Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
A köpenyest nem értem...
És arra, hogy Fred és George hogy nem vette észre Pettigrewt, itt a válasz: http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok__.. (9. válasz)
Nem tudom, hogy írták-e ezeket már előttem, de azért leírom, hátha nem:
1. Az első részben Hermione sóbálvány átokkal sújtotta Neville-t. "A fiú nyomban vigyázzállásba ugrott. Karja lehanyatlott, bokái összekoccantak, és egész teste megmerevedett."
A hatodik részben viszont Malfoy szórta az átkot Harry-re: "Malfoy hirtelen rászegezte pálcáját Harryre, s ő az átok hatására abban a szempillantásban kényszerű mozdulatlanságba dermedt. A következő másodperceket úgy élte át, mintha egy lassított felvétel szereplője lenne: tehetetlenül lefordult a poggyásztartóról, hosszan zuhant, majd iszonyatos puffanással földet ért Malfoy lába előtt. A varázsköpeny a háta alá került, nem takarta el többé groteszk magzatpózba merevedett testét."
Szóval egyszer vigyázzállásba ugrik a sóbálványátokkal sújtott személy, máskor úgy marad, amilyen pózban épp volt...:D
2. A thesztrálok olyan lények, amiket csak az az ember lát, akik láttak már valakit meghalni. Azt még meg is lehetne magyarázni, hogy Harry a szülei halálára nem emlékszik, ezért nem látta őket. Viszont a negyedik rész végén még szó is esik a ló nélküli fiákerekről, és ekkor Harry már látta Cedric-et meghalni. "Hermione elfordult, és valami okból megmosolyogta a ló nélküli fiákereket, melyek abban a percben tűntek fel a parkon át vezető úton."
Előző vagyok, most jutott eszembe:
Az első részben azt furcsálltam, hogy a Bölcsek kövét azért helyezték el a Roxfortban mert az még a Gringotts-nál is biztonságosabb és ott majd senki nem tudja ellopni. Mindegyik tanár bűvölt valamit, hogy megvédjék a követ. Ehhez képest 3 elsős gyerek könnyedén eljut a kőhöz...:D
Mógus nem tudott volna lejutni a kőhöz, ha nem tudja Bolyhoska trükkjét? A Sötét Nagyúr lóg ki a tarkójából, de nem tud egy rohadt Avada Kedavrát küldeni a kutyára?:D
Ja meg: Roxfort a legbiztonságosabb hely a világon. De azért tele van az erdő mindenféle szörnnyel, a fa, ami ki akar nyírni, Sirius a harmadik részben könnyedén bejut a kastélyba, a kígyó, ami kővé dermeszt mindenkit és Hisztis Myrtle-t meg is ölte... Hatodik részben Malfoy mérget és elátkozott nyakláncot csempészett az iskolába. Vérfarkas tanár... Voldemort Mógus tarkóján. Balesetek az órákon, szünetekben az összetűzések a diákok között. Hogy-hogy nem halt meg még senki?:D
A thesztrálokat Rowling nem akarta betenni a negyedik végére, de mondjuk meg lehet úgy magyarázni, hogy Harry még a sokk hatása alatt volt.
A köpenyes dolog szerintem csak a filmben van, könyvben nincs.
Lehet,hogy már volt, de a Bölcsek kövében van:
-Hányas vágányról is indul?-kérdezte a fiúk anyja.
-A kilenc és háromnegyedikről!-sipította egy kislány.
Mrs. Weasleynek nem kéne tudnia, hogy honnan indul?
1981 óta gyakorlatilag minden évben kiviszi a gyerekeit (Bill 1970-ben született)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!