Hogyan oldhatták volna meg másként a 88 mérföld per órás sebességet "Vissza a jövőbe III. "-ban?

Mondjuk a doki nem tudhatta, hogy ki fog lyukadni. De, ha nem azért, akkor Clara miatt küldi 8 hónappal korábbra vissza.
Van még néhány kérdésem:
Amikor nézték a hidat a doki ezt mondta: Még mindig nem gondolkozol 4 dimenzióban. És csak akkor mondhatja, hogy még mindig, ha már korábban is volt, hogy nem gondolkozott 4 dimenzióban, de ez akkor volt, mikor az 1955-ös dokival volt, amiről ő nem tudhatott.
Azt is megírta levélben, hogy már nem tud repülni az autó. De akkor lezuhant, mikor megérkezett a doki 1885-be?
És még azt nem értem, hogy mikor átalakította repülőre az autót, miért nem Faraday-kalitkaként csinálta?

"Amikor nézték a hidat a doki ezt mondta: Még mindig nem gondolkozol 4 dimenzióban. És csak akkor mondhatja, hogy még mindig, ha már korábban is volt, hogy nem gondolkozott 4 dimenzióban, de ez akkor volt, mikor az 1955-ös dokival volt, amiről ő nem tudhatott. "
1955-ben Marty nem gondolkozott 4 dimenzióban. Ezzel kiváltotta azt, hogy a Doki ezt szóvá tegye, ami által megváltoztatta a jövőt. Ne felejtsd el, hogy az 1885-ös Doki valójában a jövőbeli Doki (ő az öregebb, ő élt 1985-ben, ahonnan visszament 1955-be, ahonnan elkerült 1885-be), így ő már másodjára kapta Martyt azon, hogy nem gondolkozik 4 dimenzióban. Más szval Marty átírta itt is egy kicsit a történelmet.
"Azt is megírta levélben, hogy már nem tud repülni az autó. De akkor lezuhant, mikor megérkezett a doki 1885-be? "
Gondolom nem egyből vesztette el a repülési képességét, hanem mondjuk úgy, ahogy egy helikopternek elromlik az irányítása, és valahogy sikerült kényszerleszállnia a Dokinak.
"És még azt nem értem, hogy mikor átalakította repülőre az autót, miért nem Faraday-kalitkaként csinálta?"
Amúgy azt vegyétek bele ebbe a Faraday-kalitkás dologba, hogy a kérdéses autó karosszériája tiszta rozsdamentes acél. Nem tudom, ez miben számít, és mennyit:D
Oké, hogy valószínűleg F-kalitkának tervezték alapból, de ne felejtsük el, hogy mivel ez egy időgép, mások a tulajdonságai ilyen szempontból.

"De akkor azt nem értem, hogy mikor a Biff visszamegy 2015-be miért van minden ugyanúgy, mint mikor elindult 1955-be?"
Szerintem ez egy logikai baki. Nincs mit magyarázni rajta, egyetértek veled. A film "logikája" szempontjából meg kellett volna változnia a jövőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!