Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elítélitek a melegeket?
Inkább a tizenéves korosztály válaszaira lennék kíváncsi. (13-19) Ti elítélitek a melegeket? Találkoztatok már ilyen emberekkel? Esetleg van meleg barátod?
Kezdem: Én elfogadom őket, az sem zavar ha nyilvánosan felvállalják ezt.
Az a baj, hogy a gyerekek ész nélkül használnak olyan kifejezéseket, amiket csak hallottak (akár a szülőktől), de halvány lila gőzük sincs, hogy mit jelent.
Unokahúgom elsős volt, amikor megkérdezte tőlem, hogy mi az a qrva, mert az egyik kisfiú mondta a másiknak, hogy az anyukája az, és a barátnőivel nem tudták, hogy az mi, és szégyellték megkérdezni...
Kolléganőm a könyv sikerén felbuzdulva a felnőtt fiával akart moziba menni, hogy nézzék meg a Szürke ötven árnyalatát, mert milyen jó lehet, és nekem duzzogott, hogy a fia nem megy vele el. Ugyan én három oldalnál nem jutottam tovább a könyvben, de még én is sejtettem, hogy mi lehet az oka a srácnak...
Egyébként nekem az aktuális traumám a Váradi Méri című sláger, amibe a napokba futottam bele, és gyilkosnak kiáltja ki az összes nőt, aki abortuszra kényszerül bármilyen okból, mert milyen csodálatos élete lett volna Mérinek, és nem kaphatta meg, mert...
Hittantanár pár éve a hetedikesekkel az abortuszról nézetett filmet, hogy gyilkosság. Már a videón is kiakadt a családi kamasz, de a legjobban azon, hogy hiába érveltek, hogy nem szabad ezért senkit elítélni, mert nem tudhatjuk, hogy miért, és nem könnyű, de van amikor ez a "kisebbik rossz", csak ugyanazt szajkózta a tanár, hogy de bűn, meg gyilkosság...
#30 én nem pontoztalak le.
Másfelől azért mert valaki nem hagyományos családmodellben nő fel, azért még tisztában van vele, hogy olyan is van.
Azért mert az én családi hátterem tömeg-szerencsétlenség heteró szülőktől függetlenül, mindig is tudtam, hogy van olyan család, ahok apuka és anyuka szeretetben neveli a közös gyerekeket, akik szeretik egymást, és a legjobb barátnőnek nem kellenek évek, hogy átlássa a család ki kivel van szállait, amikor úgy van négy testvéred, plusz másfél mostoha, hogy a mostohák vannak is meg nem is, és a tesóid sem mind rokonai egymásnak.
33-as. Az öngyilkosságról is tudnak a gyerekek, és nem lesznek azok. Viszont az öngyilkosság nincs úgy beállítva, mintha normális lenne. Minden gyerek abból építkezik, amit otthon lát, ahogy a kisludak is követik azt, akit először meglátnak. Lehet, tudni fogja, milyen egy másik, heteró család, de nem azt fogja a természetesnek látni. Nem azt mondom, hogy minden gyerek egynemű szülőktől szintén ferde hajlamokra nevelődik, de minden bizonnyal jóval nagyobb erre az arány. Nem is beszélve a depresszióról, és egyéb pszichés problémákról. Természetesen az egész téma szubjektív, ezzel szemben azzal vádolsz, hogy tévedek, és tényként állítok dolgokat. Bagoly mondja verébnek. Te ráadásul meg sem indokoltad tényként beállított véleményed.
35-ös, köszönöm az értelmes választ. Örülök hogy szerencsésen alakult az életed, függetlenül a családi zűröktől. És bár ennek nincs köze a homokosokhoz, problémás családból származó embereknek nagyobb átlagban csúszik félre az életük, anyagi, és/vagy szociális téren.
"de minden bizonnyal jóval nagyobb erre az arány"
ezt ala kene tamasztanod
"Nem is beszélve a depresszióról, és egyéb pszichés problémákról"
ugyismint?
"Te ráadásul meg sem indokoltad tényként beállított véleményed"
te mindenne valtal amit gyerekkorodban lattal? mert gondolom rengeteg mindent lattal. en pl lattam az alkoholista szembeszomszedot, megse lettem alkoholista. lattam drogosokat, nem lettem drogos. lattam eroszakos embereket, nem lettem eroszakos. lattam fideszeseket (a kozseg nagyresze fideszes volt), megse lettem fideszes. lattam ferfiakat, megse lettem ferfi. a nemi identitas egyszeruen nem ugy mukdoik, hogy latod, es radragad. mint ahogy sok mas dolog se. ha igy lenne, akkor sokkal de sokkal kevesebb meleg meber lenne, es megkevesebb transz. de hany olyan sztori van, hogy tudta az egyen hogy o mas, de nem tudta megfogalmazni, mert soha nem hallotta a szavakat. megis erezte
38-as: Tessék, itt egy link, valami fejes szociológusról, és az adatairól. [link]
A másik kérdésedre pedig.. te órákat töltöttél azzal az alkesz szomszéddal naponta? Vagy a drogossal? És a szüleidet láttad a szomszédban 10 másodpercre, mikor kiléptél a kapun, vagy hazajöttél? Valószínűsítem, hogy nem, lényegesen több időt tölt a gyerek a szüleivel, mint random szomszédokkal. Ráadásul a drogosokat szidja mindenki, nem az dívik, hogy fogadjuk el őket, ők is normálisak.
39-es, azt a linket neked is ajánlom. Simán lehet, hogy igazad van, ebbe nem tudok belekötni. A statisztikák több egynemű szülőktől származó homokosról csicseregnek, de hogy mennyi a meglapuló, azt nem tudom. De ilyenre nem szeretek építkezni, hogy mi van ha? Mondjuk én biztos megmondanám hozzátartozóimnak, ha az lennék. Viszont tegyük fel, hogy igazad van, akkor is, hogy lesz egy kislányból gondoskodó, hozzáértő anyuka, ha anyuka nélkül nőtt fel? Kell egy minta, amit továbbadhat. Meg a pszichés gondokat nem válaszolja meg a teória.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!