Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárt akarok...

Elektromos gitárt akarok venni, egy jó minőségűt, de az árral sem akarok elszállni. Milyen tanacsokat tudnátok adni? Elsősorban tapasztalt emberek válaszát várom.

Figyelt kérdés
Egyébként 16 éves fiú vagyok, 5 éve gitározom, 2 gitárom van: klasszikus, elektro-akusztikus, nem vagyok kezdő, de elektromos gitárokhoz nem értek, és félek hogy tapasztalathiány miatt rosszul választok. Válaszokat elôre is köszi:D

2018. júl. 22. 23:33
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Hát nem, csak a kérdező azt említette még a Vintage mellett :D

Én amúgy alapból nem vagyok tremoló párti, valahogy nem jön be hogy ki van marva a test hátulja a rugóknak, ez elveszi a test tömörségét és nincs meg az a rezonancia amit szeretek. Persze ez már teljesen ízlés kérdése amire magától jön rá mindenki idővel de számomra a tremoló többet vesz el mint amit hozzáad egy gitárhoz.

Igaz hogy még nekem se volt original floydos de egyébként ha nagyon tremolni akarnék szerintem előbb vennék egy whammy pedált amivel digitálisan majdnem ugyanazt a hangot lehet elérni :D

2018. júl. 26. 12:55
 32/49 Mojjo ***** válasza:

@31: Nem minden tremolóhoz kell kimarni a test hátulját rugóknak. Pl Jazzmaster/Jaguar stílusú lebegő tremoló, vagy épp egy bigsby.

De amúgy igen, nem feltétlen kell az a tremoló, sőt, szerintem az emberek többsége valójában nem igazán, vagy egyáltalán nem használja ki, akkor sem, ha van. Kezdőként meg aztán abszolút hanyagolható.

2018. júl. 26. 13:17
 33/49 A kérdező kommentje:

Lehet hogy maradok a Cort KX5 tremoló nélküli változatánál. A megítélések alapján úgy tünik, hogy egy megbízható gitár. A Vintage V100 használtan is 80000 Ft, és az nekem sok. A KX5 pedig 60000 Ft körül van újonnan.

Köszi a válaszokat :D

Még várok tippeket, ajánlásokat :)

2018. júl. 26. 15:26
 34/49 anonim ***** válasza:

Egyébként aki próbálta már a V100at tényleg egy felsőkategóriás gitár érzését kelti? Csak mert ha megfizethető Gibson alternatíváról van szó szinte mindenki ezt ajánlja, állítólag Epi drágább modelljei labdába sem rúghatnak mellettük.

A KX5 ár-érték arányban szinte verhetetlen de még mindig egy alsó kategóriás gitár szóval nem biztos hogy jobban megéri.

2018. júl. 26. 15:40
 35/49 Waff ***** válasza:
Utolsó válaszoló: ízlés, hozzáállás kérdése. Én próbálgattam régebben a V100-ast, végül egy Epi LP custom-öt vettem. Azóta volt a kezembe néhány Epiphone is, Gibson is, én nagy különbséget nem vettem észre köztük, mindkettő azaz mindhárom márkájú gitár teszi a dolgát ahogy kell. Hogy mi van a fejre írva az meg egy másik dolog.
2018. júl. 26. 16:05
 36/49 anonim ***** válasza:

Mojjo, a kétpontos tremoló nyilván "korszerűbb" mint a hatpontos (már ha használható ez a kifejezés erre a primitív szerkezetre), de én a hatossal se tapasztaltam semmi anomáliát, olcsóbb kategóriában sem. Nálam a stratocasterhez hatpontos tremoló dukál, a hardtail vagy a kétpontos nem igazi, a floyd-dal szerelttől meg herótom lesz, pedig nyilván sokkal komolyabb szerkezet. Ahogy az emlegetett csavarozott nyakú LP sem feltétlenül rosszabb hangszer, mint a ragasztott, de nekem az mégsem igazi LP.

Egyébként, mint szempont, eddig nem került szóba, de kényelem szempontjából, pláne fotelgitárosnak, szerintem a strat verhetetlen. Míg a strattal egész nap elücsörgök a kanapén, az LP vagy a tele félóra után már elég kényelmetlen tud lenni.

2018. júl. 26. 20:59
 37/49 Mojjo ***** válasza:

@36: Sokan gondolják úgy, mint te, azért is maradt meg a vintage kategóriában a hatpontos a Fendernél. De pl már maga Leo is feladta ezt a koncepciót később, G&L gitároknál már nem találsz hatpontosat.

A Flod Rose nekem sem szimpatikus. Őszintén szólva nekem messzemenőkig a legszimpatikusabb, legkellemesebb tremoló a Jazzmasterek/Jaguarok megoldása. Teljesen máshogy jár, más erőt igényel, még a kar is másmilyen (jó hosszú :) ), mint a többi megoldásé. Ha tremolós gitárt szeretnék venni, biztosan az lenne a befutó.

Az ikonikus testformák közül (LP, Tele, Strat, esetleg SG) tényleg a Strat a legkényelmesebb, de nagyon nagyrészt azért, mert ennek van meg a hátsó testkontúrja, az a lekerekített kivágás. Viszont egyre több Telecasteren is felbukkan ez. Ezt nézd:

- American Elite: [link]

- American Professional Deluxe: [link]

- Player: [link]

- Squier contemporary: [link]

Míg egy klasszikus tele háta ugye ilyen:

[link]

De ezek az új, kontúros hátúak kényelmesek, jóval inkább, mint egy hagyományos tele.

Ha a nem annyira ikonikus formákat is belevesszük, akkor szerintem (a tremolóhoz hasonlóan) itt is a Jazzmaster/Jaguar nyer. Elképesztően, fantasztikusan kényelmesek ülő játékhoz. De Leo Fender direkt erre hajtott, ez volt a fő cél, hogy olyan gitárformát csináljon, ami klasszikus, és normál helyzetben is a lehető legkényelmesebb legyen ülve. És sikerült. Érdemes egyet kipróbálni, szerintem meglepő tapasztalat lesz, ha esetleg nem lett volna még meg.

2018. júl. 26. 21:28
 38/49 anonim ***** válasza:

A Jaguar-nak a menzúrája szokatlanul rövid tudtommal bár ez nem feltétlenül rossz, biztos meg lehet szokni :)

Nekem most a Telék tetszenek leginkább bár abból sem a hagyományos hanem a dupla humbis koptató nélküli modernebb változatok mint például a Joe Duplantier signature Charvel vagy az LTD TE401 sunburst változata és a Schecter Hybrid pt. Bár utóbbi kettőnek már nem sok köze van a klasszikus telékhez csak a formájuk, amúgy modern metál gitár mindkettő 2 oktávos bedolgozott nyakkal, az LTD-n még binding is van a nyakon amit nem nagyon látni hagyományos teléket de eléggé tetszik :D

2018. júl. 26. 21:42
 39/49 anonim ***** válasza:
Schecter meg ugye domború testű de pont az tetszik benne hogy nem hétköznapi a formája, meg elég jól néz ki.
2018. júl. 26. 21:47
 40/49 anonim ***** válasza:

Múltkor találtam olyat is hogy telestrat az sem semmi: [link]

Előbb kéne egy ilyen mint egy sima strat vagy sima tele :D bár humbikkal ez is jobban tetszene de az elektronika cserélhető gondolom.

2018. júl. 26. 21:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!