Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Érettségi után szakítás?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érettségi után szakítás?

Figyelt kérdés
Idén érettségizett a barátom. Ő eggyel felettem jár, én majd jövőre fogok csak. Úgy érzem teljesen elhanyagol. Mármint tudom hogy sokat kell tanulnia és én támogatom őt, nem csüngök rajta, mindig érdeklődtem, hogy hogyan sikerültek az írásbeliei. De valahogy úgy érzem nem foglalkozik már velem annyit. Egész nap nem beszélünk, nem hív. Ha én is hívom őt nincs téma és elköszönök,mert úgy érzem zavarom. Mi a véleményetek? Voltatok már ilyen helyzetben? Mit tennétek a helyemben? ŐSZINTÉN!!

2023. máj. 17. 22:14
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
81%
20, továbbra is igen, ezt így utólag, "felülről" könnyen látja az ember. De ott helyben nem így tekint rá a diák.
2023. máj. 18. 15:51
 22/46 anonim ***** válasza:
26%

17

Voltam diák, nekem is tépték a szájukat a tanárok az érettségiről, mintha az életem múlna rajta, de volt annyi eszem, hogy egy pohár vízzel vegyem be az ijesztgetést. Nem mondom, egy nem izgultam vagy nem tanultam, de bőven volt életem mellette. Az utolsó napokban is beiktattam egy-egy filmnézést, baráti találkozót vagy néhány óra videójátékot.

Ja, és felvettek az egyetemre, ahova jelentkeztem.

Legyen már annyi esze egy diáknak, hogy nem ad hitelt a vérre menő beszaratásnak. Természetesen tanulni kell, készülni, ismételni, gyakorolni kell (nem utolsó két hétben, hanem a 12 évben), de hagyjuk már, hogy vért kell izzadni egy érettségitől.

2023. máj. 18. 16:57
 23/46 anonim ***** válasza:
41%
Ok:D Empátia 0, látom:D
2023. máj. 18. 16:59
 24/46 anonim válasza:
100%

Hát figyelj ez a sokat tanul dolog lehet igaz is de lehet kamu is. Például az én exem is gimis volt, amikor összejöttünk, eleinte nem tanult, rossz tanuló volt, majd hirtelen elkezdte a tanulásra fogni, hogy nem beszélünk és nem találkozunk. Ilyeneket mondott hogy ma mondta a tanár hogy holnap témazárót írnak. Ami amúgy szabálytalan, egy héttel előtte kell jelezni és kétlem, hogy ezt a tanár nem tartotta volna be. Ha találkozott is velem, az is kb háromnegyed óra volt, amiből 35 perc azzal telt el, hogy tervezte, hogy megy haza. De volt itt más is, mondta hogy ilyen olyan programjai vannak és kiderült hogy hazudott és nem is ment sehová. Akkor lett igazán gyanús, hogy hazudik a tanulással kapcsolatban, amikor nyár lett és akkor is kb ugyanannyit beszéltünk meg találkoztunk. Nem, nem dolgozott. Végül csak kinyögte, hogy már egyáltalán nem szeret velem találkozni és beszélgetni sem, de szakítani nem akart. Meg nálunk még az volt, hogy nem bírt ki egy óránál többet cigi nélkül és én ezt nem szerettem, neki meg fontosabb volt cigiznie mint velem lenni.

Ha a szóbeli után ugyanilyen lesz akkor dobd ki, mert akkor hazudott, nem tanult, csak veled nem akart foglalkozni. Mert te már úgyis megvagy neki. De ha a szóbelinek vége és elöltötök együtt egy csodás nyarat, akkor nem szóltam :)

2023. máj. 18. 17:01
 25/46 anonim ***** válasza:
18%

23

Érvek 0, ahogy látom :D

2023. máj. 18. 19:10
 26/46 anonim ***** válasza:
33%
25, érveltem, de láthatóan nem tudsz belehelykezdni az ő helyzetükbe. Ha pedig nem érted meg őket, a helyzetüket, a gondolatmenetüket, akkor csak magadból tudsz kiindulni, ami meg nem segít a kérdezőn, hisz ő más helyzetben van.
2023. máj. 18. 19:14
 27/46 anonim ***** válasza:
81%

Teljes mértékben bele tudok helyezkedni a helyzetükbe, ugyanis az elmúlt 5 évben érettségiztem, majd egy egyetemet is elvégeztem, úgyhogy viszonylag friss még az intenzív tanulás és a számonkérés élménye.

Éppen ezért mondom, hogy a környezetemben csak az extrém ostoba diákok tanultak éjjel-nappal az érettségire. Nem a trógerséget meg a leszarom magatartást éljenzem, pusztán felhívom rá a figyelmet, hogy egy könnyebbecske vizsgára hányásig tanulni bizony nem vall túl magas intelligenciára.

2023. máj. 18. 19:19
 28/46 anonim ***** válasza:
36%

Oké, akkor most kiderült, hogy a kérdző barátja lehet, hogy extrém ostoba.

A helyzet meg lett oldva?

2023. máj. 18. 19:39
 29/46 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem is kifogás a tanulás. Tegyük fel, stresszel és egész nap tanul. Fél óra beszélgetés azzal, akit szeret, pont hogy felüdülést jelentene. De neki nem. Mert nem szerelmes (már).

Nekem is volt vizsgaidőszakban kapcsolatom, nagyon készültem a vizsgákra, de attól még mindennap beszéltünk, sőt, hetente legalább találkoztunk. Pedig nagyon stresszelős vagyok, vizsga napján enni alig tudok. Mégis gondoltam a barátomra, nem szűnt meg a kapcsolat.

Az érettségi ráadásul nem fél év intenzív tanulás eredménye, hanem sokkal lassabban leadott, rengetegszer ismételt tananyagot kérnek vissza, amit valóban kevés készüléssel jól lehet teljesíteni, ha előtte a gimiben legalább nem tojt az egészre. Persze kinek mennyire könnyű, valakinek jobban fog az agya. De egyáltalán nem megugorhatatlan, nem kell belehalni.

Nagyon figyelmes vagy, kérdező, de szerintem ő csak azért nem lépett ki eddig a kapcsolatból, mert most az érettségivel van elfoglalva és ez kellemes kifogás amúgy is, hogy halogassa. Az egyetem első éve amúgy is próbára teszi az ilyen korkülönbséges kapcsolatokat. Szerintem próbálj vele beszélni, de ha csak terel, és nem mutatja egyértelműen, hogy fontos vagy neki és nem foglalkozik veled továbbra sem, akkor engedd el.

2023. máj. 18. 20:12
 30/46 anonim ***** válasza:
21%

28

Igen, hiszen ostoba emberrel senki sem akar együtt lenni.

2023. máj. 18. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!