Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárt akarok...

Elektromos gitárt akarok venni, egy jó minőségűt, de az árral sem akarok elszállni. Milyen tanacsokat tudnátok adni? Elsősorban tapasztalt emberek válaszát várom.

Figyelt kérdés
Egyébként 16 éves fiú vagyok, 5 éve gitározom, 2 gitárom van: klasszikus, elektro-akusztikus, nem vagyok kezdő, de elektromos gitárokhoz nem értek, és félek hogy tapasztalathiány miatt rosszul választok. Válaszokat elôre is köszi:D

2018. júl. 22. 23:33
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
Vintage V100 legyen szerintem is.
2018. júl. 26. 06:16
 22/49 A kérdező kommentje:
Akkor ha KX5-öt vennék akkor a tremoló nélkülit éri meg jobban. Csak attól félek hogy a későbbiekben amikor már jobban belemerülnék ebbe az elektromos gitár témába (amikor már meg van a gitár), akkor szükségem lenne a tremolóra, és az a tudat lenne bennem hogy vehettem volna a tremolós változatot is, de mégsem tettem :/
2018. júl. 26. 09:42
 23/49 A kérdező kommentje:
És ha elmennék a les paul irányába, de nem használtan vennék Vintage V100-at, hanem újonnann egy Vintage V99-et? Akkor rosszabbul járnék? Mivel különbözik a V100 a V99-hez képest?
2018. júl. 26. 09:44
 24/49 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :D
2018. júl. 26. 09:45
 25/49 anonim ***** válasza:

V99 csavarozott nyakú ami kb az egész les paul feelinget tönkrevágja.

De V100ból is régebbi darabot érdemes venni mert az újabbakon máshogy van a nyak ragasztása mint a hagyományos les paulnak állítólagos Gibson per miatt.

Cort KX5 sem egy rossz gitár kezdésnek de ne vegyél tremolóst mert 5 percenként el fog hangolódni, ezek az olcsó tremolók nem olyanok mint az original floyd rose, szinte használhatatlanok tehát csak a baj van vele.

A V100 a mahagóni test miatt talán jobb vétel lenne főleg ha bejön az LP fazon.

2018. júl. 26. 10:08
 26/49 Mojjo ***** válasza:

@22: Mivel kb használhatatlan lenne az a tremoló, igazán nem kellene azon rágnod magad, hogy milyen jól jött volna.

Ha használható tremolós gitárt szeretnél, egy Cort G250 vagy egy Yamaha Pacifica 012 az abszolút alja, ami bevállalható. Ezek HSS elrendezésűek, viszont ezek tényleg stratocaster másolatok, nem superstratok.

A Vintage V100 egy jóféle Les Paul másolat, les paulos felépítéssel - mahagóni test, ragasztott nyak. A V99 egy Les Paul formájú gitár, nem les paulos felépítéssel - nyárfa test, csavarozott nyak. Ettől nem feltétlen lesz rosszabb, de Les Paulnak ilyen specifikácikkal semmiképp nem mondanám.

Amúgy ha Les Paul fele mész, akkor sem lesz tremolód. (Egy bigsby-s rendszer elérhetetlen az általad megadott keretből.)

2018. júl. 26. 10:47
 27/49 anonim ***** válasza:
Ha tremolót szeretnél, a stratokon alkalmazott hatpontos tremolóval nem nagyon tud baj lenni. Ha azzal elhangolódik, annak leginkább más oka van, felső nyereg, húrvezető, kulcsok, ha ezek nincsenek rendben, a fixhidas is elhangolódik egy nyújtás után. Az olcsó Floyd rose utánzat az, amit kerülni kell.
2018. júl. 26. 11:17
 28/49 Mojjo ***** válasza:

@27: A kétpontos Stratocaster tremoló inkább tartja a hangolást, a hatpontos ebben kevésbé erős. Pont ezért egyre több Stratocasteren már a kétpontos van a hatpontos helyett - ez utóbbi már csak a nagyon vintage érzethez kell, pl American Original, vagy akár Classic Vibe szériáknál. Az utolsó nem direkt vintage példányok a MIM Standard szériás Stratok voltak, de most, hogy a Player széria váltotta a MIM Standardet, oda is kétpontos került. Hozzáteszem, szvsz kegyetlenül jó lett az új Player szériás Strato, volt a kezemben, alig bírtam letenni.

(Persze Stratocasterekről és nem másolatokról beszélve, a strat copy-kon a fene tudja követni, mi van.)

2018. júl. 26. 11:27
 29/49 anonim ***** válasza:
De a Cort kx5ben pont az az olcsó floyd utánzat van amit kerülni kell.
2018. júl. 26. 12:12
 30/49 Mojjo ***** válasza:
@29: Pontosan. De a KX5 nem is egy strarocaster.
2018. júl. 26. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!