Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárt akarok...

Elektromos gitárt akarok venni, egy jó minőségűt, de az árral sem akarok elszállni. Milyen tanacsokat tudnátok adni? Elsősorban tapasztalt emberek válaszát várom.

Figyelt kérdés
Egyébként 16 éves fiú vagyok, 5 éve gitározom, 2 gitárom van: klasszikus, elektro-akusztikus, nem vagyok kezdő, de elektromos gitárokhoz nem értek, és félek hogy tapasztalathiány miatt rosszul választok. Válaszokat elôre is köszi:D

2018. júl. 22. 23:33
1 2 3 4 5
 11/49 anonim válasza:
Szia! Ha a Les Paul jön be, akkor én egy Vintage V100-at keresnék a helyedben használtan. Esetleg Epiphone Standard, de az kicsit drágább lesz. Javaslom a GSFanatic oldalt, de a Jófogáson is kifoghatsz jókat.
2018. júl. 24. 16:27
 12/49 A kérdező kommentje:
Már nézelődtem a gsfanatic-on, de akkor jobban megnézem azokat a gitárokat amiket írtál. Köszi a tippet :D
2018. júl. 24. 20:37
 13/49 anonim ***** válasza:

A Vintage Les Paul-ját tényleg sokan dícsérik.

Stratóból pedig az olcsóbb kategóriából az SX Vintage-szériáját szokták emlegetni, mint jó vételt.

2018. júl. 24. 21:25
 14/49 A kérdező kommentje:
Köszi! :D
2018. júl. 25. 13:09
 15/49 A kérdező kommentje:

Nézelődtem és ha újonnan vennék, akkor Les Paul-ból Vintage V99-et, Stratocaster-ből Cort X6-ot vennék :D

Nem tudom melyik a jobb választás

2018. júl. 25. 13:11
 16/49 A kérdező kommentje:
Erősítő hozzá valószínűleg egy 15 wattos Marshall erősítő lesz.
2018. júl. 25. 13:12
 17/49 Mojjo ***** válasza:

@15: A Cort X6 nem stratocaster. Az egy super-strat gitár, ráadásul a Cort legkevésbé sikerült szériája az X. Kb bármelyik Cortot nyugodtan lehet ajánlani (beleértve a KX-eket is), kivéve a sima X-eseket.

Ha super-stratot akarsz, akkor Cort KX-5, ami dupla humbuckeres, de felezhetőek a humbik, azaz single coil szerűséget csinálhatsz belőlük.

2018. júl. 25. 16:58
 18/49 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :D

Azért gondoltam az X6-ra mert H-S-H elrendezésűek a hangszedők. De azt mondod hogy egy KX5 jobb mint egy X6? És ha KX5-öt vennék, akkor abból a simát vegyem, vagy a KX5FR-t, a tremolós változatát? Nem egy rossz minőségű, ami miatt majd el fog hangolódni?

2018. júl. 25. 17:38
 19/49 A kérdező kommentje:
A tremoló részére értem a rossz minőségűt. Hogy nem-e lesz problema vele. Mert egy fix hurlábasnál elhangolódás nem igazán fordul elő, ha jól tudom.
2018. júl. 25. 17:40
 20/49 Mojjo ***** válasza:

@19: Ahogy az előző oldalon már volt róla szó, a tremolót ebben az árkategóriában jobb hanyagolni. Ez főleg, illetve elsősorban a floyd rose rendszerűekre igaz - a Cort KX5FR pedig az lenne. A tremoló nélküli változattal sokkal jobban jársz.

A HSH nem lett volna rossz gondolat (bár engem kiver a ragya ettől a hangszedő kiosztástól, de ez csak az én szubjektív ízlésem), de egy X szériás Cortot csak emiatt nem vállalnék be a helyedben, főleg, hogy az KX5 humbuckerjei felezhetőek. Az azt jelenti, hogy beállthatod, hogy a dupla tekercses hangszedőknek, azaz a humbuckereknek csak az egyik tekercse szóljon, ezzel single coil szerű hangot lehet kicsiholni belőlük. Olyan hangja az esetek döntő többségében nem lesz egy felezett humbuckernek, mint egy igazi single coilnak, de azért hozzáad a gitár sokrétűségéhez ez az opció, és bőven használható.

2018. júl. 26. 00:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!