Hogyan oldhatták volna meg másként a 88 mérföld per órás sebességet "Vissza a jövőbe III. "-ban?
Nem hiszem, hogy sokból tartott volna összedobni egy lepárlót. Ezt korábban írtam is (vagy csak akartam).
Bár, az alatt a pár nap alatt...
Én tartom magam ahhoz, hogy nem csupán a sebesség számít. Oké, lehet, hogy nem a motornak kell forognia (mert hiszen repülés közben sem forgott valószínűleg), de a zuhanást pl. nehezen tudom elképzelni megoldásnak, hiszen akkor honnan tudná a fluxuskondenzátor, hogy a kocsi 88-cal zuhan? Ez itt tehát a kérdés. Ezért lett volna a kerekes elméletem egy jó megoldás, mert az egy mérhető dolog. Aztán az is lehet, hogy nem is a sebességen volt a hangsúly, hanem az energián, hiszen az időgépbe amikor a II. végén belecsapott a villám, az akkor sem ment 88-cal. Ebben az esetben viszont úgy is megoldhatták volna az I. végén a hazaujtást, hogy felteszik a DeLoreant egy futópadra és fixen odakötik a póznát a vezetékhez, és akkor gyorsítani sem kell. Nem?
Én egyébként azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy az energia az, ami kell az időutazáshoz (plutónium, Mr. Fusion, villámcsapás), de a kocsinak ugyanakkor mozgásban kell lennie, hogy képes legyen "átmenni", ezért szerintem van valami, ami érzékeli, hogy mikor éri el a 88-cat, és akkor engedi, hogy az energia elérje azt a szintet, hogy létrejöjjön az időugrás.
De még mindig fenáll a kérdés: kell-e a kocsinak mozognia? (villámcsapás a II. végén).
Ha igen, hogy utazhatott csak villámcsapással 88 nélkül, és mi az, ami "tudta", hogy épp 88-cal megy?
----------------------------------------------------------
Van egy másik kérdésem: a III.-ban az elején a doki miért jelzi pisztolylövéssel Martynak, hogy mikor kell indulnia? Nem mindegy, hogy mikor megy?
Ez a viharban lebegős villámcsapós időugrás el is kerülte a figyelmemet!!!! Ez fontos, info, kösz h felhívtad erre a figyelmünket!
"Van egy másik kérdésem: a III.-ban az elején a doki miért jelzi pisztolylövéssel Martynak, hogy mikor kell indulnia? Nem mindegy, hogy mikor megy?"
:))) Jogos a kérdés, de sztem az semmi más, csak dramaturgiai fogás.
Nem, nem - sztem nem hülyeség, sőt: egy megfelelő áttételrendszerrel még lovallak is el lehetett volna érni a szükséges sebességet.
Persze, és továbbra is a gravitáció felhasználását preferálnám, akár úgy, h egy X tömeg zuhanásának energiáját használják fel, szintén egy megfelelő áttételrendszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!