Fogsz youtubeozni hogyha a youtube banolja a hirdetésblokkolókat?
#4 nem fogja, mivel ezt vezeti be a google, és a ublock a böngészőben fut: [link]
A WEI benne van a chrome-ba már hónapok óta, és az összes chrome alapú böngészőben pár kivétellel.
Ennek nehezítésére használjatok firefox alapú böngészőt (mert a mozilla elhatárolódik a WEI internet szabadság korlátozó undormánytól, így nem lesz támogatva benne ez), vagy pl brave-et amibe szintén nem lesz benne.
A lényeg tehát, hogy a google le akarja uralni, és korlátozni az internetet, és letiltani a reklámok blokkolásának lehetőségét, MINDENHOL. Ezért nem szabad chromium alapú böngészőt használni, vagy ja igen, akkor legalább olyat, amiből kivették a reklámblokkoló blokkolás lehetőségét.
Én napi szinten használok youtubeot, és a hirdetésblokkolót évek óta kikapcsoltam a youtube oldalán (máshol még megy), mert a reklámnézéssel is az adott tartalomgyártót támogatom. Ha fizetnék, azt a pénzt szétosztanák olyanok között is akiket rühellek, annyira hülye meg nem vagyok hogy fizessek a rossz tartalomért.
A legtöbb reklám átugorható, amelyik nem, azt letiltom. Egyelőre egy kattintással le lehet tiltani egy reklámot, és olyankor a következő sem töltődik be, hanem egyből kezdődik a videó. Több ezer reklámot tiltottam már, egyszerű és hatékony. De olyat is szoktam csinálni, hogy egyszerre nyitok meg 3-4 videót, azokon egyszerre lemegy a reklám, aztán egymás után megnézem őket.
Mellesleg én szeretem a reklámokat, a probléma az velük, hogy 99%-a irreleváns. Ez pedig nem jó se nekem, se a reklámozó cégnek, se a youtubenak, mégis halomra kapom az érdektelen, felesleges hirdetéseket. És ha a releváns hirdetések kiharcolása helyett (ami mindenkinek jó lenne) a felhasználók egyszerűen csak "lefizetik" a weboldalt, akkor nem is fognak soha komolyabban foglalkozni a problémával...
A Youtube vezetése nem fogta még fel, hogy a reklámok tolakodóan jelennek meg és ez az ami a legtöbb embert zavarja. Nem csoda, hogy egy idő után pattintanak egy reklámblokkolót. Vagy van, aki előfizet a reklámmentesre, de van olyan is aki úgy mérlegel, hogy annyit azért nem nézi, hogy megérje neki.
Ha menne tovább a videó megszakítás nélkül és csak a sarokban jelenne meg egy kis reklámfilm, akkor semmi gond nem lenne. Gyakran azt tapasztalom, hogy kettő, vagy három reklám is elindul, mielőtt meg tudnám nézni azt a szerencsétlen videót, amiért kattintottam.
A videósok már megtalálták a bevételi lehetőségeket, a szponzorok fizetnek közvetlenül nekik és a videóba teszik bele a termékreklámot.
Most a Youtube/Google akar több bevételt. A Goole-t megszorongatta a Bing, ezért most úgy érzik, hogy anyagilag bele kéne húzni. Szolgáltatásokban kellene inkább fejleszteniük. Most csak azt érik el, hogy a reklámblokkolók alkalmazkodni fognak.
Nekem van egy jókora 4k-s TV-m, a távkapcsolón közvetlen gomb a Youtubére, Netflixre és még kettő szolgáltatóra, de lehet internetről is bármit keresni, videát, ilyesmiket.
Párszor néztem rajta YT-s klippet, főleg zenét, de a reklámok miatt leszoktam róluk.
Talán lehetne erre is blokkolót tenni, de nem érdemes, mert amúgy is van vagy kétszáz TV csatornám, a TV-n nem nézem a Youtube-t és annyi, mellesleg a TV adókon is azonnal átkapcsolok a reklámok megjelenésekor.
Mostantól a laptopon is mellőzöm, vagy felteszem a mozillát, ahogy javasolta valaki.
Kösz.
#17 ne, szorongatja a gúgelt semmi, csak a kapzsiság. A bing főleg nem, az 1,5% részesedéssel...
#15 dehogy támogatod a tartalomgyártót a reklámnézéssel... a gúgelt támogatod.
Itt egy webes, reklámot blokkolós frontend a youtube elé, ha valaki böngészőben nézne youtubet: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!