Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Van még olyan, aki szerint a...

Vinkó Márton kérdése:

Van még olyan, aki szerint a Jurassic World 3. részét rettentően alulértékelik?

Figyelt kérdés

Én nekem nagyon tetszett. És a családomnak is. Premier előtti nap mentünk el rá úgy, hogy egyetlen véleményt/kritikát sem láttam róla. Miután hazajöttünk a moziból, én (és a testvérem is) rögtön írtam az ismerőseimnek (főleg jurassic-fanoknak, vagy akárcsak látványfilm-rajongóknak), hogy "menjenek el rá, mert nagyon jó".

A szüleim utálták a másodikat, és ez kárpótolta őket. Azt hittem mindenkit kárpótol, akik nem kedvelték a másodikat, de végül épp az ellenkezője történt...

Van még olyan, aki nem a filmben csalódott, hanem a közönség és a kritikusok véleményében? (remélem igen)

2022. szept. 9. 22:54
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
78%
Jaj tényleg, el is felejtettem az utolsó jeleneteket. Megy a monológ, hogy meg kell tanulni együtt élni velük és a bálna úszkál a Mosasurusszal meg hasonlók. Takarodjon már Trevorrow, ennyire buta nem lehet, de tényleg. Egy óvodás korú gyerek is tudja már, hogy mi az a ragadozó meg növényevő... Kár volt felhozni ezt a témát. Ez egy rettentően buta film.
2022. szept. 10. 20:47
 22/56 anonim ***** válasza:
35%
Jó, hát ez van. Ennyit sikerült neki IQból összerakni, na. 🤣🤣🤣
2022. szept. 10. 21:04
 23/56 anonim ***** válasza:
100%
#20 Márpedig nagyon úgy tűnik hogy az lesz ebből, hogy az őslények beépülnek az ökoszisztémákba. Belegondolni is rossz hogy ebből majd vajon mit fognak kihozni a továbbiakban.
2022. szept. 10. 21:53
 24/56 A kérdező kommentje:
Hogy valami érdekeset is mondjak, nekem ez volt az első filmtrilógia, aminek mind a három részét láttam mozivásznon :D
2022. szept. 10. 21:57
 25/56 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nincs azzal a baj, hogy a dinoszauruszok beépülnek az ökoszisztémába, mert a nagy emlős megafauna jelenleg is hiányzik belőle (Afrika kivételével), mert az ember mindenhol kiirtotta azt. Európa, Ázsia, Ausztrália, Amerika: teljesen ki lettek irtva. A legtöbb dinoszaurusz pedig be tudja tölteni a helyüket.

A bálnákkal úszó mosasaurus sem teljesen lehetetlen, ha a bálnák helyett olyasmire vadászik, amiket a bálnák általában a közelbe vonzanak, pl. nagyobb cápákat.

A természetben a jelenben is van rá példa, hogy egy nagy ragadozó és egy zsákmányállat olyan kapcsolatot alakít ki, amiben ha a zsákmányt megtámadja egy ragadozó, akkor vészjelzést ad le és egy a ragadozójára vadászó másik ragadozó odaúszik és megeszi a ragadozót. Ilyen kapcsolat van bizonyos medúzák és az óriástintahal között is. Az óriástintahal nem öli meg a medúzát, csak a medúzára vadászó másfajta tintahalat.

A Krétakori táborban pedig vannak arra utaló jelek, hogy a mosasaurus inkább a cápákat preferálja zsákmánynak. Azaz nem teljesen lehetetlen, hogy a mosasaurus olyan bálnák közelében marad, amik vonzhatnak pl. nagy fehéreket.

Amúgy a bálnák nem növényevők.

2022. szept. 10. 22:06
 26/56 anonim ***** válasza:
78%
Nem csak bálnáról van itt szó, gondolom nem láttad a filmet. Volt ott Pteranodon a madarakkal is pl. Felesleges a lehetetlent megmagyarazáni.
2022. szept. 10. 22:27
 27/56 anonim ***** válasza:
0%
Mi benne a lehetetlen?
2022. szept. 10. 22:31
 28/56 anonim ***** válasza:
100%
#25 Csakhogy vannak invazív fajok is, ami miatt így méginkább egy ökörség, hogy "meg kell tanulnunk együttélni".
2022. szept. 10. 22:49
 29/56 anonim ***** válasza:
0%

De az idegen fajok egy részével is együtt élünk.

A környezetvédelem és az állatvédelem meg gyakran nem barátai egymásnak.

Próbáld meg elkezdeni kiirtani a kóbor macskákat és azokat, amiket felelőtlenül kiengednek. Hárpia *REEEEEEEEE* hangok kíséretében üldöznék az illetőket, pedig a macskától nagyobb kárt már csak az ember tesz.

Mégis együtt kell élnünk a macskákkal.

Csak a mi udvarunkban naponta tépnek szét madarakat. Egyik sem kóbor, mert a szomszédoké mind. Régebben itt a kertben mindenféle madár fészkelt, a mostani nyáron már alig maradt madár. Macska volt mindenhol.

Szóval szerintem az emberek többsége tojja le magasról, mert azt az állatot választja, ami "cukibb", ami népszerűbb.

Bár nem hiszem, hogy a dinoszauruszok esetében ez érvényes, mert olyan helyekre mentek, ahonnan amúgy is hiányzik a megafauna. Kisebb dinoszauruszokat meg alig klónoztak. Ott vannak a compyk...a macska a galamb helyett a compy fejét harapja le. Szerintem az embereket nem érdekli.

Persze vannak helyek, ahol lehet irtani az invazív fajokat és szükségszerű is, az őshonos fajok védelmében. De a film mutatott bármi olyasmit is, ami feltételezné, hogy a dinoszauruszok tényleg károsak az ökoszisztémára? Megölnek néhány embert, de az emberek a hibásak minden egyes gyilok esetében. Nem is foglalkoztak ezzel. Az egész hülye interakciókra korlátozódott és a fekete piacra. A film lényegében csak azt mutatta meg, hogy egyes emberek agya mennyire beteg (állatviadal, idomítás és hasonlók).

Egyedül a sáskák voltak tényleg károsak, de azokat eleve arra tervezték, hogy károsak legyenek.

2022. szept. 11. 00:09
 30/56 anonim ***** válasza:
100%

Ne hasonlítsd már a macskákat a dinoszauruszokhoz, jesszusom! 🤦‍♀️ Ha falkába állnának se zabálnák halomra az embereket, mint a dínók, ha valóban kiszabadulnának a világba, itt most erről van szó. Nem a macskafóbiádról. 🤣

Ökoszisztéma. Pont az a lényeg hogy az ember kiírt mindent, még a környezetével sem képes harmóniában élni, nézd már meg hogy mit tettünk a bolygóval, amin élünk... Itt mi vagyunk a csúcsragadozók, ilyen értelemben. Ahogy a dínók voltak anno. Na, két csúcsragadozót már nem bír el az ökoszisztéma.

2022. szept. 11. 06:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!