Ti elolvasnátok egy ilyen könyvet?
Egy lányról szólna, aki a városban élt eddig, de egy gyilkos megölte a bátyját és az édesanyját (az apukája már régebben meghalt). Ezért elköltözik vidékre, a rokonokhoz. (Tudom, tudom, eddig a lehető legsablonosabb, de ez a lány nem egy kis díva, agyon sminkelve, épp ellenkezőleg, egyszerű ruhákat hord, rövid haja van, szóval semmi pink rettenet.)
És fontos, hogy ő nem hívő ember, legalábbis nincs megkeresztelkedve. A vonatúton egy kabinba kerül egy fiatal férfival, akiről kiderül, hogy annak a kisvárosnak a seriffje, ahová épp tart. Mikor megérkeznek, a seriff elviszi a házhoz. A rokonai egy nagyon mélyen hívő, és régimódi család, a lányaik nem hordhatnak nadrágot, nincs TV, se számítógép, egyetlen egy vonalas telefon van csak. Szóval a főszereplő "lenyeli a békát", szoknyákat hord, segít a tanyán (és nem undorodik a munkától, mint a legtöbb hasonló könyvben a városi lányok), eljár velük a templomba, még meg is keresztelkedik. Időközben összehaverkodik a seriffel (nem, nem fognak összejönni), és ezáltal megtudja, hogy egy gyilkos ólálkodik a városban, még az is felmerül, hogy ez az ember volt az, aki lemészárolta a családját. És erről szól a könyv lényegében; az egyik szálon a gyilkos után kutatnak, a másik szálon pedig egyre furább dolgokat derít ki az általa teljesen normálisnak vélt, hívő családról.
Nekem kifejezetten tetszik az ötlet, minden azon múlik, milyen fordulatokkal tudod telerakni az alapsztorit.
Illetve, hogy milyen mondanivalója lesz a sztorinak. Például én kifejezetten szeretem a vallást fricskázó történeteket, ahol kiderül a "szent" vallásos emberek a legfurább, legveszélyesebb alakok a fanatikusságuk miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!