Nem kritikán aluli most már, amit Puzsér Róbert művel?
Kérdező, egyrészt Puzsér Róbertnek köze nincs az SZDSZ-hez, ha ismernéd korábbról is akkor tudnád, hogy soha az életben nem tett utalást sem arra, hogy melyik oldalon áll. Régen a Hírtv-ben üde színfolt volt a sok elvakult fideszes között.
Namármost, te még a szart is bekajálnád, ha nemzeti szalaggal lenne átkötve, Puzsér Róbert nem. Az ominózus produkció szerintem egy giccsparádé volt, és valószínűleg szerinte is. Gondolom nem láttad a két héttel ezelőtti műsort, amikor ugyanez a versenyző a Bánk bánból énekelte a Hazám, hazámot, elképesztően színvonalasan. Puzsér konkrétan kultúrmissziónak nevezte. Ennyit erről.
Hát ez az! Faragatlan, nyers, de többször volt igaza, mint nem. Az én megítélésem szerint.
És ha jobban belegondolok, nem is Kodály daljátékát minősítette véleményem szerint, hanem az előadásmódot.
ma 08:41-as válaszoló:
"Amúgy azért mert egy zenei mű a magyar kultúrához tartozik, feltétlenül szeretni és továbbjuttatni kell?"
- Ki mondta, hogy tovább kell juttatni?? Én azt sérelmeztem, ahogy ez az idióta "háborús uszítás"-ként fakadt ki egy egyszerű verbunkos daltól. Mi lesz a következő? Ne énekeljünk szerelmes népdalokat, mert az kiközösíti a melegeket? Vagy ne énekeljük az "Elindultam szép hazámból" dalt, mert az EU-ellenes, korlátozza a szabad mozgást? Ráadásul a "Híres kis Magyarországbúl" sor nacionalista? Nekem Puzsér megnyilvánulásával volt a bajom!
"Mert ha igen én jövőre nevezek erre a versenyre és megnyerem: minden adásban eléneklem a Himnuszt (bár semmi hangom sincs)"
- Ellenben Mészáros János Eleknek gyönyörű, és nagyon szépen adta elő a dalt.
"Neked a fidesz, a jobbik, és gondolom, általában minden, ami jobboldali, ami konzervatív, ami hagyomány, ami nemzetszeretet, az gáz.
-> A jobbikot, hogyan sikerült összehoznod a nemzetszeretettel?"
- Előbb tanulj meg értelmezni egy összetett mondatot. Amikor ez már nem jelent problémát, majd beszélhetünk.
------------
ma 10:35-as válaszoló:
"Hogy a manóban van az, hogy népdalnak tituláltok egy népies műdalt?"
- Úgy, hogy Kodály az összegyűjtött népdalait dolgozta fel.
------------
ma 13:40-as válaszoló:
"Namármost, te még a szart is bekajálnád, ha nemzeti szalaggal lenne átkötve"
- Akkor tévedsz. Ami nem is meglepő, ha néhány mondat után skatulyázol. Kifejezetten ellenszenves számomra, ha a magyar kultúra szeretetéből giccset csinálnak, de itt nem láttam sem "árpádsávot", sem nagymagyarországos matricákat. Te igen?
Azoknak, akik nem látták:
http://www.youtube.com/watch?v=drjYuc1IDrc
Eltudná bárki közülünk ilyen szépen énekelni ezt? Nekem konkrétan libabőrös lett a karom...
"akkor három tag cselből azt a parancsot kapja, hogy semmiben ne értsenek egyet Puzsérral?"
- Éppen ez jelzi, hogy mekkora baromságot tanúsított Puzsér.
Vagy a kérdező. Vagy a kérdező szövegértő programja hibás.
Nem ebben az egy esetben, hanem a általában más véleményen van a három másik, nem ebben az egyben.
"Vagy a kérdező. Vagy a kérdező szövegértő programja hibás.
Nem ebben az egy esetben, hanem a általában más véleményen van a három másik, nem ebben az egyben."
- Aki egy mondatot nem bír leírni értelmesen (ráadásul nem is egyet, hanem mindjárt kettőt, egymásután), az inkább ilyeneket ne nyilatkozzon:D
Egyébként segítek értelmezni: ha a még egyébként szdsz-es Hajós András is szemére vetette Puzsérnak, hogy a produkciót értékelje, ne keressen mögöttes gondolatokat, mert ez a magyar kultúráról szól, nem másról, akkor talán mégse én vagyok a hülye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!