Nem kritikán aluli most már, amit Puzsér Róbert művel?
Az a baj hogy nem volt egyértelmű.
A kérdező jogosan háborodik fel, mert a kritika valóban úgy hangzott, mintha a Kodály - művet szólta volna le ( holott kijelentette, hogy ő csakis a produkciókat fogja értékelni, semmi más nem érdekli). Nyilván senki nem gondolja komolyan hogy Elek azért jött a Csillag Születik-be hogy katonákat toborozzon:)))
Ha az előadásmóddal nem volt elégedett, azt egyértelműen megfogalmazhatta volna.
Az előző előadásnál ugyanis ( Bánk bán) - "Magyar hazám, te mindenem! Te érted bátran meghalok, te Szent Magyar hazám!" "Magyar hazám, megáldalak!Szép érted élni,érted halni,te hős magyar hazám!" - ugyanúgy felháborodhatott volna, mégis méltatta.
A "píszes" mutogatás meg kicsit gagyi volt.
"Itt most az másodlagos kérdés, hogy a produkció milyen volt."
- NEM másodlagos kérdés, épp erről van szó, hogy egy ilyen műsorban EZ az elsődleges, és egyetlen kérdés. Mögöttes tartalom keresése felesleges, és egyszerűen visszataszító egy ilyen esetben.
"Te, kérdező, Puzsért mocskolod"
- Hát nem. Kérdőre vontam, amiért ő így kikelt magából egy verbunk hallatán. Mégha te ki is állsz az eszmetárssadért.
"miközben az két héttel ezelőtt gyakorlatilag elájult a delikvens Bánk bánjától."
- Ja, elájult, csak épp unott pofával. Mást nem mondott, csak elismételte, amit Hajós fél perccel korábban elmondott, ugyanazt a kifejezést, "kultúrmisszió", használva. Nagyon meggyőző volt.
"Ismerd be a tévedésed!"
- Tudod mit, nem vitatkozom veled, csupán idéznék Hajós Andrástól:
"Én akkor jártam a Kodály Zoltán ének-zene általános iskolába, amikor egy olyan korszak volt, hogy ezek nem voltak kérdéses dalok, nem azt néztük, hogy miről szól, mert úgy tudtuk, hogy ez arról szól, hogy Kodály és Bartók a nemzeti kultúra zenei elemeit ifjú koruktól kezdve beépítették a klasszikus zenébe. És ami még szép volt akkor, hogy akkoriban még úgy adódott, hogy egy kultúránk volt, nem volt ilyen, meg olyan, meg amolyan. Én nagyon örülök, hogy ezt ilyen természetesen, ezt a hidat te képviselni tudod. Időutazás volt nekem, köszönöm!"
Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzáfűznöm.
További sokat mondó kommentárok: http://www.youtube.com/watch?v=ylXC15XrJQs
Ha elég művelt lenne Puzsér, akkor tudhatná hogy nem hódító hadjáratokra toboroztak verbunkkal, hanem honvédelemre.
Bár én kinézem belőle hogy még azt is ellenezné.
Most hogy megnéztem a videót, azt kell mondanom hogy nagyobb bunkó, mint gondoltam. Amikor észreveszi hogy magára marad a véleményével, akkor meg grimaszol, elég árulkodó 5:57-től az a szenvedés az arcán...
Nekem a négy zsűritag közül egyedül Pokorny Lia az, aki többé-kevésbé rokonszenves, de jelen helyzetben akár Hernádi, akár Hajós mondanivalója jóval többet ér, mint ezé az idióta Puzséré, láthatóan ők sem hisznek a fülüknek.
Megnéztem a videót, és nem tudom mi a bajotok. Annyit mondott hogy túl romantikusan lett előadva, nem így kéne elénekelni mert a háborúban nincs semmi romantikus, és ne ő énekelje majd háború idején, akkor se ha a Tiszáig mennek a románok, mert annyira azért nem volt jó. Ennyi.
De pontosan miért is megy itt a szájtépés? Ennek a K*rva csatornának az a célja hogy mindenki erről beszéljen, meg ezt nézze, hőbörögjenek, és az ott dolgozóknak is ez a céljuk. Ti meg ezt csináljátok. Mi ezzel a gond?
„Ha elég művelt lenne Puzsér, akkor tudhatná hogy nem hódító hadjáratokra toboroztak verbunkkal, hanem honvédelemre.”
Ja. verbunk=werbung=hirdetés
Azt hirdették, gyakran leitatva az áldozatokat, hogy a Habsburgokért meghalni nagyon fáin dolog.
Még a szó sem magyar! Nem a magyar haza védelmére kellett a katona, hanem egy semmiből felkapaszkodott alemann eredetű család tagjai megóvására.
„Még a szó sem magyar! Nem a magyar haza védelmére kellett a katona, hanem egy semmiből felkapaszkodott alemann eredetű család tagjai megóvására.”
Napoléon neve gondolom mond neked valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!