Miért utáljátok Justin Bieber-t?
1. Nem vagyok tinédzser lány, aki rajong, meghalna, vagy esetleg vagdossa magát Dzsásztin Bíbör miatt.
2. A fentit nem figyelembe véve, amúgy sem rajongok érte, az ő zenéje nem az én műfajom, nem is kedvelem őt, nem os utálom.
3. Miért is teszem fel ezt a kérdést? Mert furcsán állok az előtt a tény előtt, hogy mára már divat lett utálni őt, az esetek 99%-ában indokolatlanul. És hogy miért? Nos, én egyszerűen nem tudom felfogni, hogy az emberek miért állandóan más emberek életével foglalkoznak, Pláne nem, hogy miért majmolják őket. Mért nem tud mindenki a saját életével törődni? Pl. most biztos írni fogjátok, hogy drogozott, meg letartóztatták, meg hogy 2 perc alatt csinált gyereket... Ez eddig oké. De mért nem magatokkal foglalkoztok?! Ha a TV-ben ezt mondják, kapcsoljatok el, ha az újságban Justin van címlapon, ne vegyétek meg az újságot, vagy lapozzatok el onnan. De szvsz jobb lenne, ha magatokkal, és a családotokkal törődnétek, meg inkább szórakoznátok, csajoznátok, de ne állandóan más farkával verjétek a csalánt.
Egy kicsit inkább monológ lett, de még mindig érdekel: miért utáljátok?
Én nem kedvelem őt, de mindkét félről megvan a véleményem. Rocker vagyok, aki egyszer itt Gyk-n nagyon jól elbeszélgetett egy értelmes JB-rajongóval. Ezt azért mondom, mert szerintem sokan nem is próbálnak ilyet tenni.
Én hülyeségnek tartom, hogy baj, hogy magas a hangja. Meg hogy szégyent hozna a férfiakra. primitívnek tartom azt, aki leb-zizza. És aki a kinézete miatt utálja, semmivel sem jobb, mint aki amiatt szereti.
De akkor én miért nem szeretem?
- Nem érdemli meg ezt a hírnevet. Más énekesek, akik tehetségesebbek, nem kapnak ekkora hírverést.
- Beképzelt és bunkónak tűnik. Igen, sok sztár az, lehet, hogy itt az is irritál, hogy Justin 1 évvel fiatalabb nálam, és azért ha Mick jagger bunkó, ő rá legalább azt mondom, hogy ő valakivé VÁLT, nem csak hirtelen, valakivé tették. (Mick Jagger csak példa volt.) De persze Mick Jaggerre is rohadt mérges voltam (hiába ő Mick Jagger), amikor 4 ÓRÁT vártam rolling Stones koncertre, és éjfélkor méltóztattak elkezdeni. Szóval igen, tőle is tiszteletlenség.
- A hangja. NEM az a baj, hogy magas. Sok magas hangú ember van (Michael Jackson, savage Garden, Steven Priest a Sweet nevű rockzenekarból, Mika, Stevie Wonder....), akik tudnak énekelni a magas hangjukon. Az egy dolog, hogy magas a hangja, de Justinnak kb. 2 oktáv a hangja, a magas tartományokban suttogásba fordul, igazából nem nagyon tud a hangok közt ugrálni. Azt csinálja, amit Jon Bon Jovi: a magas tartományban egyikük sem tud igazán énekelni, Jon Bon jovi a magas tartományban sokszor sikít. Csak az a különbség, hogy fénykorában Jon Bon Jovinak több, mint 4 oktáv volt a hangja. Justin Biebernek viszont nem volt fénykora.
De azt megértem, hogy Justin itt példa, és abban igazad van, hogy nem kell vele foglalkozni. Láttam én már gyűlölködő honlapokat együttesekről, azt nem értem, miért fektet valaki ebbe energiát. Ebben teljesen igazad van. Én nem is igazán foglalkozom vele, de ha kérdezed a véleményem, szívesen elmondom róla, mert van. Ennyi.
Meg szerintem ő már néha egy bizonyos énekes (nem tehetségből híres) metaforájává vált. Sokkal könnyebb vele példálózni, ha erre a jelenségre akarunk utalni. Mindenki ismeri, mindenki megérti.
Na, meg az se mindegy, hány éves vagy. Ha gimis vagy, akkor biztos van pár osztálytársad, aki szereti, és előfordulhat, hogy nem tudsz elmenni a jelenség mellett, mert ha nem szólsz hozzá, akkor szinte nincs miről beszélned velük. Én annak idején a Tokio Hotellel voltam így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!