Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Karikó katalin mire fel kapta...

Karikó katalin mire fel kapta meg a nobeldíjat a vakcinákra, ha beoltva is el lehet kapni a covidot?

Figyelt kérdés
2023. dec. 11. 16:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
60%

#31, te valami elképesztően buta vagy.

A mellékhatások jelentéktelenek. 2 millió emberből 1-nél van.

És már 10-szer megmondta mindenki, hogy a vakcina nem a fertőzéstől véd!

Az immunrendszer úgy működik, hogy ami kórokozó MÁR OTT VAN a véredben, azzal tud küzdeni. AKKOR, ha felismeri, és ugye ebben segít a vakcina.

Nem olyan, mint egy vámvizsgálat, ami nem engedi be a gyanús dolgokat!

Gondold csak el: ehhez az kellene, hogy MIELŐTT lenyeled a falatot, valami azt átvizsgálná a szádban.

Ehhez elgalább egy óra kellene minden egyes falatnál. Szerinted ez így működne?

2023. dec. 29. 08:46
 32/81 anonim ***** válasza:
18%

#32 A valóság mást mutat. Jelenleg csak az oltott ismerőseim szenvednek a covidtól, az oltatlanoknak (beleértve engem is) semmi bajuk, pedig én mindig minden náthát el szoktam kapni. Több olyan embert is ismerek, akik az oltás után nehezebben mozgatták a karjukat, egyiküké ideiglenesen le is bénult, de olyanról is hallottam, akinek végleg.

Szerintem inkább az a buta, aki jobban hisz a propagandának, mint a saját szemének.

2023. dec. 29. 09:16
 33/81 anonim ***** válasza:
73%

Inkább az a buta, aki ma már minden betegséget meg halált az oltásokra ken. Azértmertcsak.

Azt kéne valamivel igazolni végre, hogy megnőttek a halálozások meg hogy bizonyos betegségek előfordulása gyakoribb lett.

Mert az, hogy "megfájdult a bokám, biztos az oltástól van tehát az oltás rossz" a mérhetetlenül ostoba emberek ismérve és nem számít semmit.

A sok tard mégis ilyesmikre építi az oltásellenességét...

2023. dec. 29. 11:01
 34/81 anonim ***** válasza:
73%

31-es

Ez egy értelmetlen reagálás volt.

Ahogy azt itt többen elmondták, a módszerért, az mRNS technológiáért kapta meg a Nobel-díjat Karikó Katalin. Ahhoz, h ezt a technológiát megértsük, némi biológiai-biokémiai ismeretekre van szükség.

Nagyon laikusan, egyszerűsítve a következő dolgot hozta létre:

a messenger RNS "üzeneteket" továbbít, ahogy az a nevében is benne van.

Jelen esetben egy szintetikus ribonukleinsavat hozott létre, olyan infót juttatva a szervezetbe, ami alapján a saját szervezetünk elő tudja állítani a covid vírus tüskefehérjéjét, és ez ellen kezd védekezni, s szép lassan ellenanyagot termelni. Ez a szintetikus mRNS nem épül be, miután átadja az üzenetet, hanem lebomlik, eltűnik.

Miután a covid tüskés vírusa bejut a szervezetünkbe, és megtámadva minket, a tüskék segítségével be akar jutni a sejtjeinkbe, a szervezetünk felismeri a fehérjét tartalmazó tüskéket, "letöri" a vírus szarvait, amelyik anélkül nem képes bejutni a sejtekbe, így elpusztul.

Vagyis nem az egész vírus ellen kezdünk harcolni, hanem a kevésbé veszélyes tüskefehérje ellen, de annak a kiiktatása a vírust életképtelenné teszi.

Ugyanis a covid-fertőzés annyira erős immunválaszt,ún. citokinvihart gerjeszt, h lényegében ez az erős immunválasz öli meg az embert.

(Megint laikus megfogalmazásban ez olyasmi, mint egy autoimmun betegség, amikor szintén egy túl erős immuntevékenység teszi tönkre a szervezetet: Hashimoto-pajzsmirigy-alulmmüködés, szklerózis multiplex stb.)

2023. dec. 30. 18:34
 35/81 anonim ***** válasza:
16%
#34 Valahol mégiscsak hiba csúszott a rendszerbe, hiszen az oltottak között "tarol" a covid.
2023. dec. 31. 08:31
 36/81 anonim ***** válasza:
75%
Miután most már az emberek többsége oltott... és sajnos egy oltás kb. egy évig működik hatékonyan... valamint sorra jönnek az új változatok - ezen csodálkozol?
2023. dec. 31. 11:39
 37/81 anonim ***** válasza:
3%
#36 Ahogy már írtam, nekem oltatlanként semmi bajom. Ez igazolja, hogyan is működik valójában a covid-oltás. A betegségen való átesés teljes, hosszú távú, lehetséges, hogy életre szóló védelmet ad. Az mRNS vakcina ezt a védelmet lenullázza és egy rövid távú, még csak nem is teljes védelmet nyújt helyette.
2023. dec. 31. 12:48
 38/81 anonim ***** válasza:
83%

"A betegségen való átesés teljes, hosszú távú"

Nem, max. néhány éves védelmet ad.

De valamit nem értesz: az első változat óta már több 100 új változat van, kb. 10 nagy törzs. A betegség szinte semmi védelmet nem ad a másik változat ellen.

Az oltás ad, mert abban többféle törzs van.

Az oltás sokkal jobb védelmet ad.

"Az mRNS vakcina ezt a védelmet lenullázza"

EZT MÉGIS? HONNAN VESZED???

2023. dec. 31. 14:49
 39/81 anonim ***** válasza:
3%
#38 Ahogy már említettem, a gyakorlat azt mutatja, hogy a betegség az, ami védelmet ad, és nem az oltás. Ha nem így lenne, akkor az oltatlanok betegednének meg most sorban, és nem az oltottak.
2023. dec. 31. 15:05
 40/81 anonim ***** válasza:
73%

Mivel az emberek többsége be van oltva... de a régi oltások már alig hatnak...

amúgy nem védettek az oltatlanok, ezt te csak hiszed.

Azt a kreténséget pedig, hogy az mRNS csökkentené a védelmed, felejtsd el. Nem így működik.

2023. dec. 31. 19:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!