]

legalsó sor a túladagolásról.

Szerintem nem véletlen, hogy a cebionra is rá van írva, kor szerint hány csepp szedhető. 2, 5 éves a gyerkőcöm, szintén bölcsis, és másodjára van középfülgyulladása, meg takonykórja. Én ilyenkor max napi 15 cseppet adok neki, de mellette kapja a cebion multit.

Nagyon javasolták a béres cseppet is.

Szerintem inkább tartsd be az előírt adagot, és adj imunnerősítőt (amiket fenn írtam pl)

Egyébként meg minden gyerkőc így kezdi a bölcsit sajnos... ráadásul nekünk mindig rámegy a fülünkre is, amit fel kell szúrni is...

2011. dec. 13. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor, hogy ha betegség idején dupla dózist kap, nem beszélhetünk túladagolásról. De nem vagyok szakértő, csak a józan eszemet használom.

Nagyon megoszlanak a vélemények amúgy.

Az egyik oldal szerint ugye nem lehet túladagolni, mert a vizelettel kiürül a szervezetből és szerint napi 1000 mg az alap.

A másik oldal szerint meg pl. vesekövet okozhat és szerintük 50 mg elég naponta.

Na, akkor most kinek higgyünk? :)

A mi gyerekorvosunk amúgy aszkorbinsavat írt fel por formájában és 500 mg-ot ajánlott belőle a gyerekeknek, fejenként! Én hiszek neki és lehet is benne valami, mert az 5 éves középsős fiam idén még nem volt beteg! Tavaly ilyenkor már kb. 2 hörghuruton és 3 torokgyulladáson voltunk túl... De azért minden nao

2011. dec. 14. 11:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Véletlenül elküldtem :)

Szóval nem kapja minden nap, hanem heti 4-5x, legtöbbször elfelejtjük :)

És persze nyáron sem kap.

2011. dec. 14. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!