Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik a kedvenc Harry Potter...

Melyik a kedvenc Harry Potter részed könyvben és filmben? Melyik lett a legrosszabb?

Figyelt kérdés
Véleményeket írhattok.

jan. 17. 17:49
1 2 3 4
 21/33 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Az első kettő rész szerintem is kiválóan visszaadja a hangulatot, nekem viszont filmekben a a Félvér Herceg tetszett a legjobban, a könyvek közül pedig a Tűz Serlege. Jó volt kicsit kibővíteni a világot, és az 1. és a 3. próba is jó volt a második ilyen meh.
jan. 26. 17:56
 22/33 A kérdező kommentje:
Nekem a Félvér Herceg film nagyon nyálas volt, tele bugyuta, oda nem illő szerelmi jelenetekkel, és idióta poénokkal. A Bellatrixos Odú-felgyújtásos jelenetet nem tudtam hova tenni, mert ilyenről szó sincs a könyvben. Nyáltenger volt az egész hatos film, de bezzeg fontos Voldemort-emlékeket kihagytak belőle, pl ami Voldemort szüleit, Gomoldékat mutatja be, vagy amikor Voldemort elment a Borgin és Burkebe, vagy állást megpályázni a Roxfortba. Ezek mind kimaradtak. A végén a roxforti csata nagyon gagyi, és semmilyen lett, a könyvben jóval nagyobb volumenű volt. És Dumbledore temetése sem volt benne.
jan. 26. 18:05
 23/33 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Na igen a tini románc már a könyvben se tetszett. De nekem inkább amiatt tetszett, hogy ez még az az év amikor Harry a Roxfortban lehet és még azért nem úgy látjuk dolgokat, hogy nincs minden veszve, a bájitalos jelenetek is tetszettek, de az igaz, hogy Voldemort eredettörténetét jobban ki kellett volna bontani.
jan. 26. 18:17
 24/33 anonim ***** válasza:
83%
nekem a 4-es film volt egy hatalmas csalódás. nem tudom, mire gondolt a rendező ezzel a mindig sötét tónusú világvége látványvilággal, de akkora orbitális aránytévesztés, hogy az szinte fáj. és sajnos az egész film hangulatát meghatározza. ha voldemort már nyíltan átvette volna a hatalmat és zajlana a háború, akkor rendben is lenne, de nemhogy a háttérben nem tért vissza, hanem még erőre sem kapott.
jan. 26. 19:24
 25/33 A kérdező kommentje:

24# Ha olvastad a 4.könyvet, rögtön azzal indul a Denem-ház című fejezetben, hogy Voldemort és csatlósai tervet eszelnek ki Harry ellen, meg előkészítik a Nagyúr visszatérését. Aztán szintén ott van a könyvben, amikor a halálfalók támadást indítanak a Kviddics-világkupán. Ami amúgy kimarad. Igaz, ez a könyvben jóval később történik meg, mint a filmben, a filmben kb az első 10 percen belül jönnek is a halálfalók..

Tehát a sötét színek, és a sötét hangulat érthetőek, szerintem, nekem ez a tónusváltás tetszik. Csak az a fura, hogy meg hirtelen átvált giccsbe, pl amikor McGalagony megtanítja táncolni Ront (ilyen jelenet nincs is a könyvben), meg a karácsonyi bál is túl nagy hangsúlyt kapott a filmben. A Harry és Chos jelenetek okádék, Frics ábrázolása meg teljesen abszurd, röhejes.. Tehát az a problémám a Tűz Serlege filmmel, hogy egyszer nagyon sötét, zord, vészjósló hangulatú, a másik pillanatban meg átcsap tömény giccsbe, nyálba, röhejes jelenetekbe, ide sorolnám, amikor Ron táncolni tanul, vagy amikor Ron elhívja Fleurt a bálba, majd utána becsavarodik, vagy amikor Hisztis Myrtill rámászik Harryre a prefektusi fürdőben, kvázi molesztálja Harryt..

És nincs átmenet a kettő között, vagy zord, sötét érzelemvilágú, vagy giccses a film. Fontos kulcsszereplők kimaradtak a filmből, hogy mást ne mondjak Dobby, aki segített Harrynek az egyik trimágus feladatnál, és nagyon fontos szerepe volt. Kimaradt a M.A.J.O.M. is. Meg a Durmstrang és Beauxbatons egyből az évnyitón érkezik, semmi v

bevezetés nincs.. Nem volt konzisztens a film, aki nem olvasta a könyvet, annak majdhogynem követhetetlen, sokminden kimaradt belőle. Legalább 4 órás kellett volna, hogy legyen. Dumbledore meg dühöngő őrültté válik a filmben, ez tényleg no komment....

jan. 26. 19:52
 26/33 A kérdező kommentje:
24# Tehát válaszolva neked, szerintem a Tűz Serlege film nagyon kétbites, vagy nagyon sötét, baljós, zord hangulatú, vagy nagyon giccses, nyálas, röhejes, és hirtelen csapnak át egymásba ezek a jelentek, nincsen semmi átvezetés, nincs semmi átmenet. A jelenetek pedig nincsenek sokszor kifejtve, olykor értelmetlenek, oda nem illők.
jan. 26. 20:38
 27/33 anonim ***** válasza:
79%

A főnix rendje nagyon rossz.

Harry az egész filmben egy idegbeteg, Umbire-ot meg nyakon verném.

jan. 26. 20:43
 28/33 A kérdező kommentje:
27# Viszont az Umbridget játszó színész telitalálat lett, nagyon jól hozza a karaktert. Szerintem az a Főnix Rendje részt alapból áthatja a komor, nyomott hangulat, a könyvet is. Viszont sokminden kimaradt ebből is. A Főnix Rendje annyival jobb, hogy nem lett akkora nyáltenger, bár a fagyöngyös jelenet (Harry és Cho) itt is elég cringe, de a 6-ból a Levanderes jelentek viszont nagyon gáz, meg a Harry-Ginnys.
jan. 26. 20:52
 29/33 A kérdező kommentje:
A Tűz Serlege könyv központi eleme lényegében a varázslóiskolák, és azok tanulóinak bemutatása volt (ez a filmben nem nagyon történt meg, sőt, kb semennyire), meg a párbajok. A Főnix Rendje meg kicsit olyan nekem, mintha Rowling összeollózott volna mindent, és azt egy könyve szuszakolta volna. Bőven túltelített lett az 5.könyv, és megalkotta a széria egyik legutálatosabb karakterét, Umbridget.. De olyan sokminden van az 5-ös könyvben, hogy az ember elveszíti a fonalat. A 6.könyv lényegében Voldemort múltjáról szól, és ezt a film baromira nem adta vissza, több fontos Voldemort-emlék kimaradt. A 7-es meg ugye Voldemort elpusztításáról szól.
jan. 26. 21:05
 30/33 A kérdező kommentje:
A komplett Félvér Herceg film úgy cringe, ahogy van. De legalább 80%-ban olyan gagyi, cringe jelenetekkel volt tele, hogy fogtam a fejem...
jan. 26. 23:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!