Amikor elkezdek könyvet/ket olvasni mikor lehet tapasztalni változást pozitív téren mennyi időn belül?
Amiket fejleszt agyilag aszerint értem , esetleg tudtok olyan könyveket amik ezt segítik rohamosan? Ami memória ügyileg , szókincs és minden más ügyileg segít és nagyin fejleszt
Írjatok kérlek jóó könyvekeeeeeet !!! :D
A Biblia! Istentől származik, az egész emberiség számára.
Azt írja, élő és ható, megítéli a szív gondolatait.
Formáló ereje van, új egyéniséget fejleszt ki.
37.Zsoltár 29."Az igazságosak öröklik a földet és örökké rajta laknak."
Attól is függ, mennyi idős vagy, vagy milyen az érdeklődési köröd, alapvető műveltséged?
A szakirodalomból tevékenységek, módszerek eljárások sajátíthatók el, a villanyszerelés, vagy az esztergálás, a főzés, a fotózás elmélete, vagyis attól függően, mennyire széles körű az olvasott anyag, akár szakmát szerezhetsz, de sejtem, hogy nem kifejezetten erre gondoltál.
A szórakoztató irodalom sokféle lehet, például a történelemmel kapcsolatos írások, ahol javaslom Waltari könyveit, Szinuhe, Mikael (el hakim), stb...
Vagy a francia irodalmat tanító Merle regényfolyama a Francia história sorozat könyvei, amely egy család életén keresztül mutatja be a történelem egy szakaszát roppant népszerű módon, kissé régies beszéddel, már ahogy azokban a korokban társalogtak az emberek.
A szépirodalomból először javaslom a novellás köteteket, ahol több rövidebb történet van érdekes és gondolatébresztő módon kibontva. Maugham, Maupassant, Hemingway, Jack London, mind roppant érdekes és szórakoztató és ha megtetszik valamelyik író stílusa, regényeket is olvashatsz tőlük.
Jellemek, karakterek nagymestere Steinbeck, aki briliáns módon ábrázolja ezeket, sodró lendületű írásaiban. Én a fentebbi íróknak minden könyvét szeretem, de ott vannak a világirodalom remekei, ezekből kedvedre válogathatsz: [link]
Az igazi jó könyvek nem szájbarágósak, az író pártatlan marad, legalább is látszólag és hagyja, hogy az olvasó maga alakítsa ki a véleményét, mindent mérlegelve és annak arányában tudsz tőlük fejlődni, hogy mennyire volt gondolatébresztő, véleményformáló az írás - ám még egyszer hangsúlyozom, hogy a propaganda sulykolása nem számít, illetve talán dupla csavarként az is szórakoztató és tanulságos lehet annak, aki világosan tud gondolkodni és át tud látni a szitán, olyan módon, hogy saját maga is képes értékítéletet alkotni, leszűrni a tanulságot és meg tudja látni a lényeget.
A zseniális írók látásmódja nagyban segíthet ennek kialakításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!