Miért van az, hogy olyan sokan nem szeretik az animéket?
Azért mert első látásra ítélnek.
Azt mondani, hogy "én nem szeretem az animéket", pont olyan hülye mondat, mint hogy nem szeretem a filmeket, vagy a könyveket.
Mert majdnem annyira változatos és sokszínű műfaj.
Biztos vagyok benne, hogy bármelyik nagy hater találna egy neki tetsző animét.
Ami még pár embernek nagyon idegen lehet, hogy egy rajzfilm nem gyerekeknek szól, illetve a jellegzetes rajzolási stílus. Ezeket is meg lehet szokni 10 perc alatt.
Ezzel nem arra célzok, hogy minden embernek kötelező animét nézni, de legalább próbálják ki, ha már fikázni akarják.
Elolvastad a válaszomat? Élő szereplős filmeket szeretek nézni, ezért nem igazán érdekelnek az animék, és egyéb rajz és animációs filmek se.
Most akkor hülyeséget mondtam?
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó,nem,csak megkérdeztem. Igazából én is szeretem az élőszereplős filmeket,ezzel nincs semmi bajom.
Amúgy,nem az anime nézést akartam kötelezővé tenni,csak arra voltam kíváncsi,hogy miért utálják őket ennyien. Egyébként fanatikusai mindennek vannak,nem csak az animéknek,és pl.én szeretem az animéket,de attól még nem romlottak le a jegyeim,és olvasni is nagyon szeretek,meg élőszereplős filmeket is megnézek.:) Jó,az igaz,hogy sok olyan anime fan van,aki lenézi azokat,akik meg nem szeretik őket,de hát ez zenei ízlésnél,meg ilyesmiknél is így szokott lenni néha. Ez tényleg nem jó dolog... De ízlések és pofonok,van,aki az animéket szereti jobban,van aki az élőszereplős sorozatokat,van,aki mindkettőt,és ez így jó,csak az utálkozást meg az egymás ízlésének a szidását nem értettem meg soha.
Na ez egy érdekes dolog.
Leírom az én szemszögemből a dolgot!
Én gyerekkoromban sok mesét néztem (ki gondolta volna :D )köztük pár anime-t. Aztán általánosban jöttek a taz-ok, kártyák, meg az egyéb dolgok. Kb. 7-8 környékén ezek elavultak lettek, középiskolában meg eleve szóba sem jöttek már. Átvették a "hatalmat" a pc játékok. Most 21 vagyok. Már kinőttem a kockulásból is, de nemrég történt egy furcsa találkozás az animek-kel. 2013 októberében véletlenül ráakadtam a Girls und Panzer-re. Furcsának tartottam, de mégis felkeltette a figyelmemet. Belenéztem, megtetszett, végignéztem, megszerettem! :D Egyszerűen van valami abban a sorozatban, ami miatt nem tudom figyelmen kívül hagyni. A karakterek, a megvalósítás, a történet, vannak benne fura dolgok, (mégis csak mese) de ennek ellenére imádom. Ennek hatására megnéztem az Upotte-t is. Mondjuk annak az első fele UNALOM, de a 2. része annak is megér egy pár órát. Már csak hab a tortán a Go! Go! 575 (igaz elég rövid), de ez a 3. anime sorozat le tudta kötni a figyelmemet így 20 felett is! Van bennük valami, ami magával ragad (legalább is engem). Itt véget is ért a felhozatal, mert többet nem néztem meg, de a Girls und Panzer-nek több folytatása is lesz a tervek szerint, és lehet hülyén hangzik, de VÁROM! :D
A történtek után nem mondanám magam anime rajongónak, de a GuP a szívem csücskéje lett.
Utolsó válaszoló,az anime nem mese. :)
Amúgy tényleg vannak iszonyat béna grafikájú animék,az tény,és nekem is van egy olyan idegesítő tulajdonságom,hogy ha egy anime nem szép,akkor bele se kezdek. De ezt a hasonlóság dolgot nem értem...miért lenne egyforma minden animeszereplő?o.o
Példa:
(fiú/férfi szereplők)
(lány/nő szereplők)
Szerintem nem hasonlítanak.o.o Vagy ha van olyan dolog,amiben meg igen,akkor csak azért,mert az animéknek ilyen a stílusa,úgyhogy annyira nem lehetnek különbözőek. De köszönöm a véleményeket,és ezekkel,amiket írok,nem veszekedést szeretnék kelteni,csak ha valaki ír valamit,akkor leírom én is,hogy én hogy gondolom.:)
Egyébként szerintem azért ítélik el sokan az animéseket,mert a fandomokban általában nem a "normális" rajongók tűnnek ki,hanem az őrültek. És ez nem csak az animékkel van így.
Ott van például a One Direction. A Directionerek közül sem a normális,átlagos rajongók a feltűnőek,hanem a pszichopaták,és ezért az emberek már elítélik az egész fandomot,sőt még a 1D-t is,és csupán néhány elmebeteg fangirl miatt általánosítanak. Az animékkel is ez van. Meg egyébként mindennel.
Amit még nem értek,az tényleg az,hogy mostanában annyira,de annyira menő például az,hogy ha valaki Éjjel-Nappal Budapestet vagy VV-t vagy valami értelmetlen horrort néz,az animéket meg szidja. Ennek mi értelme? És miért van az,hogy sokan ezeket az agybutító sorozatokat értelmesebbnek tartják,mint egy animét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!