Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Van még olyan, aki szerint a...

Vinkó Márton kérdése:

Van még olyan, aki szerint a Jurassic World 3. részét rettentően alulértékelik?

Figyelt kérdés

Én nekem nagyon tetszett. És a családomnak is. Premier előtti nap mentünk el rá úgy, hogy egyetlen véleményt/kritikát sem láttam róla. Miután hazajöttünk a moziból, én (és a testvérem is) rögtön írtam az ismerőseimnek (főleg jurassic-fanoknak, vagy akárcsak látványfilm-rajongóknak), hogy "menjenek el rá, mert nagyon jó".

A szüleim utálták a másodikat, és ez kárpótolta őket. Azt hittem mindenkit kárpótol, akik nem kedvelték a másodikat, de végül épp az ellenkezője történt...

Van még olyan, aki nem a filmben csalódott, hanem a közönség és a kritikusok véleményében? (remélem igen)

2022. szept. 9. 22:54
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:
Akkor talán jobban kielégítette volna a rajongókat.
2023. febr. 22. 15:41
 42/56 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg hülyeség lett volna túltolni ezt az együttélősdit. Mert akkor az egész filmnek arról kellett volna szólnia, hogy a dínók felfalnak boldog - boldogtalant.

A másik meg, a dínók nem eszközök az ember kezében. Nincs annál szánalmasabb, mikor a könyvekben dínóháton lovagolnak emberek...

2023. febr. 22. 16:12
 43/56 A kérdező kommentje:

Igazából az előbb csak valami tippet írtam arra, hogy mi lett volna az, ami nemcsak engem elégít ki (mint ami a valós helyzet), hanem a többi rajongót is.

Igazából szerintem is felesleges lett volna túlerőltetni ezt az együttélős szálat. Eleve mielőtt elkészült/megnéztem a filmet, nem is gondoltam arra, hogy erről fog szólni, hogy a világ körül utazgatnak (szinte indokolhatatlan, hogy miért), és bárhol is megállnak, beszállnak egy-egy dínós menekülésbe a városokban az épületek között... Szerintem az egy összevisszaság lett volna. Én éppen ezért nem is bántam, hogy nem tólták túl ezt a szálat. Csak úgy tűnik, hogy a rajongók nagy része viszont azt szerette volna. Ezért muszály volt most írnom valamit, hogy hátha valakinek ez tetszett volna...

2023. febr. 22. 19:10
 44/56 anonim ***** válasza:

Értem.

Azt viszont nem, hogy miért az együttélősdit várták a rajongók. A 2. filmet én is láttam, de nekem nem jó az jött le, hogy a 3. rész az együttélést fogja bemutatni.

2023. febr. 22. 20:43
 45/56 anonim ***** válasza:

"Értem.

Azt viszont nem, hogy miért az együttélősdit várták a rajongók."

Nem megbántani akarlak, de ha láttad a második részt akkor ez a világ legnyilvánvalóbb dolga kéne legyen + kiadtak a két film között egy ízelítő rövidfilmet is Battle at Big Rock címen, ami szintén erről szólt és részben benne is volt a filmben. Majd a 3. film KONKRÉTAN sehová nem futott ki ehhez képest.

Aki látott már pár(száz) filmet, az pontosan látja, hogy ennek a filmnek se füle, se farka, pusztán az volt Treworrow célja, hogy kasszát robbantaon a nosztalgiára építve a régi szereplőkkel... és ez egy őrületes hiba volt, mert nulla koncepció volt a fejében, legalábbis a végterméket látva. Dugig volt olyan jelenetekkel, ami a korábbi részeket majmolja. Nulla elegancia volt benne. Rohadtul nem azt érte el, hogy a rajongókat visszarepítse a 90-es évekbe, hanem egyszerűen csak lemásolt jeleneteket. Semmi érzéke a filmezéshez ennek az embernek. Garantálnám, hogyha saját kútfőből kellene nulláról egy filmet összeraknia, legyen az akár egy kis költségvetésű B film, semmi izgalmas, érdekes vagy éppen egyedi nem lenne benne.

Persze ezen üres szavaknak tűnhetnek, hiszen nem tudjuk meg sosem, de ez a véleményem. Ennél a harmadik résznél, nulla filmes tapasztalattal is jobbat raktam volna össze, pláne ennyi szakemberrel (operatőr, vágók stb) körülöttem.

Tényleg azt érzem, hogy aki ezt a filmet dicséri az vagy nagyon fiatal, vagy kevés filmet látott vagy szimplán totálisan olyan az érdeklődési köre, hogy nincs előtte igazán jó példa, amihez viszonyíthatná. Ezzel sem akarok senkit megbántani, én is jártam ebben a cipőben, mindenki tart valahol. Azzal sincs bajom, ha valaki élvezte a filmet, hozzám közel álló ember is volt így vele, csak pls, ne kezdjünk el "bevédeni" egy fost@rtályt csak azért, mert élveztük. Én is szeretek kevésbé minőségi filmeket, de sosem akarok majd meggyőzni senki mást arról, hogy az milyen jó film.

Nagyon sok szempontból rossz ez a film és ezt percről percre ki lehetne elemezni.

A második JW részben, ahogy a szigeten maradt dinoszauruszok "sírnak" többet ért, mint a teljes harmadik rész. Az az egy jelenet többet vált ki szerintem 10-ből 9 emberből (pláne rajongókból), mint a teljes harmadik rész. Persze ott is voltak bőven hibák, mert a kalandfilm és a korhatárbesorolás mivoltából nagyon lőnek a fiatalabb korosztályra is.

Amit szintén nem értek, mert a Pixar az ékes példája annak, hogy hogyan kell egyszerre a gyerekeket és a felnőtteket is megszólítani úgy, hogy utóbbi számára ne legyen gagyi.

Sok mindent írhatnék még, de úgy érzem így is hosszú voltam és el sem olvassák majd. Ezért bocsi.

2023. febr. 22. 21:27
 46/56 anonim ***** válasza:

Való igaz, hogy kevés filmet láttam. Utálom a filmeket.

Nálam szinte csak a Harry Potter és a JP/JW filmek léteznek.

A Dominiont a barátnőmmel néztem meg, majd karácsonykor anyukámmal is. Egyikük sem dinoszaurusz rajongó, mégis tetszett nekik a film. Szerintük kihozták a filmből, amit lehet.

Nekem is egy varázslat volt a filmet átélni a moziban. Sajnálom, hogy másoknak nem tetszett.

2023. febr. 22. 21:44
 47/56 anonim ***** válasza:

Nem hozták ki amit lehetett volna. Elég komoly logikai bakik vannak, főleg a háttér lore dolgokkal. Egy dolgot emelnék ki.

A sáskákat. Nekem tetszett ez a burkolt Monsanto kritika. Ellenben nagyon rosszul van megcsinálva. A világ azonnal levágná a macska méretű (ős)sáskákról mik csak a BioSyn növényeket nem eszik meg, hogy kinek a keze van benne. Főleg, hogy Granték ránézésre megállapították, hogy nem épp mai sáska ez. Szóval elég hamar túl sok ember levágta volna, hogy mi a szitu.

Ezt úgy kellett volna kivitelezni, hogy normál méretű sáskák lettek volna melyek ugye csak a BioSyn növényeket nem eszik meg. Így már reálisabb, hogy mért nem zergelte le az ENSZ a BioSyn telephelyet. Sattler aki nagyon gyanakodik és innentől maradna a film cselekménye és a BioSyn telephelyén a macskaméretű sáskákkal. Magyarán normál méretű, de ősi sáskafaj DNS-t tartalmazó sáskákat engedtek volna ki.

2023. febr. 23. 07:07
 48/56 A kérdező kommentje:
Azért örülnék, ha legalább egy szórakoztató popcornmoziként jobban elismernék. Mert még aként is kb olyan szintűnek értékelik, mint kb 5 évvel korábban a Transformers 5 volt. Ott jogos volt (az a film tényleg mindennek a legalja volt), ez viszont nem olyan kínos és fárasztó mint az volt. Jó lenne ha legalább ezt elismernék.
2023. febr. 24. 16:34
 49/56 anonim ***** válasza:
Szerintem semmilyen szinten nem kell elismerni egy rosszul sikerült filmet. Különben továbbra sem fognak törekedni a jobbra, mert látják, hogy ez is elég.
2023. febr. 24. 16:47
 50/56 A kérdező kommentje:
Legalább annyit mondanának, hogy "Az a minimum, hogy szórakoztatóra sikerült".
2023. febr. 24. 20:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!