Ezt hogy lehet kiszámolni?
van 1 magyar kártya pakli.
32 lapos és mennyi az esélye hogy 5 húzásból ezeket huzam ki: 2,2,3,3,4?
Ez nem tudom hogy kell kiszámolni.
32 alatt az 5 az összes lehetőség.
A 2 db 2-es: 4 alatt a 2, hiszen 4 kártyából kell 2-t kiválasztani
A 2 db 3-as: szintén 4 alatt a 2
Az 1 db 4-es: 4-ből 1-et --> 4 lehetőség.
Ezeket össze kell szorozni (144), majd az "egyenlettel" megoldani.
(A kerekítés 4 tizedesjegynek is megfelel, mert 0,0200).
köszi
Értem ki is jött nekem is minden de csak nem értem XD :(
mert itten nincs alatta a 86
amit te írtál nekem ottan meg ott van a 28 :S Ezt nem értem hogy miért.
Azt el tod mondani hogy miért?
Pntosan :)
Mennyi százalék hogy ezeket húzom ki.
Akkor 13:30-as válaszoló hozzászólását kell kielemezgetned :) Nem tudom, hogy hol tanultad ezt, de a nevedből ítélve középiskolás/gimis lehetsz, így ott gyanítom, hogy nem hipergeometrikus eloszlással, hanem a klasszikus valószínűséggel (kedvező esetek száma/összes eset) tanították ezt.
Helyesen írta: van 4-4-4 alsó, felső és király a pakliban. Neked 32 lap közül kell 5, méghozzá úgy, 2-2-1 legyen benne a fentiből. Az ilyen kiválasztásos feladat ún. ismétlés nélküli kombináció. Ennek definíciója alapján n (különböző) elem közül k<=n darabot éppen (n k) --> "n alatt a k"-féleképpen választhatunk ki. Így az összes eset most (32 5).
Kedvező eset meg, szintén helyesen írta fent: 4 alsóból bármelyik kettő jó (de pontosan kettő kell), 4 felsőből hasonlóan, 4 királyból bármelyik egy jó (de pontosan egy kell). Így (4 2)*(4 2)*(4 1) a kedvező esetek száma összesen.
Ha ezt kiszámolod, akkor az ~0.000715, vagyis ~0.07%.
Már értem :)
de ezt az egyet nem
"Ha ezt kiszámolod, akkor az ~0.000715, vagyis ~0.07%"
ezt mi alapján vitted előre a 0.000715-ből hogy lett 0.07%?
meg megpróbáltam egy másikat is meg oldani de nagyobb esélynek kéne hogy kijöjjön amit most számoltam és kisebb jött ki! :S
ugyan ez: 32lap minden színből 8db van és 5 húzásból mennyi az esélye hogy 3 ugyan olyan színűt húzok?
Ezt már máshogy kell kiszámítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!