Van még olyan, aki szerint a Jurassic World 3. részét rettentően alulértékelik?
Én nekem nagyon tetszett. És a családomnak is. Premier előtti nap mentünk el rá úgy, hogy egyetlen véleményt/kritikát sem láttam róla. Miután hazajöttünk a moziból, én (és a testvérem is) rögtön írtam az ismerőseimnek (főleg jurassic-fanoknak, vagy akárcsak látványfilm-rajongóknak), hogy "menjenek el rá, mert nagyon jó".
A szüleim utálták a másodikat, és ez kárpótolta őket. Azt hittem mindenkit kárpótol, akik nem kedvelték a másodikat, de végül épp az ellenkezője történt...
Van még olyan, aki nem a filmben csalódott, hanem a közönség és a kritikusok véleményében? (remélem igen)
Szerintem nincs azzal a baj, hogy a dinoszauruszok beépülnek az ökoszisztémába, mert a nagy emlős megafauna jelenleg is hiányzik belőle (Afrika kivételével), mert az ember mindenhol kiirtotta azt. Európa, Ázsia, Ausztrália, Amerika: teljesen ki lettek irtva. A legtöbb dinoszaurusz pedig be tudja tölteni a helyüket.
A bálnákkal úszó mosasaurus sem teljesen lehetetlen, ha a bálnák helyett olyasmire vadászik, amiket a bálnák általában a közelbe vonzanak, pl. nagyobb cápákat.
A természetben a jelenben is van rá példa, hogy egy nagy ragadozó és egy zsákmányállat olyan kapcsolatot alakít ki, amiben ha a zsákmányt megtámadja egy ragadozó, akkor vészjelzést ad le és egy a ragadozójára vadászó másik ragadozó odaúszik és megeszi a ragadozót. Ilyen kapcsolat van bizonyos medúzák és az óriástintahal között is. Az óriástintahal nem öli meg a medúzát, csak a medúzára vadászó másfajta tintahalat.
A Krétakori táborban pedig vannak arra utaló jelek, hogy a mosasaurus inkább a cápákat preferálja zsákmánynak. Azaz nem teljesen lehetetlen, hogy a mosasaurus olyan bálnák közelében marad, amik vonzhatnak pl. nagy fehéreket.
Amúgy a bálnák nem növényevők.
De az idegen fajok egy részével is együtt élünk.
A környezetvédelem és az állatvédelem meg gyakran nem barátai egymásnak.
Próbáld meg elkezdeni kiirtani a kóbor macskákat és azokat, amiket felelőtlenül kiengednek. Hárpia *REEEEEEEEE* hangok kíséretében üldöznék az illetőket, pedig a macskától nagyobb kárt már csak az ember tesz.
Mégis együtt kell élnünk a macskákkal.
Csak a mi udvarunkban naponta tépnek szét madarakat. Egyik sem kóbor, mert a szomszédoké mind. Régebben itt a kertben mindenféle madár fészkelt, a mostani nyáron már alig maradt madár. Macska volt mindenhol.
Szóval szerintem az emberek többsége tojja le magasról, mert azt az állatot választja, ami "cukibb", ami népszerűbb.
Bár nem hiszem, hogy a dinoszauruszok esetében ez érvényes, mert olyan helyekre mentek, ahonnan amúgy is hiányzik a megafauna. Kisebb dinoszauruszokat meg alig klónoztak. Ott vannak a compyk...a macska a galamb helyett a compy fejét harapja le. Szerintem az embereket nem érdekli.
Persze vannak helyek, ahol lehet irtani az invazív fajokat és szükségszerű is, az őshonos fajok védelmében. De a film mutatott bármi olyasmit is, ami feltételezné, hogy a dinoszauruszok tényleg károsak az ökoszisztémára? Megölnek néhány embert, de az emberek a hibásak minden egyes gyilok esetében. Nem is foglalkoztak ezzel. Az egész hülye interakciókra korlátozódott és a fekete piacra. A film lényegében csak azt mutatta meg, hogy egyes emberek agya mennyire beteg (állatviadal, idomítás és hasonlók).
Egyedül a sáskák voltak tényleg károsak, de azokat eleve arra tervezték, hogy károsak legyenek.
Ne hasonlítsd már a macskákat a dinoszauruszokhoz, jesszusom! 🤦♀️ Ha falkába állnának se zabálnák halomra az embereket, mint a dínók, ha valóban kiszabadulnának a világba, itt most erről van szó. Nem a macskafóbiádról. 🤣
Ökoszisztéma. Pont az a lényeg hogy az ember kiírt mindent, még a környezetével sem képes harmóniában élni, nézd már meg hogy mit tettünk a bolygóval, amin élünk... Itt mi vagyunk a csúcsragadozók, ilyen értelemben. Ahogy a dínók voltak anno. Na, két csúcsragadozót már nem bír el az ökoszisztéma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!