Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Becsületemre legyen mondva, elolvastam az eddigi hozzászólásokat, bár nem mostanában, szóval ha alább ismerős sorok jönnének, nézzétek el. :)
Idézet az első könyv elejéről (a beosztási ceremóniából):
"Malfoy a nevét hallva magabiztosan kivonult a székhez, és kívánsága azonnal
teljesült. A süveg szinte még hozzá sem ért a fiú homlokához, és már kiabálta
is:
- MARDEKÁR!
Malfoy önelégült mosollyal csatlakozott barátaihoz, Crakhoz és Monstróhoz.
Már csak néhány gólya maradt.
Moon ... Nott ... Parkinson ... aztán egy ikerpár, Patil és Patil majd
Perks, Sally-Anne és akkor végre ...
- Potter, Harry!"
Kérdés: Malfoy hogy csatlakozhatott Crakhoz és Monstrohoz, ha a névsor szerint Monstro mégcsak Malfoy után jött volna? Én csak magyarul olvastam, de gondolom, a Monstro nem magyarosított név, bocs, ha félrenéztem valamit. De ha így is lenne, ez kb. csak olyan fordítási baki, minthogy Pitont (Snape) Potter után osztották be.
A másik furaság szintén az első könyvből tűnt föl, a 12. fejezet elején, mikor Ron Malfoynak ugrik a karácsonyi díszítésnél (bocs, oldalszámot nem tudok, scannelt txt-ben olvasok).
"Mikor bűbáj-óra után feljöttek a pincéből, a folyosón egy hatalmas fenyőfa
torlaszolta el az útjukat."
Nem a bűbáj-, hanem a bájitalórák vannak a pincében, ráadásul az idézett jelenet előtt pont bájitalórájuk volt Pitonnal.
Fogalmam sincs, hányas kiadású könyvet olvastam, ha azóta már javították volna, bocs (bár eredeti bakikra is vadászunk. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!