Kik a legalulértékeltebb színészek?
Nekem nagy kedvencem pl. Ethan Hawke. Szerintem kiváló színész, csodálatos filmográfiával (Éjfélre kitisztul, Életben maradtak, Gattaca, Kiképzés, Visszajátszás, Mielőtt az ördög rádtalál, Brooklyn mélyén, Sinister, Sráckor, Időhurok), de valahogy sose lett szupersztár. Persze van színész, aki tesz is ezért, mert nem kedveli a rivaldafényt. Persze négyszeres Oscar-jelölt, de mégsem az a színész, akinek kapásból tudnák legtöbben a nevét, ha az arcát ismerik is.
Másik kedvencem Michael Shannon. Hozzá is kiváló alakítások és jó filmek köthetőek: Take Shelter, The Iceman, 99 Homes, Éjféli látomás, Éjszakai ragadozók. Ő is Oscar-jelölt, de még nem kapta meg.
Szerintem mindkét pali zseniális színész.
Még fiatal, és remélem, sokra viszi, de akivel én a magyar médiában nem nagyon találkozok:
Barry Keoghan
Kis szerepe volt a Csernobilban, ő volt a fiatal besorozott fiú, aki likvidátor lett, állatokat ölt.
A listámon inkább olyanokat sorolok fel, akiket nevesebb díjátadókon ezidáig még nem jutalmaztak. Azt hogy menyit cikkeznek egy-egy színészről, vagy mennyi követője van instán nem követem. Szóval ha nem haragszol inkább olyanokat írok akik szakmailag alulértékeltek.
Jessica Chastain
Cillian Murphy (Egyszerűen nem hiszem el, hogy a Peaky Blinders-ben való alakításáért még nem kapott komolyabb szakmai elismerést)
Tom Hardy (Ő elég ismert, viszont szakmailag még nem igazán díjazták)
Brad Pitt (Sokan talán leragadnak/tak annál, hogy egy szépfiú, és elsiklanak afelett, hogy milyen nagyszerű színész valójában. Valamint hogy milyen régóta van a szakmába a legmagasabb szinten.)
Patrick Stewart
Walton Goggins
Andy Serkis (az ő munkásságáért külön díjat kéne bevezetni)
Joaquin Phoenix
Rooney Mara
Hirtelen ennyi, lehet vannak akiket kifelejtettem.
Csupa olyat soroltál fel, akik szakmailag pont nem alulértékeltek.
Se szeri, se száma a jelöléseiknek és a díjaiknak.
Egy színész esetében elég durván számít már a jelölés is, milliónyi helyen megemlítik a nevét, nem lesz ismeretlen többé, és már ez egy jelentős reklámérték: "... hamarosan a mozikban, főszerepben az Oscar-jelölt XY!"
Ezt a kifejezést elég gyakran használják.
Illetve számos kisebb, de komolyabb filmes esemény van, az Oscar csak csillogás, egy rendezvény, de vannak ennél sokkal szakmaibb díjak.
Emelett - bár írtad, hogy te nem követed - de a közönség elismerése pont megnyilvánul az Insta követők számában. minél többen követik, azt jelenti, annál többen kíváncsiak rá, tehát érdemes neki újabb szerepeket adni, mert bevonzza az embereket a moziba, és természetesen reklám a neve.
És ugye a kérdező erre is kíváncsi volt: cikkek, közbeszéd, közönség véleménye.
Sokszor ez még lehet többet jelent, talán a legjobb példa Leonardo Dicaprio. A neve egyet jelent a sikerrel, a mozik megtelnek minden egyes filmjénél. Már-már a közönség sírta ki neki az Oscart, mémek születtek belőle, hogy tömegek imádják, a szakma mégsem díjazza.
Nem minden az a díj, rengeteg nagy színész(nő) nem kapta meg, és ettől még örök klasszikusokban szerepeltek.
Évente 1 film kaphatja meg, de azt remélem mind kijelenthetjük, hogy évente nem egy jó film születik. Szerencsére.
Így viszont el is jutottunk oda, hogy nem lehet mindent díjazni, ami kiemelkedő, mert van mondjuk 4-5 díj, ami ismertebb, említésre méltó, és mindenhol csak egy győztes lehet. De mindannyian fel tudnánk sorolni talán több száz remek színészt, akik díjat érdemelnének.
Igazad van, lehet kicsit megkerültem a kérdést, vagy csak egy szemszögből közelítettem meg, de ezt le is írtam: A listámon inkább olyanokat sorolok fel, akiket nevesebb díjátadókon ezidáig még nem jutalmaztak.
Szóval kifejezetten azokat szedtem össze akik nem kaptak kézzel fogható szakmai elismerést, pedig megérdemelték volna már legalább egyszer. És ilyen nevesincs, sokadrangú díjakkal, jelölésekkel sem foglalkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!