Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Van még olyan, aki szerint a...

Vinkó Márton kérdése:

Van még olyan, aki szerint a Jurassic World 3. részét rettentően alulértékelik?

Figyelt kérdés

Én nekem nagyon tetszett. És a családomnak is. Premier előtti nap mentünk el rá úgy, hogy egyetlen véleményt/kritikát sem láttam róla. Miután hazajöttünk a moziból, én (és a testvérem is) rögtön írtam az ismerőseimnek (főleg jurassic-fanoknak, vagy akárcsak látványfilm-rajongóknak), hogy "menjenek el rá, mert nagyon jó".

A szüleim utálták a másodikat, és ez kárpótolta őket. Azt hittem mindenkit kárpótol, akik nem kedvelték a másodikat, de végül épp az ellenkezője történt...

Van még olyan, aki nem a filmben csalódott, hanem a közönség és a kritikusok véleményében? (remélem igen)

2022. szept. 9. 22:54
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
46%

Kifejtenéd bővebben, hogy miért tartod alulértékeltnek?

Szerintem is ritka borzalmas volt, olyannyira, hogy még az előző rész is felértékelődött bennem, pedig már az se volt semmi. Még hetekig gondolkodtam rajta, minél többet, annál inkább csak fájt, hogy ilyenre oldották meg egy 30 éves filmsorozat, egyben az új trilógia fenenagy lezárását.

2022. szept. 10. 10:37
 12/56 anonim ***** válasza:
30%
Már a Jurassic Wolrd xar volt, a fallen kingdom szintén. Most így a 3. részt megnézve nehéz eldönteni hogy az 1. vagy a 2. rész volt a szarabb. Korábban a 2. részt szarabbnak gondoltam, de ezt a fostengert látva elkezdett tetszeni a fallen kingdom.
2022. szept. 10. 11:22
 13/56 anonim ***** válasza:
76%
Mindenesetre nem volt akkora xar mint a star wars IX.
2022. szept. 10. 11:23
 14/56 A kérdező kommentje:

Nekem amúgy az első meg a második JW is nagyon tetszett, és nagyon reméltem, hogy a harmadik meghozza az elvárásaimat (egyébként úgy ültem be, hogy előtte nem néztem meg egyetlen spoilert, kritikát, véleményt vagy értékelést sem, így nem igazán kötöttem konkrét mércéhez), és nekem nemcsak hogy meghozta, hanem talán még meg is ugrotta.

Különösen a Máltán játszódó rész vitt nálam eleve mindent. És összességében egy percig sem unatkoztam a filmen. Az izgalmak mellett ráadásul elég változatosak a helyszínek is (meg elég sok szereplő is van), így kicsit színesebbnek is érződött. Majdnem két és fél óra volt egyébként, de gyakorlatilag én két órának éreztem.

Az is nagyon tetszett, ahogy a JW főszereplőit és az eredeti hármast összehozták, ezzel egyesítve a szálakat. Ahogy az is, hogy Maisie (akit a Bukott birodalomban láttunk először) az eredeti hármas segítségével menekül meg (az előző résznél még nem gondoltam volna, hogy fogom őt együtt látni velük is), és csak utána jön amikor a JW két főszereplője is találkozik velük...

Maisie is egyébként megintcsak elbűvölő volt (akárcsak az előző részben). És itt néhány évvel idősebben még olyan kis belevaló, meg sportos volt (különösen akkor nézett ki sportosnak, amikor az elején biciklivel ment... éshát én eleve leginkább az ilyen stílusú lányokat szeretem...). És egyben vele együtt megintcsak megmutatkozott a "gyermeki rácsodálkozás" is.

És az akciójelenetek is kreatívak, látványosak és pörgősek voltak.

Emellett volt egy-két kisebb (már látott, de jó) üzenet is, például amikor a JP egyik főszereplője a JW egyik főszereplőjének mondja, hogy "nem érdemes rágódni a múlton, különben elsüllyedsz benne" (aki látta a filmet annak eszébe juthat, hogy miről beszélek). (én azt azért jegyzem meg, mert mostanában nekem ilyen "múltbanrágódós-problémáim" voltak arról, hogy az elmúlt pár évben a koronavírus miatt miminden nem sikerült...)

Úgyhogy nekem összegésszében nagyon-nagyon tetszett (és úgy érzem, megérte türelmesnek lenni). Konkrétan, amikor kijöttem, mentem volna be rá újra.

És még elmondanám azt is, hogy családostul néztem, és nagyon tetszett anyának meg apának (akik útálták a JW 2-t és ez a harmadik rész még kárpótolta is őket érte), illetve a testvéremnek (aki igencsak kritikus tud lenni) is. És mindanégyen mondtuk azt is, hogy amennyire kellett, meg is voltak indokolva az események. Amikor pedig láthattuk a JP logóját a film végén, amikor a T-rex elment a karikánál, amikor néztük, mindanégyünket (még egymásnak is mondtuk) kirázott a hideg.

És én miután hazaértem a moziból, az volt nálam az első (ahogy a testvéremnél is), hogy megírom az ismerőseimnek (főleg jurassic-fanoknak és látványfilm rajongóknak), hogy "nézzék meg a harmadikat, mert biztos, hogy nagyon tetszeni fog (és még kárpótolja is őket a másodikért, ha az esetleg nem tetszett nekik)!" És még a filmelemzőknek is, főleg akik nem szerették a másodikat. Ehhez képest hatalmasat csalódtam a kritikusokban és a közönségben is egyaránt.

Én most nem a JW 3-ban csalódtam, hanem a fogadtatásában. Úgy gondoltam, hogy ha már a második nem tetszett sokmindenkinek, akkor a harmadik biztosan fog (ahogy a szüleimnek is tetszett ez a rész), de hát csalódás lett a vége. De mindegy, ha ez a véleményetek, akkor mondhattok akármit.

Az biztos, hogy én még sokszor újra fogom nézni.

2022. szept. 10. 18:10
 15/56 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalkoromban én is jobban élveztem azokat a filmeket, ami a látványon kívül nem sok pluszt adott. De most már sokkal többre értékelem a minőséget, nem elég a látvány. Nem tudom hány éves vagy, legyél 20 év körüli. Majd meglátod, kétszer ennyi idősen, egy így elkészült film (ami kizárólagosan látványorgiára megy) már nem fog lekötni.
2022. szept. 10. 18:25
 16/56 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok
2022. szept. 10. 18:47
 17/56 A kérdező kommentje:
(majdnem eltaláltad :D)
2022. szept. 10. 18:48
 18/56 anonim ***** válasza:
78%

#15 nem feltétlenül a koron múlik, inkább a kultúrálisvhatásokon. Elvégre a szüleinek is tetszett. :)

Egyébként nem is tudom hogy volt-e a filmben olyan dolog ami tényleg egy kicsit is meglepett volna. Nálam az tette a kaput amikor már percekkel korábban pontosan tudtam hogy Dodgsonnal a dilophosaurusok fognak végezni ahogy Nedryvel is tették, és lám, persze hogy azok végeztek.

Mondjuk a ritka nagy baromsagok azok megleptek, mert nem hittem hogy bármelyik forgatókönyvíró berakna egy ilyet egy olyan filmbe ami nem paródianak készült. Bár lehet hogy annak szánták.

2022. szept. 10. 19:19
 19/56 anonim ***** válasza:
85%

Olvasva a hosszú válaszodat kérdező, nem megbántva, de a kritikák teljes mértékben egyik füleden be, másik ki. Szerintem úgy is lehet szeretni egy filmet, ha elfogadja az ember, hogy másoknak (többségnek) nem tetszik, nem kell ez elvegyen az élményből. Nem tudom hogyan lehet csalódni a kritikusokban, meg miért úgy fogalmaztál a mi véleményünkkel kapcsolatban ahogy.

Nem beszélve arról (amit a korábbi válaszomban kihagytam, 9-es vagyok), hogy elképesztő bután majmolták az első Jurassic Parkot, ez nem nosztalgikus volt, hanem tömény cringe. Egy az egybe leforgattak csomó jelenetet úgy, ahogy az első filmben volt és hiába mondod azt, hogy jó volt a sok helyszín, szereplő és dínó. Nem, nem volt jó. Semmit nem adott hozzá a történethez, bele volt erőltetve mindent és konkrétan SEMMIT nem foglalkozott a film azzal, hogy a dinoszauruszok elszabadultak a világban. A film végére is ott tartunk, hogy ugyanúgy szabadon vannak és semmi sem változott. Miközben ezzel ért véget a 2. rész, ez lett beharangozva. A kislányra ráerőltették, hogy valójában nem is készítették, szembemenve a korábbi infókkal. Claire elfut a raptor elől... Vicc az egész ahogy van. Az JP főszereplőiből is viccet csináltak kb, megint csak senki nem halt meg a főszereplők közül annak ellenére, hogy non-stop veszélyben voltak, sokkal jobban eltúlozva, mint a korábbi részekben. Majdhogynem minden el lett rontva.

2022. szept. 10. 20:06
 20/56 anonim ***** válasza:
34%
Jaja, azt vártam hogy az elszabadult dínók majd odadurrantanak, eltelt x idő és már totál káosz van az egész világon a 2.rész vége óta, az emberek rettegésben élnek, világégés van és majd ebbe csöppenünk bele a 3.résszel. Erre az égegyadtavilágon tényleg semmit se kezdtek ezzel az egésszel. Itt a lezáróban, megettek 1-2 embert, az újonnan kiszabadultak. Aha, nagy cucc. És? A 2. végén kiszabadultak? Meg a mostaniak? Ezzel mi lett? Semmi🤦‍♀️ De főhőseink mindent túléltek. Kisszászló, konfetti. Csuuudálatos. Meg a végén békében élnek a dínók a sima állatokkal? A ragadozók a zsákmányállattal... Hogyne. Soha a büdös életben nem lenne ilyen. Mindent kiártanának, az embereket is. Az ökoszisztéma se bírna el így mindent együtt, egyszerre, szabadon a világban. Baromság volt az egész. Totál hülyének nézték az embereket ezzel az egésszel. És azt hitték van akinél majd a nosztalgikus érzések elfedik a sok fszságot. Mondjuk bevált tényleg, mint látszik néhány nézőnél 🤣
2022. szept. 10. 20:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!