Mekkora mértékben lesz folyósabb az olvadt alumínium ha folyósító szert keverünk hozzá?
Nem. Nagyon bonyolult összetett s vékony falakból álló formát kell kiöntenem. Tartok tőle hogy e szer nélkül nem tölti ki majd rendesen.
Hallottam valami ilyesmitől amitől jobban kitölti a mintát mint nélküle.
Előző vagyok
Én személy szerint Al-Si ötvözetet használnék, ha nem kell nagy mechanikai terhelést elbírnia akkor elég bele az Si olyan 10 tömeg százalék.
Megkérdezhetem mi lesz belőle?
Öntéshez a megfelelő ötvözet kell. A szilíciumtartalom javítja az önthetőséget, de ridegíti a készterméket, törékenyebb lesz. A cink nem ridegít, de rontja a szilárdságot.
A legjobb egy Al-Mg-Si ötvözet lenne.
Tényleg lényeges, mire kell.
Sufni tunning lesz. Így ez a siliciumtartalom stb nehézkes megközelítés. esetleg az érdekelne mi legyen benne túlsúlyban. Jelenleg winyóház, hengerfej s hűtőborda az alapanyag.
A jelenlegi nyersanyag már elég korcs, de amíg nem tudom működik e nem sokat költök rá. Ezért kérdeztem valami folyasztószert.
amúgy kísérleti motorblokk, henger s belevaló dugattyú lesz.
amit csak lehet, a karokat is, öntök mert nincs forgácsológép hozzáférésem.
Lehet hogy sikerül bejárást szereznem egy műhelybe.
De addig is másik vonalon is haladok előre, a precíziós öntés irányába.
Egyet megígérhetek: ha sikerül megoldanom forgácsolás nélkül, Te leszel az első aki ezt megtudja tőlem!
(A kézi reszelgetés, fűrészelgetés, esetleg furás forgácsolásnak számit?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!