Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fiúk/férfiak (16-28) összejönn...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk/férfiak (16-28) összejönnétek ilyen lánnyal?

Figyelt kérdés
Hamarosan betöltöm a 17et, és a "probléma", amiért kiírtam a kérdést, az az, hogy a vallásom miatt házasság előtt szűznek kell maradnom...tudom, hogy a mai világban nehéz olyan fiút/férfit találni, aki ezt elfogadja, de van itt olyan, aki ha megszeret egy ilyen lányt, képes lenne várni rá? azt hozzáteszem, hogy a házassággal se várnék sokáig, ha nem kellene, kb. érettségi után simán megházasodnék, ha megtalálnám az igazit:D

2015. júl. 25. 17:21
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

A Biblia vallásos szövegek gyűjteménye, melynek összeállítását EMBEREK végezték.

Tele van ellentmondásokkal, továbbá olyan törvényekkel, amiket lassan már a hithű zsidók se tartanak be. Te például a "piros betűs ünnepeid" alatt külön sátorban szoktál-e lakozni, s elmúltával állatálozatot szoktál-e végezni?

2015. júl. 26. 14:57
 52/61 anonim ***** válasza:
50%
Istennek annyi köze van a bibliához hogy megemlítik benne. Emberek írták az egészet a saját gondolataik és elképzeléseik alapján. És isten is egy ugyan ilyen elképzelés egészen addig ameddig érvekkel bizonyítékokkal és tényekkel alá nem támasztják létezésének elméletét. Lehet hinni benne, megértem ha sokan hisznek benne mert van rá okuk, de mivel ember vagyok én például kételkedem azokban a dolgokban amit nem tapasztalok meg valamilyen módon saját magam. Istenben addig nem fogok hinni ameddig nem látom, hallom, vagy érzékelem valamilyen módon a jelenlétét. Sajnos ha valaki nem kételkedik egy ennyire megkérdőjelezhető dologban mint pl. isten létezése akkor annak az embernek nem nagyon vannak önálló gondolatai és véleménye a dolgokról. Ha minden kész tényt elfogadnánk amit hallunk vagy látunk akkor nem lennénk többek mint robotok.
2015. júl. 26. 15:06
 53/61 A kérdező kommentje:
még mindig nem a kérdésre kapok válaszokat, pedig leírtam már legalább kétszer, hogy nem érdekelnek egyéni vélemények, tanácsok stb...NEM vitatkozni akarok, nem akarok senkit meggyőzni a saját hitemről, úgyhogy ha mégis van valakinek hozzáfűzni valója, esetleg privátba írja le, de itt nem vagyok ezekre kíváncsi.
2015. júl. 26. 15:19
 54/61 anonim ***** válasza:
Én már válaszoltam korábban :) Azzal kezdtem az első kommentem. De leírom mégegyszer: a szex nem lenne annyira fontos számomra, bár egy egészséges kapcsolatnak az is egy elengedhetetlen része, viszont ezt a többség nem tudja félrerakni. A nagyobb baj az lenne hogy neked ilyen nézeteik vannak és a gondolkodásmódod kicsit elhomályosult és maradi ami miatt nem lenne közös témánk vagy közös programunk.
2015. júl. 26. 15:35
 55/61 anonim ***** válasza:

Nem abban a világban élünk, mint amihez a bibliában ezeket a szabályokat megfogalmazták.

- 15-16 évesen már házasodtak, 20 évesen már volt gyerek, 25 éves hajadon nő már kudarcnak számított, akit már szinte nem lehet férjhez adni.

- Nem volt fogamzásgátlás és születésszabályozás.

- Nem csak szerelemből házasodtak, hanem amiatt is, mert a család fontos volt az életben maradáshoz is. Most csomagolt ételek és bankszámla van, akkoriban családi és falusi közösségek szintjén gondoskodni kellett mindenről.

- Ha egy lány nem volt már szűz, akkor nem volt értékes, nehezen vagy sehogy se lehetett férjhez adni.

- A nők boldogsága nem volt szempont.

És a kérdésedre válaszolva: nem jönnék össze egy ilyen lánnyal, mert én magam nem vagyok vallásos. Viszont ha a barátnőm szűz lenne és abban hinne, hogy csak egy férfit akar szeretni egész életében, akkor nagyon reménykednék benne, hogy sikerül is velem.

2015. júl. 26. 23:44
 56/61 anonim ***** válasza:

Ismerkedj hittanoran, templomban, vagy nyaritaborokban, amiket egyhazi szervezet szervez.

A lenyeg, hogy olyan fiuval ismerkedj, aki ezt ugyanigy gondolja, erre meg legjobb eselyed ilyen helyen van.

Szamtalan egyhazi ifjusagi szervezet van, es vannak lelkigyakorlatok, nyaritaborok stb.

2015. júl. 27. 14:26
 57/61 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ha házasság előtt lefeküdnél valakivel, Isten megutálni. Isten mindenkit egyenlően szeret, bármekkora hibát is követtél el.

Egyébként, ha várni szeretnél házasságig akkor az igazi várni fog rád, még ha a férfiak 99%-a azt mondja, hogy nem tenné :)

2015. júl. 27. 22:05
 58/61 anonim válasza:
elfogadom és tudnék várni amíg kell mivel én is az vagyok 20F
2015. aug. 2. 14:57
 59/61 anonim ***** válasza:

Én nemet válaszolnék.

Egyébként nem értem, hogy mi lényeges van abban hogy kapj válaszokat, ha nem fog változtatni a döntéseden.

29/F

2015. aug. 2. 15:02
 60/61 anonim válasza:

Nehéz ügy. Alapvetően nem lenne ezzel gondom, de az érintett egyháznak ezt a témát lassan újra kellene gondolnia. Pláne, hogy a papjainak fogalma sincs a házasságról...

A szex minden parkapcsolat fontos része, a jó kapcsolat egyik(!) alappillére. Lehet ezt prűden tagadni, csak felesleges. Ha a házasseg utwn derül ki, hogy a férjeddel nem passzoltok az ágyban, abból a büdös életben nem lesz tartós, jól működő kapcsolat. Vagy megalkuvások egész halmazával kell megbarátkoznotok, vagy előbb-utóbb valamelyiktek félrekacsint és jön a válás, vagy a nyitott házasság. Ami ugye szinte már ördögtől való. Na ezért kellene ezt újragondolni, mert ezek a vallási dogmák ma már nem helytállók.

Szóval ha a pwrom azt kri, hogy várjunk akárhány hónapit, azt minden további nélkül elfogadnám, de házasságba így nem mernék beleugrani.

2016. febr. 9. 21:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!