Lenne igény egy Hobbit fanfiction--re? Elolvasnátok?
utálom a fanfictiont. Ha már valaki nekiáll az írásnak, akkor már valami egyedi saját dolgot írjon, ne másét írja tovább.
2015. márc. 25. 09:15
2/14 A kérdező kommentje:
Értem. Mondjuk szerintem jó módszer a fanfiction-öd olvasótáborát átcsalogatni a saját történetedhez, amit egyébként talán nem olvasnának el. És én speciel szeretek fanfictiont olvasni (kivéve, ha valódi személyről szól).
Szerintem a Hobbit sztorija befejezett egész. Lehet tudni, mi volt előtte (semmi érdekes) és utána (A Gyűrűk Ura). Szóval szerintem nemigen van értelme, mivel csak már megírt, és jól megírt dolgok átírásával lenne lehetséges.
2015. márc. 25. 10:59
4/14 A kérdező kommentje:
És ha új történetszálak kerülnének előtérbe? A szereplők "feltámasztásának" mondjuk nem vagyok a híve, mert az író biztos nem véletlenül végzett az adott személlyel. Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat, hasznosak voltak, ment a felpontozás.
Engem speciel érdekelne. Nagyon kevés színvonalas Hobbit-fic van magyar nyelven, talán eggyel bővülne a lista. Itt egy link, az általam ismert legjobbról, ha eszembe jut még, küldök hivatkozást.
[link]
2015. márc. 25. 15:04
Én személy szerint szívesen elolvasnám. Ha élvezed az írás folyamatát, akkor az egy jó szórakozás neked is, legrosszabb esetben valakinek nem fog tetszeni. De rosszul senki sem járna vele.
2015. márc. 25. 17:01
Én is szívesen olvasnék. Amit eddig olvastam/olvasok, az a Drágább minden kincsnél, és Marien ösvénye.
2015. márc. 26. 06:10
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a pacsi!
#5 Köszi, ebbe majd belekukkantok a hétvégén. Eddig sajnos még nem találkoztam vele, mert Merengőn nézelődtem.
#6 Magamnak már elkezdtem megírni, a nyilvánossá tételen még gondolkodok, de köszi a biztatást!
#7 Igen, ezeket én is olvastam :) Csak az a baj, hogy mostanában egyikőjük sem túl aktív. Én most a Virgonc bosszúját kezdtem el, meg a Tavihobbitot is végigolvastam.
Ha ezek szerint lenne rá igény, akkor felrakom blogra, vagy Merire. Mindenesetre még kíváncsi vagyok a véleményekre!
A fanfiction műfajával alapvetően nem lenne gondom, de pont a Hobbittal két probléma is van:
- a történet túl komoly ahhoz, hogy tipikus könnyű, humoros/romantikus fanfictiont írj hozzá, de túl kerek ahhoz, hogy hozzátegyél egy újabb kalandot
- Tolkien írói stílusa túl kifinomult ahhoz, hogy egy kezdő amatőr író utánozni tudja.
Szóval én nem pont ezzel a fandommal próbálkoznék, de ha szerinted meg tudod csinálni, okozhatsz kellemes meglepetéseket.
2015. márc. 27. 00:17
10/14 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, épp ez az oka annak, hogy meg sem próbálom Tolkient "utánozni", mert kétlem, hogy sikerülne. De nem képviselem a másik végletet sem, amit eddig írtam, az nem túl könnyed hangvételű, és romantika még nagyon nincs benne. Ez utóbbi olyan "lassú víz partot mos" alapú, nem kapkodom el. Köszönöm a biztatást, igyekszem a tőlem telhető legjobbat kihozni a történetből.
Kapcsolódó kérdések: