Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Érettségi után szakítás?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érettségi után szakítás?

Figyelt kérdés
Idén érettségizett a barátom. Ő eggyel felettem jár, én majd jövőre fogok csak. Úgy érzem teljesen elhanyagol. Mármint tudom hogy sokat kell tanulnia és én támogatom őt, nem csüngök rajta, mindig érdeklődtem, hogy hogyan sikerültek az írásbeliei. De valahogy úgy érzem nem foglalkozik már velem annyit. Egész nap nem beszélünk, nem hív. Ha én is hívom őt nincs téma és elköszönök,mert úgy érzem zavarom. Mi a véleményetek? Voltatok már ilyen helyzetben? Mit tennétek a helyemben? ŐSZINTÉN!!

2023. máj. 17. 22:14
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
49%
#37 Nem lehet összehasonlítani a kettőt egyetemen főleg azt tanulod amit a jövőben fogsz használni. Most aki tegyük fel mérnök szakra megy és tanulhatja a törit most érettségire szerinted mérnökin mikor fogják használni ? Az érettségi talán a diploma vizsgád után a legnehezebb vizsga amit kaphatsz most még külön azért fontos sokaknak mert talán jövőre új érettségi rendszer lesz, elég nagyot szív az illető ebbe bele gondoltál ? Ha pedig nem méretetted meg magad akkor bele lehet sz*rni az életbe mert az élet tele van nehézségekkel :/ !
2023. máj. 19. 11:24
 42/46 anonim ***** válasza:
24%

40

Akkor nem érted, amit mondok.

Szerintem sem az egyetem, sem az érettségi nem nagy kunszt. (Hacsak az ember nem jogi karra vagy orvosira jár, esetleg teljesen el kell tartania magát, netán kettőt végez egyszerre stb.)

Alapjáraton mindkettő bőven teljesíthető egy kiegyensúlyozott, szórakozással teli élet mellett, az azonban tagadhatatlan, hogy egy egyetemi vizsgaidőszak komolyabb megterhelés, mint az érettségi.

Ebből adódóan HA valaki betegre tanulja magát egy érettségire, az nem fog tudni helyt állni egy kicsit is komolyabb egyetemen, ahol nem 4 éved van felkészülni, hanem fél, mennyiségre legalább ugyanannyi anyagból, ami ráadásul nehezebb is.

Szóval én nem azt mondom, hogy az egyetem borzalmasan nehéz, hanem azt, hogy aki már egy érettségire is éjt nappallá téve készül, az nem fogja bírni a nyomást a felsőoktatásban.

2023. máj. 19. 11:28
 43/46 anonim ***** válasza:
54%

"Nem lehet összehasonlítani a kettőt egyetemen főleg azt tanulod amit a jövőben fogsz használni."

Ez édes. :D Látszik, hogy nagyon tapasztalatlan vagy, amivel amúgy nincs semmi baj. Majd rájössz te is...

2023. máj. 19. 11:30
 44/46 anonim válasza:
24%
# 43 Először kikérem magamnak hogy "nagyon tapasztalatlan" vagyok tanulmányilag lehet több tapasztaltom van mint neked :). Azért most gondoljál már abba bele hogy milyen nagy különbség van ha valaki azzal foglalkozik amit munkahelyen esetleg használni fog a jövőben jogásznál tegyük fel római jog vagy uniós jog és most gimiben azzal amivel nem akart kémiából a nem tudom milyen anyag azt ugyan mikor fogja alkalmazni a jogi karrierében?
2023. máj. 19. 11:41
 45/46 anonim ***** válasza:
0%

44

Ha jól értettem, most érettségizel, így bizonyosan nincs több tapasztalatod, mint nekem. Végigtoltam egy egyetemet, 8 vizsgaidőszakkal, beadandókkal, projektekkel, zárthelyikkel, együtt, voltam szakmai gyakorlaton majd megírtam egy szakdolgozatot és államvizsgáztam. Te is ugyanezt végigcsinálod majd nyilván, nem nagy dolog, de jelenleg (ha valóban végzős diák vagy), hidd el, hogy ezen a téren többet láttam, mint te.

Hiába mondogatod, hogy gondoljak bele. Nem kell belegondoljak, mert végigcsináltam, és továbbra is az a véleményem, hogy az érettségi nem nagy szám. Nem kell belegondoljak, mert konkrétan átéltem, nem is olyan rég.

Fél éve dolgozom egyébként teljes állásban... hallod, egy keményebb munkahét megterhelőbb, mint az egész francos érettségi, amire 4 évig készülhetsz.

Ja, és figyu... Azt nagyon gyorsan felejtsd el, hogy egyetemen csak azt tanulod, ami később hasznodra lesz. Pontosan ugyanannyi haszontalan hülyeséget nyomnak le a torkodon, mint az iskolában. Meglátod.

2023. máj. 19. 12:21
 46/46 anonim válasza:
29%

45

Az tény hogy az illető tapasztalatlan az is tény hogy teljesen más egy érettségi egy egyetemi vizsgától. Más világban él 44 mintha könnyebb lenne majd. De ettől még nem kell valakinek az orra alá dörgölni én se dörgölőm a te orrod alá hogy van egy biztos munkahelyem stb pedig csak gondolom hogy milyen kor különbség van köztünk. Nem is kell meg szabad mert mindenki éli a saját életet ahogy eltervezte

Most azt még annyira sem értem miért kell így kiosztani valakit akinek fontos az érettségi és hogy nagyon tanul. Vannak olyan ismerőseim akik idén érettségiznek nekem egyikük mondta hogy idén sikerülnie kell mert jövőre teljesen más követelmények lesznek + új felvételi rendszer nem is beszélve a különböző feladat típusokról. 2011 óta nem volt ekkora túl jelentkezés az egyetemeken nem csak alapszakra, ezt a tényt is fel kell vázolni!

2023. máj. 20. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!