Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti elolvasnátok egy ilyen...

Ti elolvasnátok egy ilyen könyvet?

Figyelt kérdés

Egy lányról szólna, aki a városban élt eddig, de egy gyilkos megölte a bátyját és az édesanyját (az apukája már régebben meghalt). Ezért elköltözik vidékre, a rokonokhoz. (Tudom, tudom, eddig a lehető legsablonosabb, de ez a lány nem egy kis díva, agyon sminkelve, épp ellenkezőleg, egyszerű ruhákat hord, rövid haja van, szóval semmi pink rettenet.)

És fontos, hogy ő nem hívő ember, legalábbis nincs megkeresztelkedve. A vonatúton egy kabinba kerül egy fiatal férfival, akiről kiderül, hogy annak a kisvárosnak a seriffje, ahová épp tart. Mikor megérkeznek, a seriff elviszi a házhoz. A rokonai egy nagyon mélyen hívő, és régimódi család, a lányaik nem hordhatnak nadrágot, nincs TV, se számítógép, egyetlen egy vonalas telefon van csak. Szóval a főszereplő "lenyeli a békát", szoknyákat hord, segít a tanyán (és nem undorodik a munkától, mint a legtöbb hasonló könyvben a városi lányok), eljár velük a templomba, még meg is keresztelkedik. Időközben összehaverkodik a seriffel (nem, nem fognak összejönni), és ezáltal megtudja, hogy egy gyilkos ólálkodik a városban, még az is felmerül, hogy ez az ember volt az, aki lemészárolta a családját. És erről szól a könyv lényegében; az egyik szálon a gyilkos után kutatnak, a másik szálon pedig egyre furább dolgokat derít ki az általa teljesen normálisnak vélt, hívő családról.

2015. máj. 24. 11:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem, mert nem érdekel a téma.
2015. máj. 24. 12:28
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
Nekem nagyon sok múlik a szereplőkön, szóval ha egy történet szinopszisában találkozok egy szimpatikus alakkal, mindenképpen nekiveselkedek. Te csak a főszereplőről beszéltél igazából, aki nekem annyira nem keltette fel az érdeklődésem, inkább a gyilkos kilétére lettem kíváncsi. :-D Ami teljesen jó, mert szívesen felvenném ezt a könyvet ennyi információ tudatában, ha egy könyvesboltban találkoznák vele, és belelapozgatnék. Nekem a fantasy a zsánerem, de néha teszek kivételt.
2015. máj. 24. 12:41
 3/15 anonim ***** válasza:

Én se olvasnám el. Engem taszít az ilyen "rohanjunk a családom gyilkosa után, mert miért ne, hátha minket is megöl, meg a bosszú milyen jó dolog" történet. Megvan a saját véleményem a bosszúról.

(Mellesleg fiatal férfi a seriff? Lehet, hogy hülye vagyok, de sose láttam/olvastam még 30-nál fiatalabbat/fiatalabbról.)

2015. máj. 24. 12:42
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem szeretem az ilyen "16 éves lány nyomozni kezd, és előbb jön rá, hogy ki a gyilkos, mint az egész rendőrség" jellegű történeteket. Bár tény, hogy nem is én vagyok az ilyenek célközönsége, ahhoz túl realista vagyok.

Ha a család ilyen bigott vallásos, akkor nem hiszem, hogy hagynák a lányt egyedül mászkálni meg nyomozgatni.

A másik: mennyi az esélye, hogy a gyilkos épp ebbe a kisvárosba megy garázdálkodni? (hacsak nem kifejezetten a lányt követi).

2015. máj. 24. 12:57
 5/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:)

utolsónak üzenem: a lányt követi,

és úgy mindenkinek: a lány nem nyomozhat, de a gyilkos felveszi vele a kapcsolatot, és így belekerül.

Ja és a fiatal seriffről : Once Upon A Time-ban van fiatal seriff ;)

2015. máj. 24. 13:05
 6/15 anonim ***** válasza:
26%
Mondhattok akármit, de szerintem jobban hangzik, mint itt gyiken úgy a 98%-a az ilyen "Elolvasnátok?" kérdéseknek.
2015. máj. 24. 13:52
 7/15 anonim ***** válasza:
Attól, hogy jobban hangzik, mint a legtöbb másik, még mindig nagyon olyan "tinilány "regényt" ír, ahol saját maga tökéletesített változata a csudáááálatos nagy hősnő".
2015. máj. 24. 15:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszene az ötlet, de tényleg minden a megfogalmazáson múlik és a karakterek jellemén. Dolgozd ki jól és akkor nem lesz szerintem egy rossz könyv.

Ui.: persze hogy vannak fiatal seriffek.

2015. máj. 24. 17:36
 9/15 anonim ***** válasza:

#7-es,

ez érdekes, hogy te így gondolod, én speciel nem.

2015. máj. 24. 18:51
 10/15 A kérdező kommentje:

megint köszönöm a válaszokat:)

7. válaszoló: ez a szereplő nem én vagyok, nagyon sokban különbözünk, ő nem az én feljavított változatom, és nem szívesen lennék az ő helyében.

2015. máj. 25. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!