Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, összejönnétek olyan nővel, aki egyenlőséget akar egy kapcsolatban?
Leírom, mit értek az egyenlőség alatt pl, kérlek ezt nézzétek, és ne a saját definíciótok alapján válaszoljatok! :)
Ha mindketten dolgoztok, akkor ketten vezetitek a háztartást. Nem kell mindent pontosan megfelezni, de ne az a séma legyen, hogy a nő főz, most takarít, a férfi pedig megcsinálja a jóval ritkább "férfimunkákat" (szerelgetés, bútor tologatás, fűnyírás, fahasogatás..) Szóval mindenki csinálja amihez ért, ugyanakkora időbefektetéssel (egy nő is képes amúgy rengeteg ilyen "férfimunkára", betonozni is ugyanúgy meg tud tanulni mindenki, más dolog, hogy szerintem kevés pasi tud :D)
Szóval a nő elvárja, hogy a pasi ne besegítsen otthon, hanem aktív részese legyen a mosogatásnak is :D
Ezen kívül ha pl gyerekvállalásra kerül a sor, nem akarna a nő végig a gyerekkel lenni, elején persze ő, de aztán elvárná, hogy a férfi is maradjon otthon a gyerekkel, ha van erre lehetőség. Szóval a pasi legyen nyitott a dologra, legyen hajlandó erre, ha úgy hozza a helyzet.
Az, hogy emberileg egyenlőek, azt nem kell magyarázni, alap, de gondoltam, hogy azért leírom :)
Szóval kisarkítva: férfiak, kellene olyan nő, aki bizony nem mindig főzne/mosna rátok, hanem nektek is ugyanannyit kellene ebből teljesíteni? :D
Kérlek legyetek őszinték, minden választ felpontozok, amennyiben a témához kapcsolódik :)
Akkor, ha tényleg egyenlőség lenne. Tehát ha szerinted ritkább a ház körüli férfimunka, oké, akkor a férfi is segítsen be a házimunkába.
Csakhogy a "férfimunka" gyakran nem is olyan kevés, plusz sokszor a férfi többet dolgozik/több pénzt hoz haza.
Szóval én benne lennék, ha a végeredmény egyenlő lenne.
na ez jó kérdés...
belegondolva, esélytelen, hogy én hosszabb távon a gyerekkel maradjak otthon, mert a munkahely miatt ezt nem tudnám megtenni...
VISZONT! ha mind2 fél 8 órát dolgozik szerintem pofátlanság a másiktól elvárni, hogy megcsináljon mindent...
Nálunk szülők szétmentek én apámmal maradtam, én is söpörtem, mostam fel, teregettem ruhát (mosás berakást megmutatta, de általában inkább ő intézi)...
Szóval belegondolva, hogy ilyen dolgokat meg kell csinálni szerintem természetes...ezt még bevállalnám...mondjuk főzést lehetőleg a másikra hagynám, mind2 fél érdekében :D
Pénzügyeket közös megegyezéssel...
Beadni havi X Ft-ot és egybe lenne a pénz és onnan lenne fizetve minden közös dolog, persze pontosan vezetve a kiadás, hogy ne legyen belőle vita/probléma.
22F
Szerintem ez így természetes.
Főleg panelban, ahol ha elromlik valami, szerelőt hívnak, úgyhogy mégy csak kifejezetten "férfimunka" sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!