Elektromos gitárt akarok venni, egy jó minőségűt, de az árral sem akarok elszállni. Milyen tanacsokat tudnátok adni? Elsősorban tapasztalt emberek válaszát várom.
Millió és egy féle elektromos gitár van, szóval így minden támpont nélkül nehéz segíteni, de lehet, még neked magadnak sincs sok támpontod, szóval próbáljunk belevágni :)
Pár kérdés, neked magadnak is, de ha válaszolnál rájuk, mi is könnyebben fogunk tudni segíteni.
Van példaképed? Kedvenc gitárosaid? Olyan zenészek, akik téged is gitározásra inspirálnak? (Nézd meg, ők milyen gitárral játszanak.)
Milyen zenét szeretnél játszani? Van egy kifejezett stílus, pl te kimondottan jazz-t, vagy power-metált, vagy épp country-t szeretnél játszani, és arra az egy stílusra rámenni, vagy lenne több különböző zene és olyan gitár kellene, ami mindhez használható?
Mit jelent, hogy nem akarnál elszállni az árral? Mennyit szánnál rá kb?
Hat úgy példaképem nem nagyon van, de pl. Slash-t nagyon bírom.
Max. 60-70000 Ft-ot szánnék rá.
@3: Mondjuk ez sokat nem mond. Illetve de, azt, hogy nem igazán ismered a gitárfajtákat, mert a kb 100 féléből különben minek emelnél ki kettőt. Csak Gibsonnál meg Fendernél maradva a teljesség igénye nélkül van még Explorer, Flying V, SG, Telecaster, Jazzmaster, Jaguar, Mustang stb stb...
Na de a lényegre visszatérve: milyen zenére szeretnéd használni? :)
Azért írtam ezt a két fajtát, mert ez a két legelterjedtebb ahogy tapasztalom, de jogosan allítottad ezt, nem voltam egyértelmű.
Én olyan típus vagyok hogy mindenféle zenét szeretek, úgyhogy mindenfélét játszanék rajta.
Akkor olyan gitárt érdemes nézned, amin humbucker és single coil is van.
60-70 körül nehéz dió, jobban jársz, ha használtak között nézelődsz.
Egyébként menj el annyi hangszerboltba, amennyibe csak tudsz, próbálj végig annyi gitárt, amennyit nem szégyellsz, meg még ötöt, és sokkal jobb képed lesz arról, mi is kell neked. Netről ezt nehéz eldönteni, mindenkinek más kényelmes, szép, jó.
Akkor olyat kell néznem ami híd:humbucker, közép:single coil, nyak:humbucker ugye? Mert akkor a les pault mellőznöm kéne, azoknál ez nem jellemző.
És amúgy olyat is olvastam hogy tremolós gitárokkal óvatosan kell mert ha olcsot veszunk könnyen elhangolodhat meg ilyenek. Ez igaz?
@7: Igaz, ebben az árkategóriában jobb hanyagolni a tremolót.
@8: Körbenézek majd, de fejből nem tudok most erre mit javasolni, utananézni meg hirtelen nincs időm, lehet pár nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!