Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Dubstep fanok! Hol vagytok?

Dubstep fanok! Hol vagytok?

Figyelt kérdés
Szeretnék olyan válaszokat, amik nem kifikázzák a műfajt, hanem mellette szóló érveket vet fel. Őszinte tapasztalatokat kérek, hogy milyen lett a temperamentum, miután erre a stílusra álltatok át és, hogy milyen irányba tart ez az underground zenei irányzat. Szerintem vannak jó számok a legújabbakból is de egyre epikusabbak, lightosabbak lesznek. Miért tűntek homályba a jóöreg Skream számok? Miért van olyan sok ember aki mégcsak nem is hallott igazi Dubstepet? Tudom underground de akkor most Skrillex mi a francért kellett ezt az egészet elrontsa? Ha valakit megkérdezek az utcán persze 15 év alattit, hogy szereti-e a Dubstepet és ha aztválaszilja, igen viszont még életében nem hallott Ruskoról vagy Noisiarol akkor még ne legyek elkeseredve? Kérlek bíztassatok, hogy vannak még, akik igazi Dubot hallgatnak.

2012. okt. 16. 22:36
1 2 3 4 5
 41/49 Flexfree ***** válasza:
2013. jan. 6. 17:21
 42/49 anonim ***** válasza:
Teccetős xD
2013. jan. 6. 17:45
 43/49 A kérdező kommentje:
Hűha ezek igazi mesterművek. Az egyiket ismertem. Már bele voltam nyugodva, hogy ez a téma kihalt, de úgylátom jó kérdést tettem fel. :D
2013. jan. 8. 19:15
 44/49 Drogster válasza:

Én is csípem a Dábsztyeppét,eleinte óckodtam tőle,fikáztam,mára már teljesen megválltozott a róla alkotott képem,hatalmas rajongója vagyok! :)

Kár,hogy kis hazánkban nincs sok "követője",és az ilyen stílusú zenéket hallgatókat kiközösítik,fikázzák,ez nem helyes,bár remélem hogy 1-2 év múlva jobban megveti a lábát nálunk,de az angliai rajongói szintet nem tufjuk überelni! 21/F

2013. jan. 9. 18:50
 45/49 Flexfree ***** válasza:

Az elején én is így voltam furcsa, de 1998 ba még Eminemet hallgattam, aztán d&b és emléxem amikor a break beat mixekbe elkezdtek belerakni a dubokat is. És mi ez a .... volt a reakció. Aztán megkedveltem.

És furcsa hogy nincsenek nagy bulik. Nem jönnek nagy nevek. (vagy csak én nem hallok róla) 2008-ban a Studio DJ Marky-n (D&B),tele volt. A színpadon voltak bikinis lányok brazil ruciban, capueras emberkék.

Nem is tudom mikor voltam már egy igazi (több száz vagy ezres) buliba. Ha tudtok valamit akkor szóljatok.

Ajánlom ezen kívül a DUB PHASE-es bulikat.

Akit érdekelnek új zenék, mixek stb nézzétek meg a [link] -> Music (Tunes and Releases)

végül de nem utolsó sorban halgassátok: http://www.youtube.com/watch?v=G8jmXxd0gD8 még mindig jó :)

2013. febr. 5. 02:00
 46/49 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Elmondom, az én életem zeneileg hogyan változott! :D

Kb. másfél éve kezdtek igazán érdekelni komolyabban a zenék. Előtte is hallgattam, de nem igazán vettem komolyan. Kiskoromban, lehettem úgy 6-7 éves, a nővérem belekerült a techno világába. A zenéit rendszeresen hangosan hallgatta, néha még bömböltette is. Ő 16-17 éves volt akkor, szóval én mint egy kisiskolás nem mentem oda, szólni, hogy halkabban hallgassa, mert nekem nem tetszik, és szerintem szar. Egyszóval eltűrtem azt az, számomra akkor még együtemű, semmitmondó műfajt. Tehát én kiskorom óta ilyen zenékkel éltem/élek még, ha nem is tetszett. De a nővérem nem csak Techno-t hallgatott megállás nélkül, néha House-t, estleg Avicii-t, Skrillexet, tehát az ilyen ismertebbeket, mint például a Bangarang-et vagy a Levels-t ismertem.

Igazából így visszagondolva, örülök, hogy kitett ennek a zenei világnak, a meghallgatására/megismerésére.[na ez egy szar mondat]

Aztán 2013 nyarán megjelent Avicii Wake me up című száma, ami szószerint letarolta a világot köztük szólva engem is. Mint már említettem, hallgattam előtte is számokat, Avicii, Fluor :D (utólag megbántam, hogy vettem a bátorságot és rajongtam érte) stb. Addig így igazából kedvenc számom nem volt, és azokat hallgattam, amit a 12-13 éves társaságom hallgatott. Számomra a Wake me up meghozta a rajongásom a zene, egyben Avicii iránt. Minden álló nap azt hallgattam, szinte már gáz volt, hogy egyetlen zenébe vagyok beleszerelmesedve, így elkezdtem más Avicii mjuzikokat hallgatni. Így az én zenei stílusom egyre inkább a house, elektronikus felé terelődött.

2013 decemberében, már nem emlékszem milyen úton-módon, de Skrillex ismertebb számait kezdtem hallgatni, de én Avicii hívő maradtam. 1-2 hónappal később az unokatestvérem mesélt Skrillexről, és akkoriban tudtam meg, hogy ő dubstep "rajongó" magyarán szólva. Mondott néhány zenecímet, de a nővérem is. Ő nem csak dubstep, hanem techno-t, house-t is.

A legtöbb tetszett és hamarost rádöbbentem, hogy én a mélyhangokért, sőt mi több a dubstepért megőrülök. Tehát én a dubstep-et Skrillex zenéivel ismertem meg. Kicsit gáznak éreztem, hogy csak Skrillexet hallgatok, így keresgéltem. Knife party, Nicky Romero számai is megtetszettek. Mostanában egyre több előadótól hallgatok. Szerintem én az ilyen durva, nyikorgós dubstepet szeretem.

Egy hete keresgéltem így neten komolyabban a dubstep iránt, és így jutottam végül ide. Így olvasgatva egyrészről sajnálom, hogy Skrillex-el találtam rá a dubstepre, hiszen ahogy írtátok szinte ez már nem is az. Másrészről örülök, mivel megtaláltam a stílusomat. Szeretem a nem ilyen őrült, kisebb mértékben recsegős dubstep-et is, de jelenleg én élek-halok Skrillex-ért. Engem az ő számai inspirálnak igazán, amióta az övéit hallagatom a rajztudásom jelentősen változott, jó iránya lathatóan, ezt mások mondták.. Amikor rossz kedvem van bekapcsolom a kill everybody-t és utánna sokkal jobban érzem magam. Körülöttem nem sokak hallgatnak ilyet, de akiket ismerek azok mind imádják és nem csak velem egyidősek.

Személy szerint utálom azt, amikor más zenei stílusát fikázzák, hiszen mindenki azt hallgat amit akar, és ami olyan érzés okoz neki, mint nekem Skrillex vagy más dubstep. Tőlem talán a rap, a pop, a jazz a legtávolább. Van az az angol banda neve one direction szinte gyűlölöm és a legtöbb körülöttem élő, velem egyidő társaim imádják őket és míg ők nem fikázzák a dubstepet és sem fogom az ő kedvencüket, mert tudom, hogy ők azt érzik, miközben hallgatják mint én a dubnál..

Tudom a fogalmazás 0, de megköszönöm ha elolvastad! 15/L

2014. nov. 13. 15:48
 47/49 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Örvendek, hogy még most is kapok válaszokat. Jó kis közösség alakult ki itten.

Utolsó:

Én is nagyon hasonló módon fejlődtem, mint te, annyi különbséggel, hogy én a nagy tesó vagyok :D.

Igaz mára már kezdek hajlani a metál fele is, de az is biztos, hogy a dubstep is nagy kedvenc fog maradni.

Szerencsére azért van jó sok régi mix meg minden ami tényleg jó, és van is annyi, hogy nem lesz unalmas folyton ugyan azokat hallgatni.

Azt meg lehet figyelni, hogy aki ilyen megrögzött dubstep rajongó, az nem igazán egy mozgékony egyén...Van aki szereti kiugrálni magát, az hallgat technot meg ilyesmi zenét. Én azért is szeretem a dubot, mert összetett, és nagyon szeretem megfigyelni a részleteit a zenéknek. Minden kis drop, vagy valamilyen wobble, mind valamilyen érzést kelt, és ezek összhangja adja meg, hogy mennyire is jó az adott szám.

Excision is például egyik nagy kedvencem, különösen a shambhala remixek (lehet, hogy már korábban említettem).

Kíváncsi lennék, hogy más hogy van ezzel, amit leírtam :).

Lehet, hogy mindenben nincs igazam de javítsatok ki ha tévedtem.

2014. nov. 14. 21:34
 48/49 anonim ***** válasza:

Most találtam rá a kérdésre, olvastam a 15 éves lány válaszát, aranyos. :) Annyi érdekelne, hogy a Recess album nem rég jött ki, annak a stílusvilága mennyire ragadott magával? Mert teljesen más, van benne minden, és nekem nagyon átjön. Sőt, amikor berobbant a Skrillex téma anno, akkor én is már régi motorsnak számítottam dubstep körökben, ott voltam a 2007/2008-as újjászületésénél, meg a drum'n'bass folyamatos hanyatlásánál. Datsik, Borgore, Rusko, Cookie Monsta, 16bit, még akkor nagyon ug volt, hatalmas recsegések, irdatlan bassline-ok, wobwobwob, meg egy kis wub. :D Na, de amikor jött a Skrillex imádat, a brostep féle visítás, nem mondom, hogy nem tetszett, de az amit magát Skrillex-et körülvette, az nagyon nem jött be. Utáltam, hogy jött a semmiből szinte (mmint elektronikus zeneileg semmiből), és megnyerte a világot, és boldog-boldogtalan "dubstep"-et hallgatott. Ez ellenszenvessé tette az egészet, és ugyanúgy mint a metál esetében itt is a keményebb irányba kezdtem el indulni (Getter, meg hasonlók), azzal egyetemben, hogy elkezdtem OMGITM, meg Aoki's House mixeket hallgatni. Ergó mondhatni beszopódtam a house irányba is, és nem bántam meg. Iszonyatos veretés volt az akkor még ismeretlen Dada Life, Cyberpunkers, LA Riots, Heazer, meg ilyenek. Teltek az idők, és GTA nevezetű duó fanja lettem az utóbbi 1-2 évben, f.ckthegenres címszó alatt trap, bigroom, melbourne bounce, latinos house, moombah, jungleterror, minden megy náluk. És az utóbbi időkben Skrillex is ezt éli, főleg ez a Jack U-ban teljesedik ki, ugye Diplo-val. És én ennek marhára örülök. Kicsit eltekeredtem a témától, de mivel a dubstep haldoklik (van egy-két jobb release, MUST DIE! pl nagyon vagány), így nem is tudok róla annyit beszéni, viszont Skrillex ennek akármilyen rossz is kimondani, de a királya volt. És most, hogy ő is levált erről a visításról, érdekelne a fanok véleménye, hogy nekik ez hogy jön be? Vagy miylen más irányba kezdtetek ez mozgolódni? Bár ez nem csak a Skrillex fanokhoz szól, hanem úgy alle zusammen, mindenkinek.

Nálam a már említett (Oh My God Its Techno Music, Aoki) határozták meg a további ízlésem, magyarok közül RobotRock, Nobody Moves(Andro) voltak/vannak, akiket elkezdtem követni, és nem bántam meg. Anno a moombahcore/moombahton meg glitch hop magával ragadott, bár nem volt egyik sem egy hosszúéletű téma. Az előző év trapről szólt, most meg UK Garege megy nálam, ha ilyen underground témáról van szó. Na meg persze jungleterror. Igazából teljesen más az utóbbi egy-két év zenei szempontból, mint mondjuk 2007- körül, amikor még drum n bass-t kutattam éjt nappallá téve. Vagy csak több stílust ismerek meg, nem tudom, de most úgy érzem, hogy nagyon el vagyok kényeztetve akár underground, akár mainstream szempontból. Remélem mások is így vannak ezzel. Pacsi. :)

2014. nov. 15. 20:30
 49/49 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló! :)

Én vagyok a 15 éves lány, csak egy évvel később :D azért most írok újból, mert egy év alatt döbbenetes, hogy milyen zenéket hallgattam, milyen stílusokkal ismerkedtem meg, és már nem vagyok annyira röghöz kötve :D

Szóval.. Eleinte nagyon belevoltam buzulva Skrillex Régi zenéibe, még a Recess albumát nem is igazán ismertem.

Keresgéltem zenéket youtubon, és megfigyeltem, hogy sok féle dubstep van, és megannyi más stílus, ami nagyon tetszik nekem. Ilyen például a melódikusabb, lágyabb dubstep, vagy az említett brostep (az előtt azt se tudtam, hogy vannak még ezen belül fajták, csak a Bangarang vagy a Make it bun them féle dubstepet ismertem, amire már most vissza gondolva elég gáz). De teljesen más irányba is elindultam. Rájöttem, hogy nem lehet egyegytlen-egy stílust hallgatni, mert ez a szűk látókörűségre utal. Így elkezdtem hallgatni EBM-et, Trance-t, Techno-t, Electro-t, House-t és még sorolhatnám, hogy miket. De maradtam hű Skrillexhez, ha lehet így fogalmazni. Annak ellenére, hogy nagyon ellenemre volt eleinte a Diplo-val való közös munkája, de idővel ezt is túl léptem. Viszont a régi és az új zenéit összehasonlítva, olyan mintha két különböző előadó lenne. Persze ez érthető, mert egy idő után biztos nehéz hasonló hangzású zenéket készíteni, és így valami mást, valami újat kell alkotni, még akkor is ha ez valakiknek nincs az ínyére. De így árgondolva már a Recess albuma is ezt jelezte. Már az is más volt, és "gyengébb" mint az előbbi. Bár én emiatt például kezdek a Jungle-Trap irányba elmozdulni :D

2015. nov. 8. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!