Ezt hogy lehet kiszámolni?
van 1 magyar kártya pakli.
32 lapos és mennyi az esélye hogy 5 húzásból ezeket huzam ki: 2,2,3,3,4?
Ez nem tudom hogy kell kiszámolni.
Ezt jól számoltam ki? 32lap 5-lapot húzol és mennyi az esélye hogy 3db 2-est húzol a többi meg tökmindegy mi akár még plusz egy 2-es is lehet?
és nekem ez jött ki 6,12% az esély hogy 3db 3-est húzok
és még ugyan eszt számoltam ki csak nem 3 al hanem 4-el ott meg az jött ki hogy 0,111% hogy 4 kettest húzok ki.
De jól számoltam szentem mert én így számoltam ki.
8*[(4 3)*(28 2)+(4 4)*(28 0)] aztán meg a (32 5)-el elosztottam. vagy nem így kell mert nekem így jött ki az eredmény.
vagy a 8 helyett 16-ot kell írni mert 16 pár van?
Hát gondolom 2 alsó 2 felső és 1 királyról van szó.4 alsó van,annak az esélye,hogy alsót húzz,4/32,azaz 1/8.
A következő alsót is ki kell húzni,itt már annyiban változik,hogy 3/31,mivel egyet már kihúztunk.Jönnek a felsők,felsőket kihúzva 4/30,mivel már két lapot kihúztunk,így 30 maradt,a felsőkhöz pedig még nem nyúltunk.Ezen a logikán haladva a következő felsőt 3/29 eséllyel fogod kihúzni.A király pedig 4/28,azaz 1/7 az esély.Ezeket összeszorzod és megkapod a választ.
17:25-ös vagyok.
Az a probléma itt sokaknál,hogy összetévesztik a kombinatorikát és a valószínűség-számítást.Nem azt kérdezik,hogy hányféleképpen húzható ki a 2,2,3,3,4,hanem azt,hogy 5 húzás során ha ezeknek kell teljesülnie,mekkora eséllyel fog megvalósulni.A valószínűség-számítás mindig 0<x<1(x=valószínűség,ha x=1,az a biztos megvalósulás,ha x=0,akkor semmiképp nem jön össze).Írták itt sokan,hogy 4 alatt 2,de az azért nem jó,mert az 6,a 6 pedig azt jelenti,hogy 600% az esélyed.Abba azért belemennék,ha ilyesmire kéne fogadni:). Ha már itt tartunk,akkor 32 alatt 5 lenne a jó,lásd lottósorsolás,ami 90 alatt 5.Az nem ugyanaz,mint az esélye,hogy eltalálod az 5 kihúzott számot,hanem hogy hányféleképpen lehet kihúzni az 5 számot.90 alatt 5 az 43949268,5/90*(4/89)(3/88)(2/87)(1/86)=2,27^-8,azaz nem több mint 0,000023%.Te itt azt kérdezted,hogy mennyi az esélye,így hát a második variációra kell támaszkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!