Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárt akarok...

Elektromos gitárt akarok venni, egy jó minőségűt, de az árral sem akarok elszállni. Milyen tanacsokat tudnátok adni? Elsősorban tapasztalt emberek válaszát várom.

Figyelt kérdés
Egyébként 16 éves fiú vagyok, 5 éve gitározom, 2 gitárom van: klasszikus, elektro-akusztikus, nem vagyok kezdő, de elektromos gitárokhoz nem értek, és félek hogy tapasztalathiány miatt rosszul választok. Válaszokat elôre is köszi:D

2018. júl. 22. 23:33
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Jazzmastereken használt tremolót még nem volt alkalmam kipróbálni, gondolom, inkább a Bigsbyhez hasonlíthat, annál is a teljes húrt nyújtogatja, a zengő résznél jóval hosszabbat. Na, az ilyennél lehet még komoly elhangolódás, ha a húrláb nem az igazi.

Igen, ezek a telék már hasonlóan kényelmesek lehetnek, mint a strat, csak ezzel már megint az a bajom, hogy nem echte tele. A tele legyen szögletes, ha beleáll is a bordámba, legyen hárombabás hídja, bármennyire is behangolhatatlan, és legyen butterscotch. :D

2018. júl. 26. 22:00
 42/49 Mojjo ***** válasza:

@38-39: Ó, igen, a Telecaster testforma az brutál jó, és cca 68 éve állja az idők szelét - a legrégebbi tömör gitár testforma mind közül. Viszont Telét az én fogalmaim szerint csak két gyártótól lehet venni, a Fendertől és a G&L-től, minden más csak telecaster másolat. Vagy inkább "T típusú gitár". Ami nem feltétlen rossz dolog, csak amikor Teléről beszélek, rájuk egyáltalán nem gondolok. A G&L-nél a custom shop kínálatában első-hátsó testkontúros Telecaster test is szerepel:

[link]

Azért nem néz ki rosszul (bár ez a kék nekem sok) :)

Amúgy Fenderéknél is egyre több a dupla humbis tele, most már kb minden árkategóriában van belőlük. Igaz, nem metálbalták azok sem. Aki metáltelére vágyik, annak ott vannak a John5 signature modellek - szerintem eléggé jófélének tűnnek.

Jaja, a Jaguároknak rövid a menzúrája, 610mm a normál 648 helyett, ami még az LP-k meg SG-k 628mm-nél is rövidebb. A kis kezűek biztos örülnek ennek :) A Jazzmasterek viszont rendes, 648mm-es menzúrájúak. És olyan hangszedőket sehol máshol nem találsz, semmilyen gitáron, mint amilyen a Jazzmastereké.

2018. júl. 26. 22:00
 43/49 Mojjo ***** válasza:

@40: Ó, igen, ez a Fender új, "Parallel universe" sorozatának a tagja. Van ott sok furcsaság:

[link]

@41: Hehe, igen, a gitáros a világ legkonzervatívabb állatfaja :) És tudod mit? Ez így van jól. Totál megértem. Van annak egy bája, hogy a Tele olyan, mintha egy jó vastag asztallap lenne úgy-ahogy körbevágva, oszt' csókolom. Hozzátartozik a vonzerejéhez. Igen, kemény, nyom, kényelmetlen, de ez ilyen. Mondjuk úgy, hogy ez egy férfias gitár :)

2018. júl. 26. 22:07
 44/49 anonim ***** válasza:
Olyan cabronita tele volt fent gs-en de össze volt kókányolva, fúrkálva a test, meg alkoholosfilccel firkáltak rá bindinget :D Nagy kár érte pedig tetszetős lenne.
2018. júl. 26. 22:13
 45/49 anonim ***** válasza:
Ja, valami külföldi fórum egyik felhasználójának mottójaként olvastam, hogy a Telecaster a gitárok AK-47-ese.
2018. júl. 26. 22:20
 46/49 Mojjo ***** válasza:
@45: Hát nem is tudom... inkább az AK-47 a lőfegyverek Telecasterje ;)
2018. júl. 26. 22:27
 47/49 anonim ***** válasza:

Apropó, ezt biztos ismered:

[link]

:D

2018. júl. 26. 22:38
 48/49 Mojjo ***** válasza:
Nem ismertem, de nagyon találó :D
2018. júl. 26. 22:44
 49/49 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, még várom őket! :D
2018. aug. 6. 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!