Fogsz youtubeozni hogyha a youtube banolja a hirdetésblokkolókat?
Ma nekem is lekezdte, hogy nem nézhetek videókat, ha reklámblokkolót használok.
Amíg nem lesz rá valami megoldás, addig kénytelen vagyok az első 3-5 mp-et végigvárni. Amíg nem használtam ilyen alkalmazásokat, akkor is néztem a YT-ot. Igaz akkoriban nem volt ennyi tolakodó reklámmal tele.
Nyugalom. Egy korábban hozott uniós törvény szerint az EU területén nem tilthatók le tartalmak a felhasználó elől hirdetés, vagy egyéb blokkolók használata miatt. Ezt a szabályt akkor hozták, amikor weboldalak tömegesen kezdték blokkolni a nyilvános tartalmaikat ha detektálták, hogy a felhasználó bármilyen blokkolót használ.
Csak figyelmeztetés jeleníthető meg, de annak kinyomhatónak kell lennie, a tartalom nem blokkolható, mert az már szabálytalan. Ugyanakkor a tartalom fizetőssé tehető, csak a hirdetésblokkoló miatt nem tiltható.
Azért hozták ezt a szabályt, mert ha valaki blokkolja a scripteket biztonsági okokból, vagy tartalomszűrést végez egy pluginnel, vagy a tűzfallal, szintén biztonsági okokból, vagy mert lassú internete van és kisebb adatforgalmat akar, akkor ezeket az eseteket is kizárja a hirdetésblokkoló miatt tartalmát letiltó szolgáltató, ami nem fair. Ha egy weboldalon azt látod, hogy a blokkoló miatt tiltja az amúgy nyilvános tartalmat, akkor az a weboldal nem jár el szabályosan.
Ezért jelenít meg a Youtube is csak üzenetet, amit ki lehet nyomni pár másodperc után. Mert nyilvános tartalmat nem tilthat le. Ha tehetné, teljesen tiltaná a videók megnézését blokkoló használata esetén, de nem teheti. Ha mégis bevezeti a teljes tiltást az uniós polgárok felé, akkor az EU megbünteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!