05-30 08:05
Látom tájékozott ember vagy. Egy MMORPG nagyobb anyagi befektetést igényel, mint bármilyen más játék. A szerverek fenntartása, a folyamatos javítások és fejlesztések, ezek mind zabálják a pénzt. Ha nem lenne havidíj, akkor nem lenne WoW, röviden és tömören. Én inkább azt tartom némiképp szemét húzásnak, hogy meg is kell előtte venni a játékot és a kiegészítőket, holott a havidíj mellett az ezekből érkező bevétel jelentősen eltörpül.
Utolsónak meg csak annyit mondok, alsó-középosztályhoz tartozunk (ahogy a legtöbb magyar ember), és hiszed vagy sem, de sem nekem, sem a szüleimnek nem megengedhető egy 15 ezer forintos kiadás, úgy, hogy a rezsin és a kaján kívül viszonylag kevés pénz marad bármi másra. Nem tudom te hogy élsz, lehet hogy neked 1 hónap alatt összegyűlik rá, de a legtöbb embernek nem. Ezzel szemben igénylik a dolgot. Tudod, mint a kisgyerek és a nyalóka. Adj egy kisgyereknek egy nyalókát, majd vedd el tőle, és sírni fog. Ugyanúgy ha az embernek a képébe nyomnak valamit, akkor arra vágyni fog, és ha nem kaphatja meg, akkor siránkozik. Annyi itt a különbség, hogy a siránkozásnak nyomós oka van, hiszen a Diablo III lényegesen drágább a többi játéknál, és ezt érzik az emberek "szemétségnek".
Ja és mielőtt újra kinyitnád a szádat, gondolj bele még egyszer: Ha tényleg meg tudnánk engedni magunknak egy 15 ezer forintos játékot, szerinted itt siránkozna mindenki? Szerintem nem.
Utolsó.
1. A társadalom kutatást szerintem hagyd meg a szakembereknek. Attól, mert hangosabban nyüsszög, még nem az általad említett réteg a legszélesebb.
2. Ha már van 10-12 ezred egy játékra, akkor ahhoz képest már 2-3 ezer forint a biztos minőségért simán megéri. Az a gyanúm, hogy te még soha életedben nem adtál ki, még 2 ezer forintot sem játékért. Én inkább adok 15 ezret a Diablo 3-ért, és tudom, hogy nincs ráfutás, minthogy vegyek egy ótvart 10-ért. Szerintem sokkal nagyobb pofátlanság 10 ezret elkérni egy szemét programért, mint 15-ért egy biztos minőséget. Nem tagadom, hogy sok játékot töltöttem már le. 90%-ban már az első 10 perc, vagy 3-4 óra játék után ment a lomtárba...
3. Tudom, hogy Magyarországon még mindig nehézséget okoz (bár csodálkozom, hogy fiatal létedre is ilyen gyöpi vagy), de meg kellene érteni végre, hogy aki előállít valamit, termel, szellemi tulajdont hoz létre, az az ő tulajdona, ő rendelkezik fölötte. Nem közös, nem állami tulajdon, nem jár alanyi jogon. Ha maradt volna a kommunizmus, biztos lenne ingyenes MMORPG, ahol a szemét kapitalistákat kellene irtani, de hála istennek a kommunizmus megszűnt, ezért aztán mindennek piaci értéke van. A gyártónak vannak költségei, ezeket nyereséggel együtt szeretné visszakapni, ezért megszab egy árat a munkájáért. Ha a vásárlók viszik, akkor jó, ha nem akkor esetleg csökkent. Jelen esetben viszik, mint a cukrot, hülyék lennének a proli magyar panelpatkányok kedvéért árat csökkenteni.
4. Ide a rozsdás bökőt, hogy ha lenne tört verzió, te még 5 ezret sem adnál érte, hogy eredetiben legyen meg.
# 25
Először is, köszi, hogy legyöpiztél. Másodszor pedig, képzeld, szoktam játékokat venni, és képzeld, van amiért kiadtam 10 ezret, de ettől függetlenül sokallom. Az, hogy ebből mennyi a nyereségük, nem tudom, de (és most figyelj!) nem is érdekel! Az az ő érdekük, hogy minél többet keressenek a termékeiken, a vásárló érdeke meg az, hogy minél olcsóbban tudjon hozzájutni. És ha más (szintén minőségi) játékokkal 10 ezer forintos árból is megvan a betevőjük, akkor szerintem okkal mondhatom a Diablo III-ra, hogy drága. Minőségi, vagy sem, drága.
És nem várom remegő kézzel, hogy feltörik-e, vagy mikor lesz feltörve. Lesz Starter Edition hamarosan, azt kipróbálom, és eldöntöm, hogy megveszem-e majd.
Jah, és ha kérhetném, akkor a rám tett megjegyzéseket/spekulációkat a jövőben mellőzd, rendben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!