A Twilight vagy a Harry Potter saga a jobb?
Hát azért tudnék vitatkozni, h nem fognak emlékezni 20 év múlva a Twilightra..
Ezt csak azért mondod, mert az első filmje van még csak kész.. Majd ha mind a 4 film kész lesz.. Áhh akkor én meghalok, de sokkal többen fogják azt szeretni mint a HP-t... Nekem Az Alkonyat a Bibliám szegénykém már nagyon megvan viselve az ágyam mellett.. És ugyan ezt a Hpről nem mondhatom el.. Pedig az is megvan.. Elolvastam egyszer és ennyi. Jó volt és kész.. De az alkonyatot már 9x elolvastam és még mindig nem unom.. :)
Ízlések és pofonok...
De nekem is a bibliám XD
Messze a HP. nemrég olvastam el kiváncsiságból a Twilight-ot, hogy megértsem, mit esznek rajta a tinik. még az amúgy nehéz felfogásúak számára is könnyen érthető, szerelmes történet egy kis misztikummal megspékelve. nagy hibája azonban, hogy az egész úgy ahogy van, zsenge. uncsi sztori, összecsapott, sablonos, kezdetleges munka. egy 12 éves lánynk esetleg jó kikapcsolódás nyári szünetre, de semmi több. vagy az írónő pocsék és képtelen írni, vagy ez volt élete első műve, nem tudom. a sztorit olyan hangulatúra akarta kerálni, mint az Bronte féle Üvöltő szelek, de annak csak szánamas utánzata lett. nagyon sokat olvasok, de egy jó ifjúsági regény nem ilyen. ez a történet a világon semmi pluszt nem ad, azon kívül, hogy egy átlagos leányzó meg a szívdöglesztő különc egymáséi lesznek. ok. és akkor mi van? szörnyen untam, pedig szeretem a JÓ romantikus regényeket, amilyen pl a már fent nevezett Üvöltő szelek vagy akár a többi Bronte mű.
A HP ellenben tanmese a jó és a rossz örök harcának filozófiájáról, barátságról és a morálról, fantasztikus humorral és izgalmas fordulatokkal.
23 L
nem hinném, hogy akkora felkapott regények lesznek 20év múlva.. hiszen addig ki tudja hány ezekhez hasonló mű jelenik meg?! nem kéne az alapján dönteni, hogy a film első héten x milliót kaszált.. ismertek ti 20 évvel ezelőtti fantasy - misztikus filmeket? nem sokat ;)( esetleg a Végtelen Történet,de azt se túl sokan ismerik, pedig nagyon jó) ez ugyanígy lesz.. rengeteg új film, rengeteg új könyv, bár a legtöbb csak sablonos lesz, egy régebbi író alaptörténetét ellopva (az eredeti meg puff elfelejtődik ).. mindenki megunja, így kénytelenek lesznek valami újat kitalálni :) + akkor meg már ki tudja mi fogja legjobban lekötni a fiatalokat, mindenesetre én félretettem egy kis könyv gyűjteményt, amiket nagyon szeretek, hogy majd a fiam/lányom és az unokáim is olvassák el, és hasonlítsák össze egy akkori művel..
a " műfajalkotó " lány :D
még valami :
kedves "Áhh akkor én meghalok, de sokkal többen fogják azt szeretni mint a HP-t" ezt kár volt mondani.. a hp-nek sokkal több rajongója van, hiszen mint valaki írta, ez nem csak romantikus (vagyis inkább lány célközönségű) film/könyv, hanem valamennyi korosztálynak és nemnek aktuális.. attól, hogy megcsinálják mind a 4 filmet, nem biztos hogy be fog futni mindenki szívében, mert te így gondolod.. attól,hogy Mo-n sok a fan, más országokban ez csak egy ugyanolyan alkotás mint egy másik ifjúsági szerelmes történet..
talán befut mind a 4 rész, de nézd meg pl. a hp-t is már a 4.résztől mennyire meg lehet unni.. te se leszel örök fan, kb még 3-4év ( ha általánosítunk ).. de azért ezeket érdemes lenne elmentegetnetek, és 10év múlva visszaolvasni, jókat kacagnátok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!