Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nekem nincs ízlésem vagy...

Nekem nincs ízlésem vagy felfordult a rap műfaja?

Figyelt kérdés

Mindenhol 17-23 éves gyerekek rappelnek. Ez folyik a csapból. A rádióban is ez a Kendrick Lamar pörög, de elég egyhangú. Aztán ott van a Migos, Gucci Mane, Yelawolf, Whiz Khalifa, Eminem, XXXTenction, Drake, Kanye, Bobby Shmurda stb.

Ez mind rettenet szerintem. Kántálnak egy huszadrangú alapra, ami szinte mindenütt ugyanaz. Minden arról szól, hogy nagyon sok a pénz, sok füvet szívtak, fuldoklanak a punciban, vagy valami semmitmondó dolog, ami komolynak tűnik, de a semmiről beszélnek.

Amikor még én voltam fiatal, akkor 2pac, IceCube, NWA volt és jó volt. Én szó szerint ezen nőttem fel, már amikor 6 évesen az idősebb srácok pörgették a ki tudja honnan szedett albumokat és akkor szippantott be.

Utána jött 2000-es évek eleje és 50Cent, Eminem volt a csúcson. Ők mainstream zenét csináltak, de jobb volt. Később Eminem teljesen ellágyult és mára már csak hypeból él. Lehet ezzel megbántok valakit, de az az igazság. 50Cent volt az utolsó gangsta rapper. Nem így van??? :)

2017. aug. 25. 22:31
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:

Hát oké......

50Centről: Igen, ott lett divat ez a láncpörgetős rajoskodás, sok ilyen számuk van a G-Unittal ez tény. A hírhedt banger számok, amik utcai himnusszá lettek is zömében ilyenek. Magát Fiftyt viszont gangstának tartom, csak ott jött fel ez a mainstream dolog. Sokan nem is szerették az "ego építős" tömeg számok miatt, amikre remekül lehetett csápolni a diszkóban meg a sok suna rázta a hájas fenekét a klippekben...Ez is egy oldala...Ez kellett a tömegnek. Disco Inferno, Hands Up, Outta Control ft. Mobb Deep, PIMP, stb. Ezek ilyenek.

A trap témára meg annyit mondanék, hogy nálam ez lomtárban van. Joey Badass, Lamar és társai nem az én műfajom. Akárkit ajánlottak Trap kedvelők, nem tetszett.

Én elhiszem, hogy virágzó meg minden. De valljuk be, hogy nem olyan nagy szakértők ezek a rapperek. Felveszik a kis klippet a bérelt villában, bérelt autók, bérelt sunák...Aztán hazamennek betépni, mint ahogy Lil Pump is nagyon be lehetett állva azon a felvételen...

Én elhiszem, hogy van 1-2 jobb arc...De valami hiányzik...Ha belehallgattam 2 pac számba, egy Cube számba, akár egy jobb Fiddy számba, akkor rohadtul fel voltam dobva, adtak úgymond egy "löketet"...Ma már ezt nem érzem például, ha meghallgatok egy Kendrick Lamart...

2017. aug. 26. 00:31
 12/55 anonim ***** válasza:
Nem érdemes az ízlésekről vitázni, mint minden, a zene is változik és fejlődik szerencsére. Elég egyhangú lenne ha maradt volna ugyanaz, amit pl. 2pac csinált (ezt tisztelettel mondom) . Itt a new wave és jön egy csomó új dolog és én örülök neki. Amúgy a mai "rapperek" fele nem is vallja magát rappernek csak ehhez áll legközelebb a zenéjük. Ez a trap is egy trend, ez is el fog múlni és már várom mi lesz a következő trend :D
2017. aug. 26. 00:34
 13/55 A kérdező kommentje:
Kanye...Én elhiszem, hogy van akinek tetszik, meg elindítom és lehet rá mosogatni....De voltak nála jobbak. És lesznek is...
2017. aug. 26. 00:35
 14/55 A kérdező kommentje:
Igen, igen...Én is várom mi lesz a trend. Főleg mert kezdek kifogyni a régiekből lassan...
2017. aug. 26. 00:36
 15/55 anonim ***** válasza:
100%

#11 Joey Bada$$ nem trap... Mutass nekem egy dalt tőle, amiben half-step ütem van.

Nem is kell egy Kendrick-ben azt érezni, amit Ice Cube-ban, mert ég és föld, csak szerintem nem egyik javára, vagy kárár... Azt el tudom fogadni, hogy szimplán nem a te világod, de amellett elég sok támadható dolgot mondasz.

"De valljuk be, hogy nem olyan nagy szakértők ezek a rapperek. Felveszik a kis klippet a bérelt villában, bérelt autók, bérelt sunák...Aztán hazamennek betépni, mint ahogy Lil Pump is nagyon be lehetett állva azon a felvételen... " - Ennek a leírásnak az ég világon semmi köze nincs az általam emlegetett rapperek több mint feléhez, de semmi baj. Kitértem már arra, hogy Kendrick-nek miért nincs semmi köze ahhoz, amiről beszélsz, és azt is ignoráltad, így a többiekbe bele se megyek.

2017. aug. 26. 00:38
 16/55 A kérdező kommentje:

Igen beismerem, már meg se tudom különböztetni, hogy mi trap, mi nem. Én nem nézem mi a half-step ütem vagy mi a tök. Én azt se tudom mi az, hogy akkord. Én csak hallgatom ami tetszik.

De szerintem ők se tudják mindig mit csinálnak.

A betépős dologgal meg csak tovább vittem azt a fonalat, hogy micsoda hatások vannak a rapben meg inspirációk meg ilyenek. Nincs itt semmi. Csak betépve inspirálódnak és ennyi.

2017. aug. 26. 00:41
 17/55 A kérdező kommentje:
Na linkelj nekem légyszi valamit Kendricktől ami nem a rádióban pörög és szerinted jó. Tegyünk egy próbát én türelmes vagyok.
2017. aug. 26. 00:43
 18/55 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=SdXW5MqAUME

Ez ugyan nem az emlegetettek közül van amúgy, de ezt az embert jónak tartom.

2017. aug. 26. 00:45
 19/55 anonim ***** válasza:
100%

#17 Kendricktől a legjobb dalokat sajnos linkelni nem tudom, mert nincsenek fenn YouTube-on, de Spotify-on hallgasd meg a Wesley's Theory-t, a Momma-t, vagy a "u"-t. Az ellinkelhetőek közül talán ezt https://www.youtube.com/watch?v=Z-48u_uWMHY meg ezt https://www.youtube.com/watch?v=jltN3fLFmTQ választom. Nem ígérem, hogy mind tetszeni fog, de nagyon szép, összetett hangszerelés van mögötte, a dalszövegek meg pláne ütnek, főleg ha az ember az egész albumot egybe hallgatja, nagyon jó sztori kerekedik ki belőle.

"De szerintem ők se tudják mindig mit csinálnak." - ez amúgy szép hárítás volt, a saját hiányosságodat vetíted ki rájuk.

2017. aug. 26. 00:49
 20/55 A kérdező kommentje:

Oké, meg fogom hallgatni.

És igen, hülye vagyok a zenéhez. Csak egy ember vagyok, aki szereti a rap egy oldalát.

De az a Lil Pump gyerek telenyomva nem hiszem, hogy vágja mi van.

Khalifa is be van mindig állva, azt se tudja mi van körülötte sajnos. Csak betépve jön nekik az ihlet vagy nem tudom.

2017. aug. 26. 00:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!