Az 1990 előtti filmeknél gyakori a félrefordítás? És ha igen, miért maradtak úgy?
Figyelt kérdés
Feltételezem, hogy ezek később kiderültek, és kérhettek volna valamilyen szövegkönyvet. Azokat a részeket a régi színészekkel újra felvehették volna.jan. 4. 20:12
1/6 anonim válasza:
Van pár film igen és nem tapasztaltam hogy kikerült.
2/6 A kérdező kommentje:
Kiderültek, nem kikerültek, ha félreértetted.
jan. 4. 21:54
3/6 anonim válasza:
A '60-as, de még a '70-es években is rengeteg félrefordítás volt, de idővel azért megemberelték magukat a magyar szinkronstúdiók. A '90-es évek elején volt még egy nagy esés minőségben amikor boldog-boldogtalan belevágott a fordításba.
A szinkronhangokra külön szerzői jogvédelem vonatkozik, szóval általában jobban megéri teljesen új szinkront gyártani, mint hozzáadni vagy változtatni az eredetin amit licencelni kéne. Meg ugye már nem is él egy csomó színész azok közül akik '90 előtt szinkronizáltak, a hangsáv is gyakran mono vagy sztereó, ma már nem elfogadható minőség pl. egy Bluray újrakiadáshoz.
4/6 anonim válasza:
Sajnos 1990 után is sok a rossz fordítás.
5/6 anonim válasza:
Szerintem az #1-es valószínűleg úgy értette, hogy a szinkronizálásból sosem került ki a félrefordítás! Nem csak az 1990 előtt filmekben volt, hanem azóta is nagyon sok filmben csinálják, mert SZERINTÜK úgy jobban hangzik!
6/6 A kérdező kommentje:
#5 Lehet, ezért írtam, hogy "ha félreértetted", és nem is ellenkezett eddig...
Köszönöm az eddigi válaszokat.
jan. 5. 20:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!