Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nagyon gáz, ha nem ismerem az...

Nagyon gáz, ha nem ismerem az ilyeneket, hogy Beatles, Nirvana, Queen stb?

Figyelt kérdés

Szerintem szinte sose hallottam tőlük zenét vagy csak nem tudom, hogy tőlük van-e. Viszont Beatlestől hallottam már kicsi részleteket, de nem vagyok oda értük. Igazából egyik zenekar se érdekel, ez nagyon gáz?

De a modern zenék közül sincs kedvenc zenekarom meg ilyesmik, csak azt hallgatom, amit meghallok valahol (TV, osztálytárs, videó zenei aláfestése) és megtetszik. Az mindegy, hogy pl. ezek közül 4 ugyanattól az előadótól van, attól még nem nézek utána, hogy annak az előadónak milyen más zenéi vannak. Nem azzal töltöm az időmet, hogy ilyeneknek utánanézzek, mert nem vagyok kíváncsi rá.

16 éves vagyok.

2016. aug. 3. 14:01
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
98%

Nem gáz.

Engem úgy 14 éves korom óta nagyon érdekel a zene, ezért sok időt töltöttem azzal, hogy különböző együttesekre kerestem rá, utánaolvastam a történetüknek, dalokat halllgattam tőlük, stb. Így sok amúgy kevésbé ismert zenekart is szoktam találni, gyakran az olyanok sokkal jobban tetszenek, mint az ilyen nagy nevek.

De visszatérve az eredeti kérdésre, ahhoz, hogy annyit foglalkozzon ilyennel, mint én, elég sok időt kell ezzel tölteni, és pont ez számít kirívónak, nem pedig az, ha valaki kevésbé tájékozott.

2016. aug. 3. 14:39
 2/31 anonim ***** válasza:
22%
A Nirvana nem volt igazi zenekar. A másik kettő a világ legjobb rockzenekarai voltak. A te dolgod hogy minek nézel utána. Ha ezért elítél valaki akkor szard le.
2016. aug. 3. 15:39
 3/31 anonim ***** válasza:
97%
A "Nirvana nem volt igazi zenekar" kijelentést én egy csöppet meredeknek találom, és ezt egyáltalán nem elfogultságból mondom.
2016. aug. 3. 15:40
 4/31 anonim ***** válasza:
9%
Szerinted mi benne a meredek? Én semmi olyat nem látok benne amitől zenekarnak lehetne nevezni.
2016. aug. 3. 16:12
 5/31 anonim ***** válasza:
96%
Miért is nem lehet annak nevezni?
2016. aug. 3. 17:14
 6/31 sándorjános ***** válasza:
96%
Kedves "nem zenekar" kolléga. Akik együtt zenélnek huzamosabb ideig és nevet adnak maguknak az már zenekar.
2016. aug. 3. 17:32
 7/31 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező! Nem gáz. Lehet, hogy később jobban érdekelni fog a zene. Kicsit meglepődtem, hogy a régi együttesek nem érdekelnek, és az újakért sem rajongsz. Belém már az rögzült, hogy a tizenévesek vagy ezt, vagy azt hallgatják - általában mindenkinek van néhány "nagyon kedvenc". De én tökre megértelek :D Én pontosan 2014. nyaráig semmilyen zenét nem ismertem. Komolyan, semmit. Mármint így együtteseket, énekeseket. Hallani hallottam sokról, de egyiket se hallgattam.

Viszont szinte egy hónap leforgása alatt Beatles-rajongó lettem. 14 éves voltam :)

Azóta az osztálytársaimnak köszönhetően sokfajta zenét megismertem, de tulajdonképpen csak Beatles-t szoktam hallgatni.

Szóval, ha nem vagy ilyesmikre kíváncsi, szerintem nem kell erőltetni. Majd felfedezed a neked tetszőt. A zene nagyon király dolog, de mindenkinek nagyon más lehet az ízlése, így hiába ajánlom neked, hogy hallgasd meg mondjuk a Tell me what you see című dalt, nem valószínű, hogy neked is annyira fog tetszeni, mint nekem :)

A Nirvana együttest nem igazán ismerem, most hogy írtál róla, lehet, hogy elkezdek utánaolvasni :))

2016. aug. 4. 16:49
 8/31 anonim ***** válasza:
84%

Ezzel én is így vagyok, amikor megemlítem, hogy igen, szeretem a régi, 60-as, 70-es évek zenéjét, akkor rögtön jön a szokásos: "Ó, Beatles? Rolling Stones? Led Zeppelin?"

Valahogy nekem sem jön be a Beatles, meg a fentebb említettek, ahogy mondani szokás; picit "overrated". Én is nagyon rajongtam a Nirvana-ért (ami főleg manapság került bele ebbe a kategóriába), mai napig nagyon szeretem őket, de be kell látni és elfogadni dolgokat, majd háttérbe helyezni és élvezni a zenét.

Szóval ezek az "overrated" skatulyába tett dolgok nem mindig rosszak, ízlés kérdése, például visszatérve a 60-as, 70-es évekre nekem nagyon nem jön be a Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, de a Sacred Mushrooms, The Doors, Jefferson Airplane annál inkább. Róluk kevesebbet hallani, de szerintem sokkal, de sokkal jobb zenét csináltak. Bárcsak az lenne gáz, ha őket nem ismernék. (A Doors pont nem illik bele a felsorolásba, mert eléggé ismertek, de szerintem több figyelmet érdemelnének, mint a Beatles. De mint mondtam, ízlés kérdése minden, el kell fogadni.)

Szóval nem gáz, nézd azt, ami érdekel. Bocsánat, hogy picit offolva válaszoltam meg göröngyösen fogalmazva, de gondoltam beszállok valamivel a témába.

2016. aug. 4. 19:02
 9/31 anonim ***** válasza:
84%

Kedves előző, állj már le kérlek.

Lehet, hogy Cobain nem volt technikailag a csúscon, de az ő stílusukba nem is illett volna, ha elkezd úgy szólózgatni, mint Hendrix. Ja, és majd szóljál, ha úgy tudsz dobolni, mint a "nem is zenész" Dave Grohl.

Zárásként pedig még annyit mondanék, hogy az senkit sem érdekelne, ha azt mondanád, hogy te nem szereted őket, de ettől még nem kellene minden sz*rnak elmondani őket, mert ez pusztán csak kötekedni jó, hogy elhordod őket mindennek.

2016. aug. 5. 15:16
 10/31 anonim ***** válasza:
11%
Nem érdemes vitatkozni, egyikünk se fogja meggyőzni a másikat. Csak szomorúnak tartom hogy míg sok jó zenészt lenéznek addig ezeket a botrányhősöket nagy zenésznek meg művésznek kiáltják ki. Gitározni úgy ahogy tudott a fickó, szakmabeliek szerint behangolni már kevésbé. Csak összetört mindent mint egy elmebajos és az akkori félrecsúszott keménykedős fiataloknak rögtön példakép lett. Meg biztos azért nyírta ki a felesége mert olyan jó ember volt. Mondjuk szerintem összeillettek. A fickó igazából justin bieber régebbi kiadása. Dave Grohlnál rengeteg jobb dobost ismerek.
2016. aug. 5. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!