Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elolvasnátok? ( többi lent )

Magic csajszi kérdése:

Elolvasnátok? ( többi lent )

Figyelt kérdés

Írok egy könyvet, már csak az utolsó simításokat végzem rajta ( kb 350 oldal).

A sztori nagy vonalakban:

A történet alapjául a négy elem (tűz, víz, föld, levegő) szolgál. A főszereplő lány a Tűz királyságának leendő hercegnője, de egy kicsit sem akar az lenni. Lázadó és makacs típus. A szülinapján elszökik és összetalálkozik egy vízidomár fiúval és egymásba szeretnek. A lány rejtegeti, majd betörnek a palotába és a szeme láttára meghal az édesanyja. Elszökik a fiúval, és kiderítik, miért történt mind ez, miért üldözik őket az úgynevezett árnyak. Közben persze több karakter is megjelenik, köztük a társadalom által még nem ismert természetfeletti lények, vicces és komoly mellékszereplők, okkal támadó és értelmes "gonoszok".

Közben egy csomó fordulat történik, a lány jelleme a könyv végére megerősödik, és "felnő". Szerintem a könyv vége csattanósra és ki nem számíthatóra sikerült. ( Ezt abból gondolom, hogy nem nagyon olvastam még hasonlót).

Nos, elolvasnátok? Mi nem tetszik, vagy tetszik benne?

2015. júl. 14. 16:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem átlagos a fogalmazási képességed, abból jobbat is ki lehetne hozni - a szókincsed nem elég jó. Az alapötlettel van leginkább gondom, sablonos és kiszámítható.
2015. júl. 17. 19:18
 12/14 anonim ***** válasza:

Most menekültök valami elől vagy lángok nyomait keresitek? Megállsz, megnézni, hogy jé tényleg, egy parázsló fűszál, a hátad mögött meg ott lohol nyolcmillió megátalkodott árnyék? Pontosabban az árnyékok már előtted vannak, tehát nemcsak beértek, hanem le is hagytak, mert meg nem fordultál, az fix,"tényleg azt látom, ami előttem volt" és azt sem írtad, hogy bekerítettek volna. Legalább feltetted volna a kérdést, hogy atyagatya, Hogy keres az ott?

Szóval tüzelnek rátok jó kis arzenálokkal, de honnan? Két-három bokor mögül? Tiszta Robin Hood az egész. A földre rántás következtében ezek a nyilak bizony vonzzák egymást, ti pedig pont olyan szögben álltatok, hogy a két nyíl pontosan eltalálja egymást, miközben ti meghaltok. Feltételezem, hogy egymásnak háttal álltatok vagy magához szorított, s mivel az árnyak nem hülyék, ezért nyilván a szívetekre céloztak. Van már okos telefon, okos TV, akkor ezek szerint okos nyíl is.

De ha tovább olvas az ember, akkor kiderül, hogy márpedig ezek az árnyékocskák kegyetlen degradáltak. Basszus,a lények nem lőnek újra... de miért? Most akkor mi a céljuk? El sem gondolkodtál? És miért olyan meglepő, hogy a kiba*zott tűztől megég valaki? Ja, hogy ez egy árnyék... Hm... Aztán az árnyék is meglepett lesz, de nemhogy uccu neki, mit akar ez, rohanjunk, futás az életünkért, kinyír a szemét, á dehogy. Unottan megvárja, míg teszel róla, hogy kipurgyeljon. És a teremtmények még a jégcsapnak sem álltak ellen, hagyták magukat, álltak, mint a cövek, felkínálva magukat: Hirtelen az egyik általam árnyéknak titulált teremtmény nevű teremtmény előhúzott zsebéből egy alkoholos filctoll nevű filctollat, húzott a fejére egy ferde vonalat (ebből arra következtettem, hogy Félixnek hívják) majd még egyet, s kirajzolódott egy PIROS X! - Nesze, ide lőj!

Neeeeeeeeeeee... Nem tetszett... kegyetlen volt... cruel!

2015. júl. 18. 18:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Annyira a fogalmazásra figyeltem, hogy az orbitális baromságot nem vettem észre /facepalm/. Utolsó jól leírta, most újraolvasva nekem is ez a véleményem.
2015. júl. 18. 22:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszönöm 13-as! Ne haragudj kérdező, de akaratlanul is a logikai bukfenceket találtam meg benne. Próbáltam nem odafigyelni rá, de egyszerűen lehetetlen nem odafigyelni ekkora szarvashibákra.
2015. júl. 18. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!