Fogsz youtubeozni hogyha a youtube banolja a hirdetésblokkolókat?
Nekem is kiírta, de egyenlőre le tudtam lőni a figyelmeztető ablakot.
Én biztos nem nézem tovább, utálom a reklámokat.
Azért tartom ezt a zsarolást jogtalannak és értelmetlennek, mert soha nem nézek meg egyetlen reklámot sem, meg ilyen módon soha nem is vennék semmit.
Amúgy is a vásárlásaimban csak a létszükségletre koncentrálok, egy csomó minden vételéről már le kellett szoknom, nem telik újabban rá és a legdöntőbb tényező az ár, más alig érdekel. meg a bankszámlám tartalma.
Amúgy is egyre silányabb a kép és hangminőség, alig lehet valami élvezhető videót, klippet találni rajta.
Newpipe app androidra, és nincs semmi reklám.
Azért nincs a play store-ban, mert a gúgel nyilván nem engedi fel az üzletrontó appokat, de akár átnézheted a forráskódját is.
Én nem fizetek ennek a tetű cégnek (200 forintot se fizetnék), mert minél többen fizettek, annál jobban felbátorítjátok, hogy még több dolgot fizetőssé tegyen.
Napi szinten kikapcsolódásként biztosan nem, hanem csak ha érdekel valami (például látni akarom, hogy hogy kell valamit megsütni). Az általam követett csatornák többsége létezik podcast formában is szerencsére.
A videók többségére már most se vagyok kíváncsi, mert vagy videóba bújtatott hirdetés, vagy kattintásvadászat. Például tipikus Youtube-élmény az alábbi: Néztem "prank" videókat, ami lényegében a modern változata a kandikamerának. Aztán feltűnt, hogy az egyik alany több videóban is szerepel, és mindig nagyon "viccesen" reagál a csínyekre. Magyarán pont úgy előre meg van rendezve, mint a hagyományos médiában a trash reality.
Azt hittem, csak én csesztem el valamit a gépemen, de akkor ezek szerint másoknál is megjelent :D
Én egyelőre kiXeltem az üzenetet, úgyhogy még működik a blokkoló.
Sztem kontraproduktív az ilyesmi a Youtube részéről, több embernek veszik el a kedvét az egésztől, mint amennyi bevételük abból lenne ha viszonylagos mértékben előfizetnének emiatt.
A reklám egyébként nem úgy működik, hogy eléd tolják azt a szart és akkor onnantól majd tudatosan a reklámból tájékozódva fogsz menni vásárolni,ahogy az se igaz,hogy valaki tudatosan nem fog olyat vásárolni. Mivel az egész manipulációs technika a tudatalattidra hat, és gyakorlatban úgy működik, hogy akármennyire is rühelled a reklámokat és próbálod kizárni,amikor a bevásárlóközpont polcai között flangálsz sietve, akkor azt a terméket fogod megvenni,amit a reklámban láttál, és nem azért mert emlékszel a reklámra, épp ellenkezőleg, csak a tudatalattid jelez, hogy ez valami ismerős dolog. Ezért nyomatják orrba-szájba a sok szart,mert így akarnak manipulálni és működik is, ha akarod ha nem. Nagyon meg kell erőszakolnod magad ha azt akarod, hogy a reklámok ne legyenek hatással rád, de az meg már annyi energiabefektetéssel jár, hogy egyszerűen nem éri meg, nincs arra idő egy boltban hogy azon filozofálgass, hogy most azt a gyümölcslevet vajon azért nézted ki, mert egyébként a kedvenc számod meghallgatása előtt idegesítő módon feldobta eléd a youtube azt a lónyálat.
Mellesleg van olyan hirdetésblokkoló ami nem a gépeden fut, így a gúgel ne is tudja detektálnk, mert a böngésző felé infrastruktúra problémának látszik: DNS alapú reklámblokkolás, ami egyszerűen a hirdető oldalak névfeloldását (pl www.reklám.hu) nem a valós ip címre irányítja, hanem pl a saját gépedre 127.0.0.1, és a te gépedről nem fog betöltődni a reklám 😆
Lehet ilyen közvetítő DNS szervert futtatni a házi szervereden, vagy routereden: pl [link]
De vannak fizetős, nem fizetős DNS szerverek is, amiket beállítasz a gépeden, routeren DNS szerverként, a szolgáltatói helyett: [link]
Ez sajnos nem tiltja a youtube reklámokat, mert azok ugyanarról a szerverről jönnek mint a video, de arra ott a NewPipe, és társai: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!