Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan terveznétek meg egy...

Hogyan terveznétek meg egy olyan labdát, amelyet miután leejtünk, visszapattan a kiindulási helyére, de nem tovább?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 19:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha nagyon kell végülis stabilizálható egy giroszkóp rendszerrel, de az nem épp egyszerű szerkezet.
2011. jún. 30. 09:59
 12/17 A kérdező kommentje:
Igen.Giroszkóp is eszembe jutott.Talán ez jöhet csak szóba.Talán,ha folyadékkal lenne feltöltve,majd szigetelve lenne a térhálóig és egy tőkesúly tartaná függőleges irányban a szerkentyűt.Valamint,ha a folyadékban lévő térhálóra nagyon kis hézaggal rásimulna egy nagyon vékony külső burok,akkor csak a külső burok lenne forgásban esés közben,aminek a tehetetlenségét könnyen le lehetne győzni és megkapnánk a függőleges irányű ellenerőt.Talán:)
2011. jún. 30. 17:43
 13/17 titak ***** válasza:
Minek akarod leejteni, ha a végén ugyan oda akarod vissza?
2011. júl. 3. 13:26
 14/17 A kérdező kommentje:

Jó a kérdés:)

Igazából az egész abból fakad,hogy kiskoromoban észrevettem,hogyha labdát pattogtatok és nem nyomom le,akkor utána kell nyúlnom.Gondoltam magamban,"Biztos azért,mert kis magasságból esik a labda."Felmásztam egy fára és látványosan alacsonyabbra pattant vissza,mint amire számítottam.

Mivel gépészmérnöknek készülök,jó munkának tartom egy ilyen megvalósítását.Szóval semmi értelme nincs azon kívül,hogy gyakoroljam magam meg az,hogy végre ugyan oda pattanjon vissza az a labda:D

2011. júl. 3. 18:06
 15/17 Offthewall válasza:
hú öcsém, ha ennyi időd van inkább csajoznod kéne. :D
2011. júl. 19. 13:38
 16/17 A kérdező kommentje:

:D

Sajnos nem tudok elég ídőt szakítani rá.Csajom meg már van.De egyszer el fog készülni:)

2011. júl. 19. 17:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Az miért nem jó, amit én tanácsoltam?

A labdában egy kitáguló és összehúzódó belső bőrtömlő.

Egyszerű, olcsó, könnyen vezérelhető.

2011. júl. 19. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!