Miért lehet szeretni a Kpop-ot?
"Miben különböznek ezek a normál pop zenéktől"
Színesebbek, kreatívabbak a zenei videók.
Jobb a koreográfia.
Jobbak a pasik.
Érdekes, hogy ha keleti zene, akkor mindenhonnan a kpop jön, míg én pl még nem találkoztam olyan koreai zenével ami bejött volna, míg japánban pl a zenei toplista elejéröl mindig hallok jókat (pl nana mizuki, thelma aoyama, ueto aya de pl vocaloid/claris is jöhet) illetve kínából, indonéziából is érdekes mennyire bejött az akb48 stílus ott (snh48, jkt48) bár nem lettek a kedvenceim, de el lehet hallgatni őket is.
míg a nyugati zenékkel ugy vagyok hogy azért van nálam fülhallgató mindig hogyha meghallom a petőfi rádiót akkor ne halljam - tehát a keleti zenéket legalább lehet hallgatni azért hallgatom.
apám:D Olyan rasszistákat találhatunk a gyakorikerdesek.hu-n hogy mindjart hivom a mentőketxdd
naszóval..xD
Ízlések és pofonok..amúgy...Nem tök mindegy nektek hogy valaki szereti-e a Kpopot vagy nem? ugyanúgy joga van hozzá mint nektek ki nem állhatni...
Magatokkal foglalkozzatok Foxik
Miért neked miért szerepel pl. a one direction vagy bieber vagy tudom is én ki a zenei toplistádon. A KPOP rajongók pedig neked teszik fel a kérdést, hogy lehet őket hallgatni.
S ha nem lennék KPOP fan akkor is azt mondanám, hogy azok akik ezért a stílusért rajonganak megérdemlik a tiszteletet, mert ők mernek mások lenni. S nem a mai divat "csinált" sztárokat istenítik, mint a világ háromnegyede.
S Dél-Koreában legalább komolyan meghallgatják a jelentkezőket s nem csak innen onnan hoznak embereket s csinálnak belőle sztárt.
Így lehet szeretni a KPOP-ot. Mert sokkal méltobb a tiszteletre az a sikeres ember aki komoly munkát tudhat maga mögött és nem csak mások pénzén hízik.
Kedves hater gyermekem, aki drága és sokkal intelligensebb dolgokra fordítható idődet a kpopra való fröcsögésre fecsérelted! Hidd el, kpopot nem azért szeretjük, mert egy más "műfaj" maga a zene. Aki zenében jártas egy cseppet is, az tudja, hogy nem számít különálló műfajnak, mint azt te is említetted. Ezt mi is tudjuk. Egyszerűen egy jellegzetes elemekkel átszőtt popzenéről van szó. És mint láthatod, ezt az emberek kajálják, akár tetszik neked, akár nem! A rajongói tábor nemcsak ostoba tinilibákból áll, vannak köztünk egyetemisták, értelmiségi nők és férfiak, idősek is, és ezt nem csak úgy mondom ám, ez személyes tapasztalat, bizony. Remélem, hiszel nekem, hogy nem vagyok unintelligens paraszt (veled ellentétben).
A kpop, a koreai sorozatok, maga a koreai kultúra, és az ez iránt való rajongás egy szubkultúra. A mi közösségünk empatikus, kedves emberekből áll, olyanokból, akik befogadnak bárkit maguk közé, mert a hozzád hasonló előítéletes nyomorékok miatt sok alapból elesett természetű fiatal ki van szorítva a saját közösségéből. EZ az, amiért sokan csatlakoznak az őrülethez.
Mégis ki a rák mondta, hogy kötelező szeretni a kpopot? Ha valaki ezt említette volna, megérteném, hogy ilyen gyökér stílusban minősíted le a koreai popzenét, mivel neked nem tetszik. Ezzel nem is lenne semmi baj! A baj azzal van, hogy azt hiszed, a te szavad szent és sérthetetlen, és mindenki csak egy agyatlan senki, aki szembeszegül veled. Már elnézést, de ki vagy te ahhoz, hogy mások ízlését, családi hátterét, sőt egész személyét sértegesd, ráadásul mindezt teljesen névtelenül?
Rendben, tartsd továbbra is igénytelen szarnak a koreai zenét, de ezt tartsd jó mélyen magadban, mert senki nem kíváncsi rád és a nagy megmondásaidra. Gondolom, rendkívül mozgalmas az életed, ha ennyi időd van olyan dolgokat fikázni nyilvánosan, amiről vajmi keveset tudsz, arról nem is beszélve, hogy az ezt szerető embereket is csúnyán leminősíted, ráadásul ismeretlenül.
Én nem ítéllek el téged, de annyi lejött ebből az egészből, hogy a kpopot egész biztosan több ember méltányolja, mint téged.
Puszi.
szervusz Choyám!
na, megint gond van a paradicsomban...
láthatóan eléggé feltornáztad a vérnyomásodat, amiért volt pofám lehúzni a kpopot. szerintem ennek tudható be, hogy egyetlen mondatomat, egyetlen érvemet sem dolgoztad fel, és csak azzal tudsz visszavágni, hogy én egy féreg vagyok, és a kpopot biztosan több ember szereti, mint engem :) no, azért köszönöm soraidat! néhány tanulságos gondolatodra reflektálnék akkor, habár anno mindent kiveséztünk, kezdve azzal, hogy miért néphülyítés a kpop meg ariana grande, azon keresztül, hogy hogyan állítják elő ezeket egészen odáig, hogy mi a célja ezekkel a gyártóknak, és hogy miért nem felel meg a kpop kultúrhamburgerek nagy része a zeneiség alapvető kritériumainak sem.
"Egyszerűen egy jellegzetes elemekkel átszőtt popzenéről van szó."
nincsenek benne jellegzetes elemek, maximum koreaiul vernyákolnak benne, nem angolul. attól még kuka az egész. a kpop "előadók", nicki minaj és justin bieber egykutya, big mac szemét, csak az egyik ázsiai, a másik pedig észak-amerikai.
"És mint láthatod, ezt az emberek kajálják, akár tetszik neked, akár nem!"
sok-sok légy kajálja a szarodat is. akkor mindannyiunknak el kéne kezdeni a szarodat enni? köszi, kihagyom.
egyébként sok ember kajálja a nyilvános kivégzéseket, a genocídiumokat, a háborút, a kakasviadalt, a totalitárius diktatúrákat meg kis grofót is. ettől ezek jók lesznek? frászt.
sok ember nem tud írni, mert nem tanulja meg az iskolában. még több ember van, aki az iskolában nem tanulja meg az emberi kultúra és az ízlés alapjait.
mielőtt félreérted, csak magamat idézném: nem szükséges, hogy minden ember sosztakovicsot meg telemannt hallgasson, de dream theatert meg weather reportot sem kell. mindenki hallgasson olyan zenét, ami tetszik neki. ismétlem: ZENÉT. ismétlem: Z.E.N.É.T. és mit tudunk a kpopról, meg a mai amerikai popzene nagy részéről? hogy az egy színes, vásári baromság. zene? az nem. de tudod mit? továbbra is várom itt ezen a helyen, hogy valaki előálljon egy lekottázott kpoppal, melyben kielemzi dallami- és akkordmeneti különlegességeit, valamint bizonyítja, hogy az egész egy kategóriában szerepel beethoventől kezdve a led zeppelinig, azaz zenének minősül. a kpopok nagy részének persze a szövege is hulladék, de engem a szöveg nem érdekel, annak nincs köze a zeneiséghez, úgyhogy senki nem fárasszon szövegfordításokkal.
"A rajongói tábor nemcsak ostoba tinilibákból áll, vannak köztünk egyetemisták, értelmiségi nők és férfiak, idősek is"
ebben van igazság. sajnos napjainkban a lelki nevelés egy nem létező fogalom. az emberek keze el van engedve, és önnön primitivizmusukra van bízva, hogy milyen zenét választanak, még akkor is, ha az nem is zene, csak annak hazudják a marketinges kreatívok. a fizikai és szellemi nevelés megtörténik az iskolában (már amennyire), de ízlésbeli és lelki nem, és minden produktum egy szintre van emelve, holott ez a legnagyobb átverés a világon.
értelmiségi ember nem rajong ilyenért. aki ezt teszi, az valójában nem értelmiségi, bármilyen papírt is adott neki valamelyik büfészak. értelmiséginek lenni felelősséggel jár, és aki ariana grandéért rajong, az ezt az egészet eljátszotta. szerinted értelmiségi az, aki oravecz nórát olvas? na látod. mi oravecz nóra megfelelője a zenei világban? na látod.
"és ezt nem csak úgy mondom ám, ez személyes tapasztalat, bizony"
az, hogy a környezetedben van még kb. 15 ízléssel nem rendelkező arc, abból kár következtetni, mindazonáltal valóban sokan rajonganak ezekért a hulladékokért. ANNYIRA SOKAN szerencsére nem, ott még nem tartunk, de valóban megjósolható a válság. sokan rajonganak a belezésért is, de ezt már mondtam :)
"Remélem, hiszel nekem, hogy nem vagyok unintelligens paraszt (veled ellentétben)."
sajnos kis rajongólányként agyilag nem jutsz el arra a szintre, hogy itt nem fanok meg haterek háborúja zajlik (ezeket a szavakat is a tucatemberek alkották meg). a zenefogyasztókat jó ízlésű, rossz ízlésű valamint ízléssel nem rendelkező csoportok alkotják. a kpop-ért rajongók ez utóbbi csoport lelkes tagjai. bár nehéz őket egyáltalán zenefogyasztónak nevezni, mert amit hallgatnak, annak nincs köze a zenéhez. de köszi, hogy unintelligens parasztnak neveztél. szerintem te nem feltétlenül vagy az, maximum az elhibázott kulturális neveltetésed által nem növesztettél ízlést. attól még lehetsz tök szuper emberke, biztos jó vagy a munkádban, kedves a gyerekekhez, szuper az ágyban etc. hát ez van.
"A kpop, a koreai sorozatok, maga a koreai kultúra, és az ez iránt való rajongás egy szubkultúra."
a nácizmus meg a kommunizmus is egy szubkultúra, nehogy már ez legyen a mentőöv. káros dolgokban hisznek, ami ellen tenni kell. mellesleg a koreai kultúra és a koreai zene nagyon nem egyenlő a kpoppal. ez olyan, mintha a magyar zenét lagzi lajcsival azonosítanád. te vele azonosítod? mondd, hogy nem, mert bartók turmixolni fog a sírban.
"A mi közösségünk empatikus, kedves emberekből áll, olyanokból, akik befogadnak bárkit maguk közé"
lehet, hogy rossz helyen járok. ez a szcientológiai egyház? :D szóval már nem csak ízléssel nem rendelkező fiatalok vagytok, hanem egy szekta is. remek. tudom én, hogy vallásos emberekkel nem lehet vitázni, mert fel sem dolgozzák a kívülről jövő információkat. de próbálkozni azért csak lehet?
"mert a hozzád hasonló előítéletes nyomorékok miatt sok alapból elesett természetű fiatal ki van szorítva a saját közösségéből."
szívem szakad meg. csak örülni tudok, hogy van pár menthető ember, akik nekem vagy bárki másnak köszönhetően nem mocskolják be magukat ezzel a szeméttel. remélem, idővel egyre erősebben fog érvényesülni ez a jó szellem.
"EZ az, amiért sokan csatlakoznak az őrülethez."
ennél nyálasabban meg sem fogalmazhattad volna. mintha a fókusz beharangozóját hallanám a gagyitv-ben.
"Mégis ki a rák mondta, hogy kötelező szeretni a kpopot?"
nem kötelező szeretni, elég, hogy ti szeretitek. az is káros a civilizációra nézve.
"Ha valaki ezt említette volna, megérteném, hogy ilyen gyökér stílusban minősíted le a koreai popzenét, mivel neked nem tetszik."
már megint nem tudsz olvasni. azt fogd fel légyszi, hogy ez nem szeretés vagy nem szeretés, tetszés vagy nem tetszés kérdése. ez a valami káros és veszélyes. ízlés az, hogy eldöntöd: neked a liszt rapszódia tetszik jobban, vagy egy mahler-darab. vagy ha eldöntöd, hogy te jobban kedveled aretha franklint mint ray charlest. vagy nem szereted egyiket sem. az is ízlés kérdése, hogy jobban szereted-e a sört a bornál. ez mind ízlés kérdése, kár minősíteni őket. a kpop esetében ilyenről nincs szó, ahogy nicki minajnál sincs.
"Már elnézést, de ki vagy te ahhoz, hogy mások ízlését, családi hátterét, sőt egész személyét sértegesd, ráadásul mindezt teljesen névtelenül?"
most mondhatnám, hogy már csak végzettségemnél fogva többet tudok a kultúráról és főleg a zenéről, mint amennyit te valaha is tudni fogsz, de fellengzős lenne, ráadásul ez nem érv semmire. akinek van egy minimális ízlése, az pontosan tudja, hogy aki a kpop-féle színes-szagos, csilli-villi tucatocsmányságokért rajong, annál már valami komoly probléma lehetett a kezdetekben is. talán az anyja hupikék törpikék cd-re meg madonna gyereklemezekre szoptatta, fene se tudja.
névtelen... persze, mert téged biztosan Choyaként anyakönyveztek, mi? :)
"Rendben, tartsd továbbra is igénytelen szarnak a koreai zenét"
nem tartom annak, de ki beszélt itt koreai zenéről? a koreai (nép)zene fontos kultúrtörténeti tényező. értekezem róla a szakdogámban, bár annak a témája elsősorban vietnám zenéje. a kpop pedig nem igénytelen szar, hanem nem zene. nem mondhatod egy téglára, hogy az egy igénytelen szar zene, mert nem zene.
"de ezt tartsd jó mélyen magadban, mert senki nem kíváncsi rád és a nagy megmondásaidra."
rád sem kíváncsi senki, sem a nagy megmondásaidra, mégis írogatsz. szóval neked van hozzá jogod, mi? ez hogy van?
"Gondolom, rendkívül mozgalmas az életed, ha ennyi időd van olyan dolgokat fikázni nyilvánosan, amiről vajmi keveset tudsz"
a kpopon - azon felül, hogy káros - igazán nincs mit megismerni, és akkor mondom el róla a véleményemet, amikor akarom. neked is meg van ez engedve. ez nem egy rajongói oldal, tudtommal.
"annyi lejött ebből az egészből, hogy a kpopot egész biztosan több ember méltányolja, mint téged"
a ruandai népirtást is többen méltányolták, mint téged, tehát az biztos szuper dolog volt :D
más érveléssel nem is tudsz előállni, csak hogy hány szerencsétlennek tetszik ez a borzalom? kicsit érteni kéne a kultúrtörténethez vagy a zeneművészethez, horribile dictu a zenéhez úgy en bloc, és az alapján védelmezni a kpopot, csak hát ugye önmaga farkába harapó kígyó. ha értenél a zenéhez, nem rajonganál ilyenekért, és nem idegeskednél azon, hogy én leírom, mi is ezzel az egésszel a baj - immár sokadjára, mert többen nem tudjátok értelmezni a leírt mondatokat.
puszi a nyuszidra!
Nem olvastam el azt a temérdek sületlenséget amit itt összeírtál és kicsit rég is a kérdés,de annyira ideges lettem téged olvasva,hogy muszály ezt megírnom:
NE MERD BÁNTANI A BIGBANGET,MERT ÁTNYÚLOK A KÉPERNYŐN ÉS MEGFOJTALAK!!!
(A zene amit linkeltél)
Oké,csak ennyit akartam.
Szia! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!