Hogyan terveznétek meg egy olyan labdát, amelyet miután leejtünk, visszapattan a kiindulási helyére, de nem tovább?
Van benne egy kis gáztartály, meg egy szivattyú.
Amikor lefelé esik, a tartályba benyomja a levegőt, tehát a labda összemegy. Amikor leér a földre, akkor gyorsan kiereszti a levegőt a tartályból, tehát a labda kitágul és felugrik.
Elég komoly teljesítmény kell ide.
és mi volna, ha az a labda meghajlítaná kicsit a téridőt? épp csak annyira, h ugyanoda érkezzen, mint ahonnan indult?
:-)
"Lehet meglepődsz, de minden, tömegg...."
nem lepődök, ezért írtam. :-)
kicsit más megközelítésre van szükség sztem, mint egy rugós erőtároló szerkezet beépítése, stb...
Akkor nem járok rossz úton.Nekem is ezek a lehetősége jutottak eszembe.Egy Válaszoló írta,nehézkes ezt koordinálni és pont ebben akadtam el.Ebben két lehetőséget látok.Vagy a szerkezet képes bármilyen irányból,a földről visszapattanva,függőleges irányú ellenerő kifejtésére,vagy a labda marad egyhelyben,vagyis nem fordul el,de ez szinte lehetetlenné teszi a kézből való ejtést,amivel kapcsolatban én nem szeretnék kompromisszumot kötni.
Gondoltam még arra,hogy a rugóerőtárolós szerkezetet egy gömb térháló szövethez kapcsolnám.Ennek a hálónak lenne néhány szála,amelyeknek a megfeszítésével zsugorodna a háló és végülis ebből adódna a rugóerő.
De ez is zsákutca,márint arról a részről,hogy kizárja a kézből való ejtést,hiszen az forogni kezdene,amitől oldalirányba is eltérne a laszti,amitől teljesen érdektelen lenne a mutatvány.De talán egy lengő ellensúllyal ez is kiküszöbölhető lenne,feltéve,hogy a labda esés közben kevesebb,mint 1/4-et fordulna.Amikor földet ér,kiold az is és az ellenkező irányba taszítja.De akkor ott van az,hogy nem csak egy tengely körül fordulna,ha kézből ejteném.És ezek csak azok a problémák,amiket előre sejteni vélek.Ezért szeretném a lehető legegyszerűbb szerkentyűt,hogy megvalósítható legyen.
Köszönöm a válaszokat,ha tudtok még,nagyon örülnék neki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!