Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik a kedvenc Harry Potter...

Melyik a kedvenc Harry Potter részed könyvben és filmben? Melyik lett a legrosszabb?

Figyelt kérdés
Véleményeket írhattok.

jan. 17. 17:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem könyvben az örök kedvencem a Titkok kamrája. Utána sorrendben jönnek: A főnix rendje, Az azkabani fogoly, A bölcsek köve, fhú nem tudom, a többi inkább szükséged kiegészítése a történetnek.

A filmeket én nem igazán kedvelem. Ami tetszik a bájus retro hangulata miatt az az első kettő, utána valahogy elvesztette nekem varázsát a dolog.

jan. 21. 14:59
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedvenc könyv: Azkabani fogoly, Félvér herceg

Kedvenc film: Azkabani fogoly

Legrosszabb könyv: Főnix rendje (így se rossz, de túl hosszú, sok benne a felesleg, egyébként Rowling szerint is.

Legrosszabb film: Tűz serlege és Félvér herceg megosztva.

jan. 24. 07:44
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy tényleg az Azkabani fogoly ami mindent visz mind könyvben, mind filmben.

Ugye a regénybe könnyű felvenni a fonalat, mert az első fejezetben, kb leírják az első két regény rövid alapját. A filmben meg Emma Watson, mint Hermione, már nagyon jól néz ki. :)

jan. 24. 12:50
 14/33 anonim ***** válasza:
58%

"A filmben meg Emma Watson, mint Hermione, már nagyon jól néz ki."

ami amúgy homlokegyenest szembemegy azzal, ahogyan a könyvben szerepel

jan. 24. 12:55
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
A regényben sem olyan gyerekes már mint az első kettőben.
jan. 24. 12:59
 16/33 anonim ***** válasza:
68%
gyerekesnek nem gyerekes, csak előnytelen és igénytelen külsejű.
jan. 24. 13:16
 17/33 anonim ***** válasza:
76%
Hát nem egyforma az ízlésünk. :D Ott már elég formás a csaj. Főleg a segge.
jan. 24. 13:19
 18/33 anonim ***** válasza:
83%
nem különbözik az ízlésünk, a filmben nagyon is jó csaj. csak ennek nem sok köze van a könyvhöz.
jan. 24. 13:27
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez miatt különítettem el a regényt, és a filmet. :) De nálam mind kettő az első helyen van.

Regényben utána a főnix rendje, tele van meglepetésekkel, hogy kirúgják e Harryt, stb... És a DS is ott áll össze. Csak Siriust sajnálom benne. Ha Lupin halna meg oké, de pont Siriust kelett...

jan. 24. 13:42
 20/33 A kérdező kommentje:
Ami a filmeket illeti, azt gondolom, hogy az igazi Harry Potter érzést az 1-2. film adta át, tényleg varázslatos hangulatuk volt. A színvilág, a zene, a jelenetek is telitalálat lett szerintem. Csak apró pontatlanságok vannak a filmben, de túl nagy részek nem maradtak ki benne.. Mondjuk az első filmben nyitásként kimarad rögtön a Bölcsek köve szinte komplett 1.fejezete, a könyvben nem rögtön Dumbledore és Mcgalagony jelenik, hanem van egy ilyen előtörténet, amelyben röviden bemutatja a Dursley-famíliát, meg az a rész is benne van, amikor taláros alakok ujjonganak, örvendeznek Voldemort eltűnés után, és ezt a mugli Vernon bácsi nagyon különösnek tartja. Ez ilyen bevezetőnek kár, hogy kimaradt. Meg hogy a könyvben Harry Malfoyt nem a Roxfortban ismeri meg, hanem Madame Malkin talárüzletében. A végén meg kimaradz szerintem egy fontos rész, a könyvben kifejtik, hogy Piton miért utálta Harryt. A második filmben is csak apró hibák vannak, pl a pudingos jelenet nem pont úgy történt. Az azkabani fogolyban már bosszantóbb hiányosságok vannak. Kimarad az elején, amikor Harry ajándékokat kap Rontól, és Hermionétől, kimarad az Abszol úton, amikor megveszi a tankönyveket, pl az Átváltoztatástant és a Bűbájtant. Kimarad Floran Fortescue fagylaltüzlete, Harry Abszol útos kirándulása. Kimarad Sirius betörése a Griffendél-klubhelyiségbe, bár ez benne van talán a kimaradt jelentekben. Kimaradt a Tekergők barátságának a hosszabb kifejtése, amit a könyv leírt az utolsó fejezetekben. A könyvben Csámpás is a Fúriafűz felé megy Tapmanccsal együtt, és a fa válik harcképtelenné, hogy megérintik a görcsét. Kihagyták azt is, hogy Csámpás segítette Tapmancsot, azaz Siriust Pettigrew elfogásában, az is kimaradt, hogy Piton azért utálta Harry apját, Jamest, mert az megmentette őt. Mert tréfából Pitont a Fúriafűzhöz küldték, ahol találkozott a kifejlett vérfarkas Lupinnal, és majdnem az életébe került volna, ha James nem menti meg Pitont. És hogy Jamesnek, Siriusnak, Lupinnak, meg Pettigrewnak a Szellemszállás volt a rejtekhelyük, az volt a törzshelyük, és hogy a Fúriafűzet Lupin miatt ültették oda, mert vérfarkas volt, és oda járt mindig elrejtőzni a Szellemszállásra, Jamesékkel együtt. A 4-5-6.részt vagy 4 órás filmben kellett volna mindegyiket megcsinálni, vagy mindegyiket 2 részre bontani, 2-2 órás részekre. De ezt nem lépték meg, valószínűleg azért, mert úgy gondolták, a szórakoztatási faktor rovására ment volna. Így viszont rengeteg minden kimaradt belőlük. Biztos úgy vélték, hogy csak a feketeöves Potterfanok ülnének végig 4 órát a moziban. Ha meg elfelezik, annyi sok HP film lett volna, hogy követhetetlen. (én végig ültem volna 3X4 órát, ha a Tűz Serlegét, Főnix Rendjét, és a Félvér Herceget normálisra elkészítik) Ami a könyveket illeti: Az első kettő még nagyon bevezető jellegű, Rowling még csak a szárnyait bontogatja, ez látszik a könyveken. A harmadik könyv az olyan köztes, sok jó, és érdekes megoldással, az időnyerős rész, meg a Tekergők is nagyon tetszik. Optimális, se nem túl rövid, se nem túl hosszú. Viszont a Tűz Serlegétől kezdve látszik, hogy Rowling túl sokmindent akart 1 könyvben összefoglalni. Persze ez nem feltétlenül megy a minőség rovására, de lehetett volna fele hosszú is. A vak is látja, hogy a 4-5-6 könyvben akarta bepótolni a lemaradást, mert az első 2 regény eléggé besűrített cselekményű lett.
jan. 25. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!