Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mire lesz jó egy átlag emberne...

Mire lesz jó egy átlag embernek, ha tudja ezeket?

Figyelt kérdés

Mikor fog egy átlag ember a való életben abszolút érték függvényt használni?

Mikor lesz szüksége az egyes regények szereplőire?

Mikor lesz szüksége arra, hogy kiszámolja, hogy hány N erő szükséges ehhez meg ahhoz?

Mikor lesz szüksége az atom felépítésére?

Mikor lesz szükség arra, hogy állítólag miből áll a Föld magja?

2012. jan. 24. 19:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 anonim ***** válasza:

Kicsifiú, mit tudsz te a nagybetűs életről?

Majd 5-6 év múlva, ha 18 leszel talán valamit megértesz majd a dologból...

2012. jan. 27. 16:32
 92/96 anonim ***** válasza:

Nekem van egy ismerősöm aki egy jó nevű egyetemre jár és ott is egy olyan szakra ahová nem könnyű bekerülni. Ő bekerült és nem is akárhogy, 450 feletti ponttal még a 480-as rendszerben. Azon a szakon ő matematikával nem fog találkozni ennyit elárulok.

Az első féléve után találkoztunk és szóba jöttek az ösztöndíjak, kinek mennyi stb.

Azt mondta ő annyit tud hogy A összegtől B összegig adják, C átlagtól 5-ös átlagig, neki pedig D lett az átlaga és lineárisan változik.

Ennél többet viszont nem tudott vele kezdeni! Ezt kiszámolni körülbelül általános iskola ötödikes-hatodikos szint. Ebben sincs több mint a 4 alapművelet...

Nem volt penge a srác matekból aláírom, de ez számomra elég bosszantó volt, főleg azok után amiket középiskolában nyafogott matekórákon...

2012. jan. 30. 23:41
 93/96 anonim ***** válasza:

Mikor fog egy átlag ember a való életben abszolút érték függvényt használni? Nem igazán fog, de pont az abszolút érték az egyik legkönnyebb függvénytípus.

Mikor lesz szüksége az egyes regények szereplőire? Soha.

Mikor lesz szüksége arra, hogy kiszámolja, hogy hány N erő szükséges ehhez meg ahhoz? Bárhol az életben.

Mikor lesz szüksége az atom felépítésére? Soha, ha nem ez a szakterülete.

Mikor lesz szükség arra, hogy állítólag miből áll a Föld magja? Soha, hacsak nem ez a szakterülete.

2013. nov. 16. 14:41
 94/96 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerettem a matekot meg a fizikát már általánosban is. Valaki meg is mondta mosolyogva, hogy ezek fölösleges dolgok, az életben soha nem lesz rájuk szükség. Belőle recepciós lett, belőlem szoftverfejlesztő. Amikor tíz évvel később megtudta, hogy ötször annyi a nettóm, mint az ő bruttója, akkor már nem mosolygott annyira. Hirtelen meglátta a gyakorlati hasznot a matekban a köcsög.
2014. máj. 29. 08:39
 95/96 anonim válasza:

"Én nagyon szerettem a matekot meg a fizikát már általánosban is. Valaki meg is mondta mosolyogva, hogy ezek fölösleges dolgok, az életben soha nem lesz rájuk szükség. Belőle recepciós lett, belőlem szoftverfejlesztő. Amikor tíz évvel később megtudta, hogy ötször annyi a nettóm, mint az ő bruttója, akkor már nem mosolygott annyira. Hirtelen meglátta a gyakorlati hasznot a matekban a köcsög."

a hozzászólásod elég gyerekes és logikátlan. és te állítólag szoftverfejlesztő vagy.

most szted a te és az ismerősöd személyes példájából levonható általános kijelentés, h aki szerint felesleges dolog a matematika, az mind recepciósként vagy rossz munkahelyen végzi, vagy csak azt jelenti, h te ki tudtad használni, h jó vagy matekból, az ismerősöd meg nem csak h felesleges dolognak tartotta a matekot, másban sem volt annnyira jó,h a jól fizető munkahelyet találjon? persze költői a kérdésem.

az emberek 99%-a nem használ semmit a matekból tanultakból az alapműveleteken kívül egész életében, akármennyire is fáj ez egyes reálosoknak. és úgy általában igaz,h az iskolában tanultakból keveset tudunk hasznosítani.

2014. júl. 13. 14:28
 96/96 anonim ***** válasza:

A 99%-kicsit sok...

Na de ha nem is közvetlenül a matekot, de mindazt amit a segítségével megvalósítottak mindenki használja. Az iskola nem arra tanít, hogy egész nap a telefonon pletykálj hanem, hogy te tervezd a telefonokat. Csak hát természetesen nem mindenkinek van affinitása a matekra de azoknak ott van a többi tantárgy.

Nekem is anno ment a matek és a fizika, viszont a többiből zöldség voltam, de mégsem sírok, hogy a citoplazmáról elsajátított tudásom hol fogom felhasználni? Fel kell fogni, hogy nem lehet mindenkit egyenként tanítani, hanem általánosan mindenkit. Ha pedig valaki az éjjelnappalbudapestből elsajátítottakkal (mert kevesen panaszkodnak, hogy minek kell nézni néhány fiatal megjátszott hétköznapjait) meg van elégedve az ne menjen iskolába.

2014. júl. 13. 17:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!