Karikó katalin mire fel kapta meg a nobeldíjat a vakcinákra, ha beoltva is el lehet kapni a covidot?
#31, te valami elképesztően buta vagy.
A mellékhatások jelentéktelenek. 2 millió emberből 1-nél van.
És már 10-szer megmondta mindenki, hogy a vakcina nem a fertőzéstől véd!
Az immunrendszer úgy működik, hogy ami kórokozó MÁR OTT VAN a véredben, azzal tud küzdeni. AKKOR, ha felismeri, és ugye ebben segít a vakcina.
Nem olyan, mint egy vámvizsgálat, ami nem engedi be a gyanús dolgokat!
Gondold csak el: ehhez az kellene, hogy MIELŐTT lenyeled a falatot, valami azt átvizsgálná a szádban.
Ehhez elgalább egy óra kellene minden egyes falatnál. Szerinted ez így működne?
#32 A valóság mást mutat. Jelenleg csak az oltott ismerőseim szenvednek a covidtól, az oltatlanoknak (beleértve engem is) semmi bajuk, pedig én mindig minden náthát el szoktam kapni. Több olyan embert is ismerek, akik az oltás után nehezebben mozgatták a karjukat, egyiküké ideiglenesen le is bénult, de olyanról is hallottam, akinek végleg.
Szerintem inkább az a buta, aki jobban hisz a propagandának, mint a saját szemének.
Inkább az a buta, aki ma már minden betegséget meg halált az oltásokra ken. Azértmertcsak.
Azt kéne valamivel igazolni végre, hogy megnőttek a halálozások meg hogy bizonyos betegségek előfordulása gyakoribb lett.
Mert az, hogy "megfájdult a bokám, biztos az oltástól van tehát az oltás rossz" a mérhetetlenül ostoba emberek ismérve és nem számít semmit.
A sok tard mégis ilyesmikre építi az oltásellenességét...
31-es
Ez egy értelmetlen reagálás volt.
Ahogy azt itt többen elmondták, a módszerért, az mRNS technológiáért kapta meg a Nobel-díjat Karikó Katalin. Ahhoz, h ezt a technológiát megértsük, némi biológiai-biokémiai ismeretekre van szükség.
Nagyon laikusan, egyszerűsítve a következő dolgot hozta létre:
a messenger RNS "üzeneteket" továbbít, ahogy az a nevében is benne van.
Jelen esetben egy szintetikus ribonukleinsavat hozott létre, olyan infót juttatva a szervezetbe, ami alapján a saját szervezetünk elő tudja állítani a covid vírus tüskefehérjéjét, és ez ellen kezd védekezni, s szép lassan ellenanyagot termelni. Ez a szintetikus mRNS nem épül be, miután átadja az üzenetet, hanem lebomlik, eltűnik.
Miután a covid tüskés vírusa bejut a szervezetünkbe, és megtámadva minket, a tüskék segítségével be akar jutni a sejtjeinkbe, a szervezetünk felismeri a fehérjét tartalmazó tüskéket, "letöri" a vírus szarvait, amelyik anélkül nem képes bejutni a sejtekbe, így elpusztul.
Vagyis nem az egész vírus ellen kezdünk harcolni, hanem a kevésbé veszélyes tüskefehérje ellen, de annak a kiiktatása a vírust életképtelenné teszi.
Ugyanis a covid-fertőzés annyira erős immunválaszt,ún. citokinvihart gerjeszt, h lényegében ez az erős immunválasz öli meg az embert.
(Megint laikus megfogalmazásban ez olyasmi, mint egy autoimmun betegség, amikor szintén egy túl erős immuntevékenység teszi tönkre a szervezetet: Hashimoto-pajzsmirigy-alulmmüködés, szklerózis multiplex stb.)
"A betegségen való átesés teljes, hosszú távú"
Nem, max. néhány éves védelmet ad.
De valamit nem értesz: az első változat óta már több 100 új változat van, kb. 10 nagy törzs. A betegség szinte semmi védelmet nem ad a másik változat ellen.
Az oltás ad, mert abban többféle törzs van.
Az oltás sokkal jobb védelmet ad.
"Az mRNS vakcina ezt a védelmet lenullázza"
EZT MÉGIS? HONNAN VESZED???
Mivel az emberek többsége be van oltva... de a régi oltások már alig hatnak...
amúgy nem védettek az oltatlanok, ezt te csak hiszed.
Azt a kreténséget pedig, hogy az mRNS csökkentené a védelmed, felejtsd el. Nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!